Γκουρμέ στο σπίτι: Από πού θα ψωνίσεις τα καλύτερα

Κάβα Οινότυπο: Ο παράδεισος του καλού κρασιού

Πάνω από 70 επιλογές σε επιλεγµένο χύµα κρασί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εφάµιλλο σε ποιότητα µε ονοµαστά εµφιαλωµένα και, µάλιστα, σε εξαιρετικές τιµές

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην Κάβα Οινότυπο ζουν για το κρασί

Το Οινότυπο στήθηκε πριν από 27 χρόνια από τον Κώστα και την Κωνσταντίνα, µε όραµα τη δηµιουργία ενός «ναού» για κάθε οινόφιλο. Ενός δρόµου µαγικών ανακαλύψεων, γεύσεων και αρωµάτων. Στο Οινότυπο, µε λίγα λόγια, ζουν για το κρασί! Με πάνω από 70 επιλογές σε επιλεγµένο χύµα κρασί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εφάµιλλο σε ποιότητα µε ονοµαστά εµφιαλωµένα και, µάλιστα, σε εξαιρετικές τιµές! 

Εδώ παλαιώνουν επιλεγµένα κρασιά σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια, ενώ στο κελάρι τους διατηρούνται περισσότερες από 1.500 ετικέτες από τον ελληνικό και τον διεθνή αµπελώνα, εξασφαλίζοντας το maximum της αρχικής ποιότητας του περιεχοµένου της φιάλης. Και για τους µύστες υπάρχουν σπάνιες χρονιές και «µεγάλα κρασιά», ελληνικά και διεθνή.

Από µια κάβα βέβαια, δεν µπορούν να λείπουν οι ξηροί καρποί. Και εδώ ξεκίνησαν µε την ίδια φιλοσοφία που τους έκανε να αγαπήσουν το κρασί: δοκίµασαν και διάλεξαν τις καλύτερες επιλογές, δηµιουργώντας τις καλύτερες συνθήκες για αναλλοίωτη φρεσκάδα. Και πάλι µε την ίδια προσήλωση στην ποιότητα  πρόσθεσαν καφέ, σοκολάτες και ποικιλίες από τσάι. 

Δεν λείπουν φυσικά και όλα τα κλασικά αλλά και πιο «ψαγµένα» ποτά, αλλά και µια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey σπέσιαλ αφιερωµένη στους λάτρεις του είδους. Πολύ συχνά διοργανώνονται γευσιγνωσίες από γνωστά και καλά ελληνικά κτήµατα, που µας φέρνουν σε επαφή µε νέες ποικιλίες και ετικέτες. Καθόλου τυχαίο που η Κάβα Οινότυπο είναι προορισµός και για επωνύµους, αλλά και για καθέναν που έχει απαιτήσεις από το κρασί του!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου