Wine & Spirits

Κέρδισε premium mezcal cocktails, που θα σε «ταξιδέψουν» στις οροσειρές της Οαχάκα

Στο φετινό Athens Cocktail Festival, άφησε την περιέργειά σου να σε οδηγήσει στην ανακάλυψη των βραβευμένων χειροποίητων The Lost Explorer Mezcal

Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Διαγωνισμός του The Lost Explorer Mezcal και της Athens Voice: Κέρδισε προσκλήσεις και cocktails για το Athens Cocktail Festival στις 7 και 8 Ιουνίου στο ΚΠΙΣΝ

Μουσική, μπάρες, shakers, cocktails. Σιγα-σιγά μπαίνουμε στο κλίμα για ένα από τα πιο fan event της χρονιάς, το Athens Cocktail Festival, που θα πραγματοποηιηθεί στις 7 & 8 Ιουνίου στον Φάρο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ένα event που περιμέναμε όλο το χρόνο -είχαμε βάλει την αντίστροφη μέτρηση από πέρυσι- και επιτέλους έφτασε. Party mood, uphype μουσικές, happenings, cocktail making, αναμνηστικές φωτογραφίες στο photo booth, και ακόμη περισσότερες εκπλήξεις. Και το καλύτερο; Θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε χειροποίητα mezcals που θα μας ταξιδέψουν νοητά στο μακρινό Μεξικό. 

Προσκλήσεις για να ζήσουμε την premium εμπειρία The Lost Explorer στο Athens Cocktail Festival

Το premium brand mezcal, The Lost Explorer χαρίζει σε 5 τυχερούς 10 προσκλήσεις με cocktails για να ζήσουν την εμπειρία του Athens Fashion Festival με ένα σκοπό: να περάσουν καλά! Ποντάρω πως αυτά τα cocktail θα σε κάνουν να μπεις σε ρυθμούς φιέστας, πολύ γρήγορα και πολύ εύκολα. Φυσικά, μπορείς να πάρεις μαζί το plus one σου, γιατί ως γνωστόν «η περιπέτεια ζητάει πλήρωμα». Σημειώνεται ότι ο κάθε νικητής θα λάβει 1+1 πρόσκληση. 

The Lost Explorer, το ποτό που δοκιμάσαμε αρχικά από περιέργεια και μετά από αγάπη

Κάπου στο μακρινό Μεξικό, κρυμμένη στις καμένες από τον ήλιο οροσειρές της Οαχάκα, λαμβάνει χώρα μια τελετουργική αυτοθυσία. Η ιερή αγαύη προσφέρει τη ζωή της, για να παραχθεί μία νέα ζωή, εκείνη του χαμένου εξερευνητή που αναζητά τον δρόμο της περιπέτειας. Και όσο λαμβάνει χώρα αυτή η τελετουργία, ο ρυθμός της φύσης ηχεί διάχυτος στο τοπίο και η ίδια η φύση, μας καλεί να χορέψουμε μαζί, προσφέροντάς μας το πιο δυνατό της «ελιξίριο». Σε αυτό το τοπίο θα σε ταξιδέψει μια γουλιά The Lost Explorer Mezcal, ικανή να κινήσει την περιέργειά σου και να γίνει η αρχή για μια γευστική, αρωματική, αλλά και συνολική αισθητηριακή εξερεύνηση. Απόλυτα σαγηνευμένη από την Oαχάκα, αυτή η υπέροχη αλχημεία mezcal συνδέει και συνδυάζει τη φύση, τους ανθρώπους, τους μύθους και τα μυστήρια, τις τελετουργίες, το ηλιόφως, το φαγητό, προστατεύοντας συγχρόνως την αρχαία χειροποίητη τέχνη, την κληρονομιά και βιοποικιλότητα του Μεξικού.

