- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Paloma, por favor! Ας γιορτάσουμε τη World Paloma Day
Σε εικοσιπέντε αγαπημένα bar σε όλη την Ελλάδα
Η Altos Tequila και το Del Maguey Single Village Mezcal μας προσκαλούν να γιορτάσουμε την Word Paloma Day με μια σειρά εκδηλώσεων γεμάτες εκπλήξεις
Η μαγεία της Paloma κρύβεται στην απλότητα της: τεκίλα ή -γιατί όχι;- mezcal, λάιμ και σόδα ροζ γκρέιπφρουτ. Αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας για ένα από τα πιο νόστιμα κοκτέιλ του καλοκαιριού, και όχι μόνο. Το γλυκόξινο γευστικό προφίλ της προσφέρει μια ευχάριστη έκπληξη που συναρπάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Γι’ αυτό, χρόνο με τον χρόνο αποκτά όλο και περισσότερους θαυμαστές παγκοσμίως. Μάλιστα η εφημερίδα Washington Post αναφέρει ότι πλέον η Paloma είναι πιο δημοφιλής ακόμα και από τη Μαργαρίτα στο Μεξικό. Η επιτυχία της Paloma συνεχίζεται και στην Ελλάδα, κερδίζοντας όλο και περισσότερο τις καρδιές -και τα ποτήρια- μας!
Paloma: το αυθεντικό κοκτέιλ του Μεξικό, που αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο!
Πώς γεννήθηκε όμως αυτή η μοναδική συνταγή; Η μια εκδοχή θέλει το όνομά της να προέρχεται από το ομώνυμο δημοφιλές μεξικανικό παραδοσιακό τραγούδι του 19ου αιώνα "La Paloma", δηλαδή «Το Περιστέρι!». Ωστόσο, η επικρατέστερη εκδοχή για την προέλευσή της τη θέλει να πρωτοφτιάχνεται από τον θρυλικό Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και bartender του ιστορικού bar restaurant "La Capilla", στην πόλη Τεκίλα του Μεξικό. Λέγεται ότι ο Don Javier εμπνεύστηκε από το χαρακτηριστικό, απαλό κελάϊδισμα των περιστεριών (Palomas) που μαζευόντουσαν έξω από το bar του, και δημιούργησε ένα ποτό που συνοψίζει το «πνεύμα» του Μεξικό σε ένα ποτήρι. Μέχρι και σήμερα, η πραγματική προέλευσή της παραμένει ένα μυστήριο. Όποια κι αν είναι η αλήθεια, αυτό που ξέρουμε με βεβαιότητα είναι πως, με τον καιρό, η Paloma έχει αγαπηθεί σε όλο τον κόσμο. Και έτσι, έχει επάξια κερδίσει μια ημέρα αφιερωμένη στην απόλαυσή της: η 22η Μαΐου έχει οριστεί ως η World Paloma Day. Ας το γιορτάσουμε!
Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Μαΐου: δύο ημέρες γεμάτες με δροσερές Paloma σε αγαπημένα bar!
Η Altos Tequila & το Del Maguey Single Village Mezcal σάς προσκαλούν να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα Paloma μέσα από μια σειρά εκπλήξεων σε επιλεγμένα bar της Ελλάδας. Το βράδυ της Πέμπτης 23 και της Παρασκευής 24 Μαΐου θα έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε οι ίδιοι μια γευστική Paloma, υπό την καθοδήγηση έμπειρων bartender στα pop-up bar μας, να απολαύστε τις πιο δημιουργικές παραλλαγές της, όπως Paloma Yuzu ή Paloma Ginger, και να αποκτήστε συλλεκτικά δώρα με προσωπική αφιέρωση από καλλιγράφο on-the-spot. Και να θυμάστε…when life gives you grapefruits, make a delicious Paloma!
Altos & Del Maguey: oι πρωταγωνιστές της Παγκόσμιας Ημέρας Paloma!
