Wine & Spirits

Hendrick's Grand Cabaret: Ένα ελιξίριο για ονειροπόλους, καλλιτέχνες και ελεύθερα πνεύματα

Mιλήσαμε με την Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s και τον Ally Martin, Global Brand Ambassador του brand για το νέο limited edition του Hendrick's, Grand Cabaret

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
7’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lesley Gracie και
Ο Ally Martin, Global Brand Ambassador της Hendrick's και η Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s

Hendrick's Grand Cabaret Gin: Το νέο limited edition της συλλογής Cabinet of Curiosities από τη Master Distiller, Lesley Gracie

Ο φωτισμός είναι χαμηλός και αισθησιακός. Αντανακλάται πάνω στους κρυστάλλινους πολυελαίους και στα γυάλινα ποτήρια και δημιουργεί μια διάχυτη λάμψη στο χώρο. Το ποτό  ξεχειλίζει από πυραμίδες κοκτέιλ και οι καλεσμένοι του fancy glam πάρτυ απολαμβάνουν φρούτα ξαπλωμένοι σε μια μεγάλη τραπεζαρία σε μια σέξι ατμόσφαιρα άλλης εποχής. Αυτή είναι μια εικόνα που θα σας έρθει στο μυαλό, όταν τα χείλη σας ακουμπήσουν την πρώτη γουλιά από το νέο Hendrick’s Grand Cabaret Gin.

Ηendrick's Grand Cabaret Gin: Το νέο limited edition από τo Ηendrick's

Σε μια πράξη μελετημένης ιδιοφυΐας ή ενθουσιώδους -και επιτυχημένου- αυθορμητισμού, το Hendrick's δημιούργησε το Grand Cabaret Gin, εμπνευσμένο από το eau de vie, ένα διάσημο απόσταγμα του 17ου αιώνα με βάση τα φρούτα. Ήταν το ίδιο ποτό, που αργότερα στις αρχές του 1900, «τριγυρνούσε» με μια δόση τζιν και αρωματισμένο με τριαντάφυλλο στα πιο μοντέρνα παριζιάνικα πάρτυ με flappers και σουφραζέτες. Για να ζωντανέψουν ένα αισθησιακό καμπαρέ γεύσεων και το pure decadence της εποχής, η ομάδα του Hendrick's επινόησε ένα υγρό έργο τέχνης που ακτινοβολεί αχαλίνωτη πληθωρικότητα, πάθος και ποίηση.

Φτιαγμένο με μια αίσθηση θεατρικής υπερβολής και στοιχεία σουρεαλισμού, το νέο limited edition Hendrick's Grand Cabaret, ένα τζιν για ονειροπόλους, καλλιτέχνες και ελεύθερα πνεύματα (a spirit for the free spirits), είναι ιδανικό να προσθέσει μια «αναζωογονητική» κομψότητα στο σύγχρονο premium drinking experience, σαγηνεύοντας όλες τις αισθήσεις.

O Ally Martin, Global Brand Ambassador της Hendrick's
O Ally Martin, Global Brand Ambassador του Hendrick's

Μιλήσαμε με την Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s και τον Ally Martin, Global Brand Ambassador του brand για τη νέα limited edition φιάλη

