- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Savortails, τα νέα premium mixers που ανακαλύψαμε στο Athens Bar Show
Τι θα έλεγες για ένα Gin με Olive & Lemon Tonic;
Savortails: τα νέα premium mixers ήρθαν για να αναδείξουν τη δημιουργικότητα κάθε bartender
Μου φαίνεται ότι φέτος το Athens Bar Show, η ετήσια και μεγαλύτερη γιορτή για τη fine drinking σκηνή στην πόλη, είχε περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη χρονιά. Εδώ, ακούσαμε πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες, ήπιαμε μερικά συγκλονιστικά cocktails και ανακαλύψαμε μερικές πραγματικά πρωτότυπες ιδέες. Ανάμεσά σε αυτές και τα Savortails, τα νέα premium mixers που ήρθαν για να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητα των bartenders.
Όταν φτάνω στο περίπτερο των Savortails έχει ήδη σχηματιστεί μία μικρή ουρά. Στο Athens Bar Show, τα καλά νέα ταξιδεύουν γρήγορα κι έτσι όλοι θέλουν να δοκιμάσουν ένα τζιν τόνικ με το ολοκαίνουργιο mixer της αγοράς, το πραγματικά μοναδικό Olive & Lemon Tonic. Το ίδιο κι εγώ. Η πρώτη γουλιά με εκπλήσσει. Το Olive & Lemon Tonic κάνει ό,τι ακριβώς υπόσχεται: δίνει άρωμα λεμονιού και μία αμυδρή πικράδα από την ελιά, χωρίς όμως να επικαλύπτει τη γεύση του gin. Αποφασίζω να μάθω περισσότερα.
Ο Γιάννης Ζώης είναι ο άνθρωπος πίσω από τα Savortails. Τον ρωτάω πώς ήρθε η ιδέα για τη δημιουργία τους: «Παρατήρησα ότι δεν υπάρχει μία σειρά από mixers που να έχει σωστή ισορροπία σε ένταση γεύσεων, επίπεδο ανθράκωσης και μία εξισορρόπηση ανάμεσα στο γλυκό, το πικρό και το ξινό. Είδα ότι υπήρχαν κάποιες καλές δουλειές, αλλά όχι σε ολόκληρη την γκάμα των προϊόντων τους, και κάποια άλλα mixer που είχαν φτιαχτεί για να πρωταγωνιστούν. Ο σκοπός ενός mixer, όμως, δεν είναι αυτός… Αντίθετα έχει έναν άλλον πολύ συγκεκριμένο ρόλο: να αναδείξει το ποτό και τη δημιουργικότητα του bartender».
Τότε είναι που προσέχω ότι μότο των Savortails είναι η φράση “Highlight Your Spirit”. Ο Γιάννης Ζώης λέει: «Μέχρι τη δεκαετία του ’70 όλα τα κλασικά cocktail είχαν δημιουργηθεί. Τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 ζήσαμε την tiki περίοδο με τα exotic cocktails και τις ομπρελίτσες στα ποτήρια. Τη δεκαετία του ’90 ήταν η εποχή του lemon& lime – Mojito, Caipirinha και sours επικράτησαν στο bar industry. Στα zeros κάτι άρχισε να αλλάζει και σήμερα πια ζούμε την εποχή του creativity, όπου οι bartenders έχουν την ανάγκη να δημιουργήσουν τις δικές τους εκδοχές στα κλασικά cocktails, αλλά και τα δικά τους signatures, να αφήσουν ελεύθερη τη δημιουργικότητά τους και να πειραματιστούν. Εδώ, κάνουν δυναμικά την εμφάνισή τους τα premium mixers. Η ισορροπία που υπάρχει στα Savortails έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό: δίνει τη δυνατότητα στον bartender να αναδείξει τη δημιουργικότητά του, χωρίς να καταστρέψει το spirit».
Μετά από σκληρή δουλειά και ατέλειωτες δοκιμές η ομάδα των εξαιρετικών bartenders που απαρτίζουν τη Savortails δημιούργησε την πρώτη ολοκληρωμένη σειρά των premium mixers Savortails. Σε αυτήν ανήκει το Tonic Water, ένα από τα κορυφαία της αγοράς με ολόσωστη ισορροπία που το καθιστά ιδανικό για να χρησιμοποιηθεί το ίδιο καλά μέσα σε G&T, αλλά και σε Coffee& Tonic. Από την άλλη, το Cucumber & Elderflower tonic κάνει τα gin tonics ακόμη πιο δροσερά, αλλά είναι ταιριάζει απόλυτα και στα highballs με vodka. Η Pineapple soda ταιριάζει σε ρούμι, tequila ή mescal, ενώ η Grapefruit soda δημιουργεί την τέλεια paloma. H Ginger beer είναι ένα μοναδικό προϊόν, που ξεδιπλώνει τη φρεσκάδα της στο Moscow mule, αλλά παρουσιάζει ένα πιο ευγενικό χαρακτήρα μέσα σε ένα Dark & stormy.
Τα Savortails mixers, όμως, που έχουν ήδη τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω τους είναι η Pear Soda και το Olive & lemon tonic. Η Pear Soda με απαλή γεύση και άρωμα έχει δημιουργηθεί για να αναδεικνύει highballs με whisky, αλλά και με παλαιωμένα αποστάγματα όπως brandy, rum ή τσίπουρο. Το μοναδικό Olive & lemon tonic είναι εξαιρετικά αφιερωμένο σε κάθε λάτρη του gin. Χάρη στην εξαιρετικά λεπτή ισορροπία του ανάμεσα στο τόνικ, το ξύσμα λεμονιού και την πικράδα της ελιάς, αναδεικνύει υπέροχα κάθε cocktail με τζιν, αλλά τα πάει το ίδιο καλά και με τα Bitter aperitifs, βρίσκει το απόλυτο ταίρι του στη μαστίχα μέσα σε ένα highball, και δημιουργεί υπέροχα mocktails με 0% abv.
Για να καταλάβουμε καλύτερα τη λειτουργία αυτών των δύο καινοτόμων mixers μέσα σε cocktails η έμπειρη ομάδα των Savortails mixers έχει ήδη δημιουργήσει δύο signature cocktails με αυτά: το Whispear (Whisky, clear ice, Savortails pear soda, garnish lime and ginger, ή lemon peel ανάλογα με το Whisky) και το Philosopher's G&T (gin και Savortails Olive & lemon tonic).
Ο Γιάννης λέει ακόμα ότι παρόλο που υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα Savortails στο εξωτερικό, ο ίδιος, αλλά και όλη η ομάδα προτιμούν να επικεντρωθούν -τουλάχιστον για τον προσεχή χρόνο- στην εγχώρια αγορά. Οπότε αναμένουμε με ανυπομονησία όλες τις καινούργιες δημιουργίες που θα δούμε με τα Savortails στα κορυφαία bars ανά την Ελλάδα, αλλά και -γιατί όχι;- και τους δικούς μας «σπιτικούς» πειραματισμούς (μπορείτε να βρείτε προτάσεις για να φτιάξετε το δικό σας cocktail πατώντας εδώ), μια που τα Savortails θα βρίσκονται σύντομα σε όλες τις μεγάλες κάβες. Cheers!
www.savortails.com, Fb: Savortails, Instagram: @savortails
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.