Ας ανακαλύψουμε τον «Χαμένο Εξερευνητή» λίγο πριν το Athens Cocktail Festival

Το The Lost Explorer αποτελείται από τρία μονοποικιλιακά Mezcal, που το καθένα έχει τη δική του ιδιαίτερη ταυτότητα και μοναδικό χαρακτήρα, όπως ακριβώς και εμείς, οι fans του. Espadin: μια γλυκιά και βοτανική έκφραση, καλά ισορροπημένη με νότες κόκκινου μήλου, ώριμα φρούτα και ένα ήπιο καπνιστό στρώμα στο τελείωμα, Tobala: μια γήινη έκφραση με νότες καπνού, κακάο, βανίλιας και δέρματος, που προσφέρει μια μοναδική ισορροπία μεταξύ αρωμάτων ξύλου και γεύσεων umami, Salmiana: η πιο βοτανική έκφραση από όλες, προσδίδοντας ένα γλυκό και πικάντικο προφίλ με νότες πράσινου τσίλι, γκρέιπφρουτ και φρέσκιας αγαύης.

Πίσω από αυτά τα «ελιξίρια», συναντάμε τον βραβευμένο και αυτοδίδακτο mezcalero πρώτης γενιάς, Don Fortino Ramos, ο οποίος έχει αφιερώσει τα τελευταία 40 χρόνια της ζωής του στην τέχνη και την απόσταξη του Mezcal. Η αγάπη του για τη φιλοσοφία του mezcal μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και στόχος του είναι η τελειοποίηση της τεχνικής του με πρωταρχικό στοιχείο τη φροντίδα της φύσης. Γιατί η ισότιμη συνεργασία μεταξύ του The Lost Explorer Mezcal και της ίδιας της Φύσης βρίσκεται στον πυρήνα όλων όσων κάνουν. Διότι αν δεχτούμε ότι ο άνθρωπος δεν «παίρνει» απλά από τη φύση, αλλά «λαμβάνει» από τη φύση, τότε η σχέση είναι ισότιμη και αμφίδρομη και δημιουργείται μια σχέση αλληλοσεβασμού. Ένα παράδειγμα είναι ότι τα μπουκάλια σχεδιάστηκαν και παράγονται στο Mexico από 50% ανακυκλώσιμο γυαλί, ενώ το κλείσιμο του μπουκαλιού είναι φτιαγμένο από φυσικό ξύλο και φελλό και σφραγισμένο από βιοδιασπώμενο κερί μέλισσας. Η μάνα Γη έχει την τιμητική της και στο logo της ετικέτας, το οποίο αντιπροσωπεύει τα τέσσερα φυσικά οικοσυστήματα του κόσμου – δάσος, ωκεανός, έρημος και ήλιος. Γενικότερα, το premium Mezcal The Lost Explorer εξυμνεί την κληρονομιά, τη βιοποικιλότητα του Μεξικού και τιμά τη φροντίδα για τη γη σε κάθε βήμα της διαδικασίας του, έχοντας μια μακροπρόθεσμη αποστολή, να γίνει η πιο βιώσιμη μάρκα Mezcal στον κόσμο.

To The Lost Explorer ήρθε για να μας ταξιδέψει σε αχαρτογράφητα μονοπάτια γεύσης και αρωμάτων και να μας προ(σ)καλέσει σ’ ένα ταξίδι όπου η έμπνευση, οι γεύσεις, η τάση να ανακαλύπτουμε διαρκώς, να χανόμαστε για να ξαναβρεθούμε, κυριαρχούν. Πιες με περιέργεια στο να ζεις με περιέργεια! Ραντεβού στην πιο ωραία βεράντα της Αθήνας. Θα μας δεις με ένα -ή και δύο- mezcal στο χέρι! Και αν «χάσεις το δρόμο», το The Lost Explorer θα είναι το gps σου.

Διαγωνισμός

Το premium brand The Lost Explorer Mezcal και η ATHENS VOICE δίνουν τη δυνατότητα σε 5 τυχερούς να κερδίσουν 1+1 πρόσκληση για το Athens Cocktail Festival, που θα πραγματοποηιηθεί στις 7 & 8 Ιουνίου στον Φάρο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στείλε e-mail στο contest@athensvoice.gr με το ονοματεπώνυμό σου γράφοντας στο θέμα «The Lost Explorer» μέχρι την Πέμπτη 6 Ιουνίου στις 16.00. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με απαντητικό e-mail.

Περισσότερα σχετικά με το The Lost Explorer Mezcal, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα

Facebook, Instagram, The Lost Explorer Mezcal, Δυναμική