Η super-premium tequila Altos από 100% μπλε αγαύη είναι ο ένας πρωταγωνιστής της γιορτής, καθώς αποτελεί τη βάση για τα πιο εκλεκτά tequila-based cocktails. Φέρει περήφανα την υπογραφή του Henry Bessant και του Dré Masso, δυο παγκοσμίου φήμης mixologists που συνεργάστηκαν με τον Jesus Hernandez, τον Maestro Tequilero της Altos, για να δημιουργήσουν το ποτό που πάντα αναζητούσαν. Και είναι η απαράμιλλη γεύση και η ασύγκριτη απαλότητά της οι λόγοι που ψηφίστηκε από τους bartender ως η #1 tequila για παρασκευή Paloma, σύμφωνα με τα Drinks International awards του 2024.
Ο άλλος πρωταγωνιστής της βραδιάς, είναι το Del Maguey Single Village Mezcal, το καλά κρυμμένο (μέχρι πρότινος, αφού το Del Maguey έκανε παγκοσμίως γνωστό το mezcal) μυστικό από το Μεξικό. Το απόσταγμα «για εκείνους που δεν σταματούν να ανακαλύπτουν ποτέ». Όπως λέει άλλωστε το Del Maguey, “you don’t find mezcal, mezcal finds you”. Όλα τα Del Maguey φτιάχνονται με απόλυτα παραδοσιακό τρόπο σε χωριά του Μεξικό, από οικογένειες ιθαγενών. Έτσι, δε μιλάμε απλά για ένα απόσταγμα αγαύης - μιλάμε για την πραγματική κουλτούρα και την αρχαία κληρονομιά αυτής της τόσο γοητευτικής χώρας. Το Del Maguey κέρδισε περήφανα τη #1 θέση ως το best-selling mezcal παγκοσμίως και ως το καλύτερο mezcal για τη δημιουργία Μαργαρίτας, στα Drinks International Awards του 2024.
📍Σας περιμένουμε σε επιλεγμένα bars, μετά τις 20:00:
Πέμπτη 23/5
- CharlieDos | Πανδώρας 14, Γλυφάδα (Altos)
- BuenaVista |Αγίου Φιλίππου 7, Αθήνα(Altos)
- T2 | Αιμιλίου Βεάκη 45, Περιστέρι (Altos)
- Barsol | Λ. Δεκελείας 102, Νέα Φιλαδέλφεια (Altos)
- Apallou | Καρόλου Ντηλ 10, Θεσσαλονίκη (Altos)
Παρασκευή 24/5
- Λάλος |Ευρυδάμαντος 19, Αθήνα (DelMaguey)
- Ipitou The Bar | Ηπίτου 6-7, Αθήνα (Del Maguey)
- Juan Rodriguez Bar | Παλλάδος 3, Αθήνα (Del Maguey)
- The 7 Jokers | Βουλής 7, Αθήνα (Del Maguey)
- Naked Ath. | Πλ. ΑγίαςΕιρήνης 2, Αθήνα (Del Maguey)
- Κόκκινος Λωτός | Ζωοδόχου Πηγής 5, Αθήνα (Altos)
- Escoba | Πατριάρχου Μαξίμου 1, Κηφισιά (Altos)
- Mejico | Θράκης 10 & 28ης Οκτωβρίου 36, Αργυρούπολη (Altos)
- AmantesAmentes | Σαρανταπόρου 20, Περιστέρι (Altos)
- Υφήλιος | Προξένου Κορομηλά 1, Θεσσαλονίκη (Altos)
- UBAR | Μεγ. Αλεξάνδρου 93, Θεσσαλονίκη (Altos)
- Vogatsikou 3 |Βογατσικού 3, Θεσσαλονίκη (DelMaguey)
- FunkyMonkey| Π. Πατρών Γερμανού 21, Θεσσαλονίκη(DelMaguey)
- Boccanegra | Μαβίλη 9, Ιωάννινα (Altos)
- Groοove |Δημάρχου Κονταράτου 4, Βόλος (Altos)
- Isalos | Πλαστήρα 17Β, Βόλος (DelMaguey)
- LunaLounge | Αριστομένους 23, Καλαμάτα (DelMaguey)
- Bitter | Σφακτηρίας &Αναπλιώτη 26, Καλαμάτα (Altos)
- The Bitters Bar | Ίδης 25, ΗράκλειοΚρήτης (Altos)
- Bohème | Χάληδων 26-28, ΧανιάΚρήτης (Del Maguey)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.