Δημιουργώντας το Hendricks Grand Cabaret με αλχημείες και μαγείες

Αν ένα καλό κοκτέιλ χρειάζεται τον barman του πίσω από την μπάρα, τότε ένα καλό ποτό χρειάζεται τον master distiller του. Πίσω από τις μωβ βελούδινες κουρτίνες του Hendrick’s Grand Cabaret, συναντάμε στα παρασκήνια τη Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick's Gin. Με υπόβαθρο στη χημεία, η ιδιοφυΐα της Lesley έγκειται στη γοητεία της για τις γεύσεις και τον τρόπο με τον οποίο αυτές συνεργάζονται. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, έχει συγκεντρώσει μια σειρά από βότανα, αποστάγματα και πειραματικά ελιξίρια, τα οποία στεγάζονται σε ένα κλειδωμένο μαγικό ντουλάπι - γνωστό ως Cabinet of Curiosities - στο αποστακτήριό της στο Girvan της Σκωτίας, το Hendrick's Gin Palace- ένα πραγματικό μέρος έμπνευσης, όπως μας λέει η ίδια. Το 2018, της απονεμήθηκε το βραβείο Gin Distiller of the Year από τα World Gin Awards σε αναγνώριση του πρωτοποριακού της έργου, ενώ το 2021, εισήχθη στο Gin Magazine Hall of Fame προς τιμήν της συνεισφοράς της στον κόσμο του τζιν και του ρεκόρ της στη συνεχή δημιουργία νέων, καινοτόμων εκφράσεων που διευρύνουν τα όρια της δημιουργίας του εν λόγω ποτού. «To τζιν είναι ένα καταπληκτικό spirit. Μπορεί να σε πάει παντού και να κάνετε τόσα πράγματα μαζί. Είναι ένας υπέροχος χώρος για να παίξεις και να δημιουργήστε κάτι πραγματικά διασκεδαστικό», λέει η Lesley.

Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s
Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s

Αυτή τη φορά, ενώ η Lesley ως σωστός μάγος, δεν αποκαλύπτει την ακριβή βοτανική συνταγή που χρησιμοποιήθηκε για το Grand Cabaret, μοιράζεται πως εκτός από ασυνήθιστους συνδυασμούς βοτανικών φρούτων, επιλέγει για πρώτη φορά τα πυρηνόκαρπα φρούτα να κάνουν τη «δουλειά» τους. Πιρουέτες από παρακμιακά πυρηνόκαρπα φρούτα μοιράζονται τη σκηνή με γλυκά βότανα και συνθέτουν μια κομψή οργανοληπτική πανδαισία που είναι υπέροχα απολαυστική και ταυτόχρονα απαλή σαν μετάξι.

«Ψάχνω πάντα για έμπνευση και αυτή τη φορά τη βρήκα ξεφυλλίζοντας ιστορικές συνταγές για αποστάγματα με πυρηνόκαρπα φρούτα - eaux de vies, σναπς ροδάκινου, λικέρ κερασιού και άλλα παρόμοια - όταν αυτές οι απολαυστικές γεύσεις με τα εν λόγω φρούτα ήταν πραγματικά το "in thing" για όσους είχαν τα μέσα να γιορτάζουν με εντυπωσιακό στυλ. Έπαιξα και διαπίστωσα ότι όταν συνυπάρχουν αυτές οι διαφορετικές γεύσεις,  δίνουν ένα ωραίο και πλούσιο βάθος. Έπειτα, προσέθεσα γλυκά βότανα για να απαλύνω τα ζωηρά φρούτα», μας αναφέρει η Lesley. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δώσει τόσο στο άρωμα, όσο και στη γεύση, μένοντας επικεντρωμένη εξίσου και στα δύο. «Πολύ σπάνια μυρίζεις κάτι που δεν έχει γεύση ή το αντίθετο. Είναι πολύ διαφορετικά, αλλά πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται και να συνυπάρχουν αρμονικά. Πρέπει να υπάρχει η τέλεια ισορροπία».

Ο Ally Martin, Global Brand Ambassador του Hendrick's, προσθέτει: «Είναι συναρπαστικό να σκάβεις βαθιά στην ιστορία των κοκτέιλ και να βλέπεις ποιοι συνδυασμοί γεύσεων γοήτευσαν τα δημιουργικά μυαλά στο Παρίσι στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι γεύσεις πυρηνόκαρπων φρούτων, τα αρώματα τριαντάφυλλου και το τζιν ήταν ένας μαγικός συνδυασμός στα πιο πλούσια μαγαζιά και ποιος άλλος θα μπορούσε να συνδυάσει επιδέξια αυτές τις γεύσεις σήμερα από την Master Distiller του Hendrick's, αλχημίστρια και ποιήτρια των "ποτών", Lesley Gracie».

