- CITY GUIDE
- PODCAST
-
25°
Στο Barley Cargo γιορτάζοντας τις ελληνικές μπύρες που κερδίζουν συνέχεια βραβεία
Ένα βράδυ με εκλεκτές μπύρες στην εκλεκτή μπυραρία του κέντρου
![Μανίνα Ζουμπουλάκη Μανίνα Ζουμπουλάκη](/images/120x120/3/jpg/files/2023-11-13/m-zoumpoulaki.jpg)
![Barley Cargo Barley Cargo](/images/1074x600/jpg/files/2023-05-09/barley-xargo__1_.jpg)
Στο Barley Cargo θα βρεις τα άπαντα της μπύρας και κάτι νόστιμο για να τις συνοδεύσεις
Είχα περάσει μερικές φορές έξω από το Barley Cargo και το χάζευα: είναι αεράτο, μεγάλο και φωτεινό, με ολόκληρους τοίχους, από πάτωμα ως (ψηλό!) ταβάνι, σκεπασμένους με αναρίθμητες μπύρες. Μπουκάλια και μπουκαλάκια από μπύρες κάθε είδους, σπάνιες, χειροποίητες, ακριβές, μεσαίες, φθηνές, οικογενειακές, μοναστηριακές, από μικροζυθοποιίες, μεγαλοζυθοποιίες, φιλικές, νησιώτικες, ορεινές, ντόπιες και ξένες μπύρες διαφόρων εθνικοτήτων… ο αυτόματος διορθωτής που λουφάζει σα τη μουχρίτσα μέσα στο λαπτοπ μου τώρα έχει πάθει πλάκα με την μπύρα, που τη γράφω με Ύψιλον ενώ τη θέλει με Γιώτα, και δεν το επιτρέπω. Η μπύρα με Ύψιλον είναι πιο γεμάτη και νόστιμη από την άλλη, με το Γιώτα.
![Craft Voreia Craft Voreia](/images/w250/3/jpg/files/2023-05-09/voreia_bottle_stout.jpg)
Στο Barley Cargo λοιπόν μαζεύτηκαν πολλοί μπυρο-λάτρες για να γιορτάσουν την βράβευση της Craft Voreia, της μπύρας που παρασκευάζει η Μικροζυθοποιία Σερρών και Βορείου Ελλάδας Siris. Για την ακρίβεια δύο μπύρες της εταιρείας βραβεύτηκαν στο Concours International de Lyon, στην Λυών όπως λέει και το ίδιο το βραβείο: η Barrel Aged Stout, «με αρώματα σοκολάτας, καραμέλας και καφέ» πήρε το ένα χρυσό βραβείο και ανακηρύχθηκε Η Καλύτερη Μπύρα Του Κόσμου παρακαλώ, με βαθμολογία 99 στα 100, πάνω από σημαιοφόρος! Και η Imperial Porter τσίμπησε το δεύτερο χρυσό βραβείο. Είναι και οι δύο σούπερ μπύρες, αλλά η δεύτερη, («με αρώματα κανέλλας, βανίλιας, κάρδαμου, τόνγκα, εξωτικού καφέ και παλαιωμένου ρουμιού επτά ετών») μου φάνηκε ακόμα πιο καταπληκτική. Είναι λίγο πηχτή, χαίρεσαι ενώ την πίνεις λες και κάνεις σπουδαίο πράγμα, μάλλον επειδή είναι τόσο νόστιμη.
Η Siris φτιάχνει 260.000 λίτρα μπύρας το χρόνο – μιλάμε για πολλή μπύρα, ακόμα και για τα γράδα της Γερμανίας, που κολυμπάει στη μπύρα. Ιδρύθηκε το 2013 στις Σέρρες, με παραδοσιακές μπυρο-συνταγές, από μια οικογένεια που αγαπούσε πολύ την μπύρα και ειδικά την μη παστεριωμένη, φρέσκια, αρωματική, διαφορετική μπύρα της Βόρειας Ελλάδας. Εκτός από τις δύο βραβευμένες μπύρες που δοκιμάσαμε στο Barley Cargo ένα κρύο ανοιξιάτικο βράδυ, η εταιρεία φτιάχνει καμμιά δεκαριά ακόμα, για όλα τα γούστα (μπύρες, εννοείται, αλλά να μη το γράφω οχτακόσιες φορές, το’ χουμε…).
