- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
5 ανοιχτά οινοποιεία για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού
Με γευστικές δοκιμές και ξεναγήσεις στα κτήματα
Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, είναι ανοιχτά και μας περιμένουν πολλά επισκέψιμα οινοποιεία
Τι θα λέγατε για μια φθινοπωρινή απόδραση στη φύση; Τα οινοποιεία της χώρας μας περιμένουν με ανοιχτές τις πόρτες τους στην «Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού» αυτή την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Με ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις που έχουν διοργανώσει οι έλληνες οινοποιοί για το οινόφιλο κοινό. Φύγαμε λοιπόν!
Οινοποιείο Νικολού – Κορωπί
Μέσα από τις πολλαπλές δράσεις του είναι φανερό πως το οινοποιείο Νικολού αγαπά τις επισκέψεις γι’ αυτό ανοίγει για άλλη μια φορά τις πόρτες και την φιλόξενη αυλή του στο οινόφιλο κοινό της Αττικής. Οι διαθέσιμες ώρες επίσκεψης είναι από τις 9:00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. Τις ξεναγήσεις θα επιμεληθούν προσωπικά ο Βασίλης και ο Ευάγγελος Νικολού, θα γίνουν αναφορές στην ιστορία της οικογένειας στον χώρο της οινοποίησης, ενώ θα πραγματοποιηθούν γευστικές δοκιμές σε όλες τις ετικέτες του οινοποιείου. Απολαύσετε ένα ποτήρι «Botanic» παρέα με τους εμπνευστές του.
Κτήμα Τσέλεπου - Ρίζες Αρκαδίας
Το φιλόξενο και αγαπημένο «Κτήμα Τσελέπου» ετοιμάζει ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές σε επιλεγμένες ετικέτες, καθώς και μια βόλτα στα όμορφα αμπελοτόπια του κτήματος. Είναι υπέροχη ευκαιρία να γνωριστείς λίγο καλύτερα με το Μοσχοφίλερο. Μπορείς να επισκεφθείς το κτήμα από τις 10.00 π.μ έως τις 17.00 μ.μ. Παράλληλα την ίδια μέρα θα φιλοξενηθεί στον χώρο του οινοποιείου ο κ. Χρήστος Λαζάρης, ιδρυτής της εταιρείας «Vines-art» παρουσιάζοντας τα οικολογικά χειροποίητα κοσμήματα του, φτιαγμένα από κλήματα αμπέλου της Νεμεάτικης γης.
Είναι πραγματική εμπειρία να επισκεφθεί κανείς το οινοποιείο της οικογένειας Σκούρα. Κάτι το μεγάλο τραπέζι στην είσοδο του κτηρίου στολισμένο με λουλούδια και τις ξεχωριστές ετικέτες του κτήματος, κάτι η περιποιημένη αίθουσα γευσιγνωσίας του και η θέα από το «μπαλκόνι» του οινοποιείου, σε κάνουν να γευτείς μια πραγματική οινοεμπειρία! Η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού είναι η τέλεια αφορμή για ξενάγηση, γευσιγνωσία και γνωριμία με τον ίδιο τον δημιουργό του κτήματος. Οι ώρες επίσκεψης είναι από τις 10.30 π.μ. έως τις 18.00 μ.μ.
Ο Νοέμβριος, λόγω της «Παγκόσμιας ημέρας Ξινόμαυρου», ξεκίνησε με πολύ αγάπη στην πολυδυναμική αυτή ποικιλία και φαίνεται πως έτσι θα συνεχίσει. Το Κτήμα Φουντή στη Νάουσα γιορτάζει την ημέρα οινοτουρισμού μαζί με τα 30 χρόνια της «Ναουσαίας». Να είστε έτοιμοι λοιπόν, καθώς η κλήρωση της επετειακής φιάλης της «Ναουσαίας» με διάθεση 30 φιαλών και ακόμη 5 σε συσκευασία magnum είναι γεγονός! Περιηγηθείτε στο όμορφο οινοποιείο της οικογένειας Φουντή και ανακαλύψτε την μαγεία του Ξινόμαυρου σε όλο της το μεγαλείο.
Κτήμα Γεροβασιλείου - Επανομή Θεσσαλονίκης
Το Κτήμα Γεροβασιλείου σας προσκαλεί αυτή την Κυριακή από τις 11.00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ. σε μια αξέχαστη εμπειρία με γευστικές δοκιμές και ξεναγήσεις στους χώρους του οινοποιείου και του Μουσείου Οίνου. Θα δείτε μια από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές συλλογές ανοιχτηριών που ανήκει στον Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να συναντήσετε τους καλλιτέχνες Renzo Gallo, Κώστα Τσόκλη και Κώστα Βαρώτσο, οι οποίοι θα μιλήσουν στις 12.00 μ.μ. για τα έργα τους τα οποία περιλαμβάνονται στο αξιοθαύμαστο «πάρκο γλυπτών και έργων τέχνης» του κτήματος. Ο Αργύρης Γεροβασιλείου θα σε περιμένει στο τέλος της διαδρομής στην γευστική δοκιμή!
Υ.Γ. Θα βρίσκομαι και εγώ εκεί να δοκιμάσουμε μαζί τα κρασιά του Κτήματος.
Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν.
Συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας, και συγκεκριμένα:
- η Ένωση Οινοπαραγωγών "Οινοποιοί Βορείου Ελλάδας"
- η Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας
- η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής
- η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου
- η Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών νήσων Αιγαίου
- το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.