Wine & Spirits

Monsieur Nicolas Winery: Εντυπωσιακό χρώµα και παιχνιδιάρικες φυσαλίδες στο νέο αφρώδες ροζέ κρασί SNOB του οινοποιείου

Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 918
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Monsieur Nicolas Winery: το νέο αφρώδες ροζέ κρασί SNOB

Στη σκιά των Αγράφων βρίσκεται ένα χωριό µε ιστορία παραµυθένια, όπως και η οµορφιά που το περιβάλλει. Το 1455 ένας Φράγκος ευγενής, ο Monsieur Nicolas, αποφάσισε να εγκατασταθεί εκεί, να ασχοληθεί µε την αµπελουργία και να αναδείξει την ποικιλία που υπήρχε από την αρχαιότητα στην περιοχή. Οι κάτοικοι, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του, µετονόµασαν το χωριό σε Μεσενικόλα.

Σ’ αυτόν τον τόπο τέσσερις γενιές της οικογένειας Καραµήτρου έχουν γράψει τη δική τους επιτυχηµένη ιστορία στον χώρο της αµπελουργίας, µε βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισµούς ποιότητας και δηµιουργία νέων κρασιών που εντυπωσιάζουν. Το γόνιµο έδαφος, η ευεργετική «αύρα» της λίµνης Πλαστήρα και η µοναδική τεχνογνωσία µε τη σφραγίδα του οινοποιείου Monsieur Nicolas δηµιουργούν ξεχωριστές ετικέτες.

Παλιές και µε δυνατότητες για µεγάλα κρασιά και οι ντόπιες ποικιλίες µεταξύ των οποίων και ο Ληµνιώνας που αποτέλεσε τη βάση για τη δηµιουργία του πιο αναπάντεχου ροζέ, αφρώδους κρασιού, του Snob. Εντυπωσιακό ροζ, παιχνιδιάρικες φυσαλίδες και αξέχαστη γεύση συνθέτουν το Snob που γοητεύει από την πρώτη γουλιά αποδεικνύοντας ότι όλα είναι θέµα εµπειρίας, γνώσης, ποιότητας και υψηλής αισθητικής. Τα φρουτώδη αρώµατα, η ισορροπηµένη οξύτητα και οι δροσερές φυσαλίδες του απογειώνουν την απόλαυση και σκορπίζουν τη χαρά. Το απολαµβάνουµε µόνο του ως aperitif ή ως συνοδευτικό φρούτων, αλµυρών εδεσµάτων, αλλά και γλυκών. Αποτελεί επίσης εξαιρετική βάση για δροσιστικά cocktails.

To Snob, όπως και όλα τα κρασιά Monsieur Nicolas, το βρίσκουµε σε επιλεγµένες κάβες σε όλη την Ελλάδα.

INFO

Οινοποιείο: Μεσενικόλας Καρδίτσας
Κάβα: Πλαστήρα 58, Καρδίτσα, 2441070871
www.winerymonsieurnicolas.gr