![Barley Cargo Barley Cargo](/images/w734/jpg/files/2023-05-09/barley-xargo__2_.jpg)
Λοιπόν εντελώς άσχετο αλλά είναι ευκαιρία να το χώσω μια και μιλάμε για τον καιρό, σόρι, για μπύρες: πάρα πολύ καλή είναι και η «Μαρμίτα», Καβαλιώτικη μπύρα μικρού τιράζ, εντελώς σπιτική, φρέσκια και νόστιμη. «Μαρμίτα» από το καζάνι του Οβελίξ και το καζάνι στο οποίο ξεκίνησαν να φτιάχνουν μπύρα το 2012 δύο φίλοι στην Καβάλα. Τους οποίους δεν ξέρω προσωπικά, απλώς πίνω την μπύρα τους με χαρά όποτε βρίσκομαι στα βόρεια και είπα να τους μνημονεύσω, ώρα που είναι.
![Barley Cargo Barley Cargo](/images/w734/jpg/files/2023-05-09/barley-xargo__3_.jpg)
Η βραδιά στο Barley Cargo ήταν ωραία, τα σνακ νοστιμούτσικα – πιτούλες με κοτόπουλο σε μια πικάντικη σάλτσα - οι μπύρες παγωμένες, βελούδινες, και αλλιώτικες από τις κλασικές μπύρες. Η μουσική ήτανε ροκ παραδοσιακή, ταίριαζε πολύ με το χώρο, και με τις μπύρες που είχανε περάσει μέσα από βαρέλια ουίσκι και ρουμιού μέχρι να φτάσουν σε μας, άρα ήτανε έξτρα αρωματικές, και όσο στούκας απαιτούσε η περίσταση.
Barley Cargo, beerbar, beer market, Κολοκοτρώνη 6, Σύνταγμα, 2103230445
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Tαξιδεύουμε στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας δοκιμάζοντας κάποια από τις 100 προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες
Το «φυσικό αφρώδες» κρασί που θες να δοκιμάσεις
Το αγαπήσαµε γιατί όταν θέλουµε να οργανώσουµε ένα event, ένα πάρτι, µια εκδήλωση, ένα τραπέζι, είναι σωτήρι
Πάνω από 70 επιλογές σε επιλεγµένο χύµα κρασί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εφάµιλλο σε ποιότητα µε ονοµαστά εµφιαλωµένα και, µάλιστα, σε εξαιρετικές τιµές
Στο φετινό Athens Cocktail Festival, άφησε την περιέργειά σου να σε οδηγήσει στην ανακάλυψη των βραβευμένων χειροποίητων The Lost Explorer Mezcal
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για cocktails έρχεται στις 7 και 8 Ιουνίου
Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου
Mιλήσαμε με την Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s και τον Ally Martin, Global Brand Ambassador του brand για το νέο limited edition του Hendrick's, Grand Cabaret
Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos
Σε εικοσιπέντε αγαπημένα bar σε όλη την Ελλάδα
Με το που κυκλοφόρησε πήρε στο Λονδίνο το χρυσό βραβείο
Από 10 έως 12 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ένας ιδιαίτερος οινοπροορισμός στον Πειραιά
Οι ελληνικές ποικιλίες κρασιού που ξεχώρισαν και το ποτό που βρέθηκε στην κορυφή
Στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου «πήγαινε» με Ρομπόλα Κεφαλονιάς
Έντονες γεύσεις ζητούν το ταίρι τους σε μια ρετσίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.