O Ally Martin, Global Brand Ambassador και το νέο limited edition Hendrick's Crand Cabaret Gin
O Ally Martin, Global Brand Ambassador και το νέο limited edition του Hendrick's Gin, Grand Cabaret.

Όταν ρωτήσαμε τη Lesley Gracie με ποιες τρεις λέξεις θα περιέγραφε το νέο τζιν, εκείνη είπε: Just Good Fun! Φυσικά και είναι διασκεδαστικό, γιατί λοιπόν να μην το διασκεδάσουμε;

Συστατικά του Hendrick's Grand Cabaret

Το Hendrick's GRAND CABARET βασίζεται στο χαρακτηριστικό στυλ round house που παρασκευάζεται με τον περίεργο συνδυασμό 11 βοτάνων που αποστάζονται σε δύο ασυνήθιστους αποστακτήρες, προσθέτοντας το νόστιμο δίδυμο: τριαντάφυλλο και αγγούρι ως coupe de grâce. Ωστόσο, η συνταγή αυτού του extra dramatic ελιξιρίου, θέλει ακόμη ένα κύμα γεύσης, από πυρηνόκαρπα φρούτα και γλυκά αρωματικά βότανα. Αυτό σίγουρα φαίνεται στον ουρανίσκο. Είναι πολύ πιο φρουτώδες και λίγο πιο γλυκό από αυτό που θα περιμέναμε από το κλασικό Hendrick's, αν και οι γεύσεις των βασικών βοτάνων είναι ακόμα παρούσες. Το Grand Cabaret ενδείκνυται για την παρασκευή ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών κοκτέιλ -let the season begin  και φαίνεται να είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται σε ποτά με στοιχεία φρούτων ή εσπεριδοειδών παρά σε κλασικά, όπως ένα Martini. Σύμφωνα με τη Lesley, το καλύτερο mixer που μπορείς να του προσθέσεις είναι tonic! Εδώ που τα λέμε υπάρχει καλύτερο combo;

Lesley Gracie, Master Distiller της Hendrick’s
Η Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s

Και κάπως έτσι, με μόνο μια γουλιά ξεδιπλώνεται μπροστά μας ένας προκλητικός, ζωηρός, μυστηριώδης κόσμος -ίσως και κήπος- που μας προ(σ)καλεί τις πιο απολαυστικές πτυχές της ψυχής.

Μαξιμαλισμός και Αισθητηριακή Σύνδεση

Δύο βασικές έννοιες που ενώνονται σε αυτήν την πολυτελή μωβ φιάλη είναι ο Μαξιμαλισμός και η Αισθητηριακή Σύνδεση. Ο εντυπωσιακός πολυέλαιος -το hero icon-, κηροπήγεια, φιγούρες που χορεύουν, έμπνευση από τα εμβληματικά παριζιάνικα πάρτι, μεθυστικά ελιξίρια -eau de vie και Hendrick’s Gin, ηδονιστικά φρούτα και σαγηνευτική διάθεση συνθέτουν ένα τοπίο μαξιμαλισμού που εκτός από την αντανάκλαση της βικτωριανής εποχής, αντικατοπτρίζει μια σύγχρονη πρακτική της αισθητικής, ανασυρμένη από το χρονοντούλαπο. Σήμερα, η μαξιμαλιστική μόδα, εσωτερικοί χώροι και ο baroque σχεδιασμός έχουν κατακλύσει το TikTok και το Instagram. Για την Lesley, ο μαξιμαλισμός ως έννοια λειτουργεί άμεσα ενάντια στην ιδέα του μινιμαλισμού. «Ζούμε σε έναν κόσμο πολύ μινιμαλιστικό, τα πάντα είναι πολύ clean cut, με καθαρές γραμμές. Χρειαζόμαστε μια ανατροπή. Η ιδέα του μαξιμαλισμού έγκειται στο ότι τα πάντα είναι γεμάτα χρώμα, φωτεινά και τολμηρά. Θέλαμε να ζωντανέψουμε μέσα από αυτό το spirit και την ιδέα που βρίσκεται πίσω από αυτό». Παρατηρούμε ότι η φιλοσοφία “more is more and less is a bore”, συναντάται και στο ποτό.

