- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Θεαματική αύξηση για τις εξαγωγές ελληνικού οίνου στον Καναδά
Ο Καναδάς αποτελεί την τρίτη καλύτερη αγορά για το ελληνικό κρασί
ΕΔΟΑΟ: Αύξηση στις εξαγωγές ελληνικού οίνου στον Καναδά
Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι εξαγωγές ελληνικού οίνου στον Καναδά το πρώτο τρίμηνο του 2023, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, όπως γνωστοποίησε η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Προξενείου στο Τορόντο οι εξαγωγές ελληνικού οίνου κατέγραψαν αύξηση 95% ως προς την αξία, υπερβαίνοντας τα 3,5 εκ. καναδικά δολάρια (το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους ήταν 1,8 εκ. δολάρια). Ακόμη, η αύξηση είναι 103% στην επαρχία του Κεμπέκ και 113% στην επαρχία του Οντάριο.
Ο Καναδάς αποτελεί την τρίτη καλύτερη αγορά για το ελληνικό κρασί και αποτελεί μια από τις χώρες - στόχους των προγραμμάτων προβολής και προώθησης που υλοποιεί η ΕΔΟΑΟ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.