- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
5 συνταγές με Pink Grapefruit για να κάνεις το δικό σου cocktail party στο μπαλκόνι
Δες πώς θα φτιάξεις πανεύκολα δροσερές Palomas, ροζ Mojito και το Daiquiri του Hemingway
Το νέο Βίκος Pink Grapefruit είναι εδώ για να απογειώσει κάθε cocktail, μαζί και το καλοκαίρι μας
Το καλοκαίρι θέλει cocktails και φίλους καλούς. Για αυτό βρήκαμε 5 κλασικές και εύκολες συνταγές για cocktails με Pink Grapefruit, που θα κάνουν τα βράδια στο μπαλκόνι ακόμη πιο απολαυστικά. Όχι, όμως, οποιοδήποτε Pink Grapefruit, αλλά το ολοκαίνουργιο, σούπερ γευστικό Βίκος Pink Grapefruit! Φτιάχνεται με φυσικό μεταλλικό νερό, πίνεται ευχάριστα ακόμη και σκέτο ως αναψυκτικό, αλλά στα χέρια ενός καλού bartender απογειώνει κάθε cocktail. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήρθε για να κάνει το φετινό καλοκαίρι ακόμη πιο δροσερό…
Βίκος Paloma
Η κλασική και αξεπέραστη
Υλικά:
- 50ml λευκή τεκίλα
- 10ml σιρόπι αγαύης
- 10ml χυμός lime
- 60ml Βίκος Pink Grapefruit
- Πάγος
- Αλάτι (για το γαρνίρισμα)
Μέθοδος:
Απλώνουμε μπόλικο αλάτι σε ένα πιάτο. Βουτάμε το χείλος ενός ψηλού ποτηριού σε ένα μπολ με νερό, το τινάζουμε, κι έπειτα το βουτάμε στο πιάτο με το αλάτι. Γεμίζουμε ένα shaker με πάγο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το Βίκος Pink Grapefruit. Χτυπάμε καλά και ρίχνουμε το περιεχόμενο στο ποτήρι με το αλάτι. Προσθέτουμε κι άλλα παγάκια και γεμίζουμε το ποτήρι με το Βίκος Pink Grapefruit.
Βίκος Pink Grapefruit Mojito
Πάνω που νόμιζες ότι αυτό το κλασικό cocktail δεν θα μπορούσε να γίνει καλύτερο, έρχεται αυτή η συνταγή με Βίκος Pink Grapefruit να τα αλλάξει όλα…
Υλικά:
- 50ml άσπρο ρούμι
- 1 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
- 60ml Βίκος Pink Grapefruit
- Φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου
Μέθοδος:
Σε ένα ψηλό ποτήρι ρίχνουμε τα φύλλα μέντας μαζί με τη ζάχαρη και ελάχιστο (1 κουταλιά της σούπας) Βίκος Pink Grapefruit. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού πιέζουμε όλα τα υλικά μέχρι τα φύλλα της μέντας να απελευθερώσουν τα αρώματά τους και η ζάχαρη να διαλυθεί. Προσθέτουμε το ρούμι, ανακατεύουμε καλά και τέλος γεμίζουμε το ποτήρι ως απάνω με Βίκος Pink Grapefruit. Γαρνίρουμε με λίγα ακόμα φύλλα μέντας και σερβίρουμε.
Βίκος Spritz
Δώσε μία εξωτική νότα στο κλασικό aperitivo με αυτή την τέλεια συνταγή!
Υλικά:
- 50ml Βίκος Pink Grapefruit
- 25ml λικέρ μαστίχα
- 50ml prosecco
- Πάγος
Μέθοδος:
Ρίχνουμε το Βίκος Pink Grapefruit και το λικέρ μαστίχα σε ένα παγωμένο ποτήρι. Προσθέτουμε πάγο και ανακατεύουμε ελαφρώς. Απογεμίζουμε το ποτήρι με prosecco και σερβίρουμε αμέσως.
To Daiquiri του Hemingway
Το Daiquiri όπως το προτιμούσε ο γνωστός συγγραφέας στο El Floridita, το ξακουστό bar της Κούβας.
Υλικά:
- 100ml ρούμι
- 30ml Βίκος Pink Grapefruit
- 20ml λικέρ μαρασκίνο
- 30ml χυμό lime
- 15ml σιρόπι ζάχαρης
Μέθοδος:
Χτυπάμε όλα τα συστατικά μαζί στο shaker μαζί με μπόλικο πάγο και σερβίρουμε σε ένα παγωμένο ποτήρι.
Βίκος Pink Grapefruit Mocktail
Ένα δροσερό cocktail χωρίς αλκόολ, κατάλληλο και για τους μικρότερους!
Υλικά:
- 3 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
- 30ml Βίκος Pink Grapefruit
- 50γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση
- 50ml Βίκος λεμονάδα
- Φρέσκα φύλλα μέντας
Μέθοδος:
Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και 4 κ. σ. Βίκος Pink Grapefruit. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη κι έπειτα μεταφέρουμε σε ένα ποτήρι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο Βίκος Pink Grapefruit και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τις φράουλες μαζί με πάγο. Γεμίζουμε το ποτήρι με Βίκος λεμονάδα, γαρνίρουμε με φρέσκια μέντα και σερβίρουμε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.