Την ίδια στιγμή, αυτή η πληθωρική έκφραση βρίσκει θέση και στις αισθήσεις μας. Η όραση «χορταίνει» από το χρώμα και τις εικόνες της φιάλης, η όσφρηση «ενώνεται» με το μεθυστικό άρωμα, ενώ η γεύση περιμένει να «δεχτεί» τελευταία το μαγικό υγρό, δημιουργώντας ένα συναισθηματικό αποτέλεσμα απόλαυσης και διασκέδασης.

The Cabinet of Curiosities, συλλογή του Hendrick's 

Η συλλογή The Cabinet of Curiosities
Η συλλογή The Cabinet of Curiosities

Το Grand Cabaret είναι το πέμπτο τζιν που εντάσσεται στο Cabinet of Curiosities του Hendrick's, τη σειρά πειραματικών εκφράσεων του brand. Κάθε παραλλαγή αποτελεί εξέλιξη του στυλ του Hendrick's House, εξερευνώντας μεν διαφορετικές γευστικές κατευθύνσεις που κάμπτουν το τυπικό γευστικό προφίλ, αλλά διατηρώντας την κοινή βάση, την ποιότητα της πρώτης ύλης. Καθένα από αυτά βάζει τo mother brand με το δικό του τρόπο στο spotlight,  ανανεώνοντας το ενδιαφέρον μας και υπενθυμίζοντας μας πόσο καλό είναι. Από τα αγαπημένα της Lesley, εκτός από το all-time classis original, είναι και το Hendrick’s Gin Flora Adora, το απαλό ροζ μπουκάλι με μασκότ την πεταλούδα. «Δύσκολο να αποφασίσεις. Μου αρέσουν όλα. Κάθε ένα συνδέεται με ένα διαφορετικό drinking occasion και με μια διαφορετική μια ανάμνηση», αναφέρει. Σχετικά με το πού αντλούν έμπνευση για τα λανσαρίσματα, ο Ally αναφέρει πως παρόλο που έχουν μια μεγάλη ομάδα μάρκετινγκ που κάνει εξαιρετική δουλειά, τους αρέσει να εξετάζουν τον κόσμο σφαιρικά. «Κυρίως η έμπνευση, προέρχεται από την αναζήτηση σε τομείς του σουρεαλισμού και της τέχνης που αποτελούσαν ανέκαθεν πηγή, αλλά και από την εμβάθυνση σε συγκεκριμένους τομείς της κουλτούρας».

Grand Cabaret Royale

Αν μια νύχτα, επιλέξεις να είσαι λίγο πιο φανταχτερός, το Hendrick's Grand Cabaret Royale είναι ένας απολαυστικός τρόπος για να γιορτάσεις αυτή σου την επιθυμία. Συνδυάζει το Hendrick's Grand Cabaret, κράνμπερι, λάιμ και μια πινελιά από σιρόπι ζάχαρης, το οποίο ολοκληρώνεται με σαμπάνια ή αφρώδη οίνο για πρόσθετη «κατάχρηση». Sinners gonna sin, but in the right way.

Ανοίξτε τη δική σας μαγική ντουλάπα. Διαλέξτε το πιο φανταχτερό σας ρούχο. Γεμίστε ένα ποτήρι με πάγο και το φρουτώδες Hendrick’s Grand Cabaret. Χορέψτε και λάμψτε. Επαναλάβετε. After (or before) AM. Cheers to glam nights!

Για περισσότερες πληρπφορίεςς, δείτε τον επίσημο ιστότοπο. H νέα limited edition φιάλη Hendrick's Grand Cabaret είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 50 αγορές διεθνώς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.