- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Athens Wine & Art Festival, το φεστιβάλ που συνδυάζει το κρασί με την τέχνη
Αυτό το Σαββατοκύριακο στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών πίνουμε κρασιά θαυμάζοντας έργα τέχνης
Το Athens Wine & Art Festival, ένα φεστιβάλ για το κρασί και την τέχνη, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Οκτωβρίου στην Α.Σ.Κ.Τ.
Με σλόγκαν «το κρασί είναι τέχνη, δημιουργία και έκφραση» έρχεται για δεύτερη χρονιά τo «Athens Wine & Art Festival» το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο «ΝΙΚΟΣ ΚΕΣΣΑΝΛΗΣ» της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Η λειτουργία της έκθεσης χωρίζεται καθημερινά σε δύο περιόδους: 11.00-13.00 για τους επαγγελματίες του χώρου και 13.00-20.00 για το κοινό. Οίνος και τέχνη θα συνυπάρξουν κάτω από την ίδια καλλιτεχνική στέγη, προσπαθώντας να «εξηγήσουν» σε κάθε επισκέπτη τη λεπτή ισορροπία μεταξύ της δημιουργίας, της φύσης και της φαντασίας!
Περισσότερα από 80 boutique οινοποιεία της χώρας μικρού και μεσαίου μεγέθους –κάποια εμφανίζονται μάλιστα για πρώτη φορά ως εκθέτες- θα είναι εκεί για να προσφέρουν απλόχερα τα οινικά «έργα τέχνης» τους με φόντο ένα όμορφο εικαστικό περιβάλλον. Μια ποικιλία που ίσως δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, κρασιά με ασυνήθιστες-πειραματικές οινοποιήσεις, και η γνωριμία με πρωτοπόρους και πρωτοεμφανίζομενους οινοποιούς της χώρας μας, είναι τα εφόδια για να ανακαλύψετε ακόμα καλύτερα τον «μικρόκοσμο» του ελληνικού κρασιού! Είστε έτοιμοι λοιπόν να δοκιμάσετε ετικέτες από περίπου δέκα διαφορετικές οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας που ίσως και να μην συναντήσετε εύκολα κάπου αλλού;
Το «Wine & Art Festival» υπόσχεται πως θα ξυπνήσει τις αισθήσεις σου και το εννοεί! Σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών θα πραγματοποιηθεί έκθεση με επιλεγμένα, σπάνια έργα καλλιτεχνών από τη συλλογή της σχολής. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Μανώλης Καρτεράκης, ιστορικός Τέχνης της Α.Σ.Κ.Τ. Παράλληλα θα διεξαχθούν καλλιτεχνικές δραστηριότητες, dj sets, εκπαιδευτικά σεμινάρια, θεατρικά δρώμενα και δημιουργική απασχόληση των μικρών μας φίλων, που θα μας διδάξουν πως το κρασί είναι στ’ αλήθεια μια μορφή τέχνης, αλλά και πως η τέχνη μπορεί να πηγάζει καμιά φορά από το ίδιο το κρασί!
Πρόγραμμα δραστηριοτήτων- Ηappenings:
Εκπαιδευτικά Σεμινάρια:
Σάββατο 8 Οκτωβρίου, 14:00 - Μιχάλης Παπατσίμπας, Σύμβουλος Οίνου και ιδιοκτήτης των Materia Prima.
‘’Wine list: σχεδιασμός λίστας κρασιού σε χώρους εστίασης με σκοπό τη μοναδικότητα, την ταυτότητα και την ανάδειξη του τοπικού πλούτου’’.
Κυριακή 9 Οκτωβρίου, 14.00 - Παύλος Γκέγκας, Οινοκριτίκος, Σύμβουλος και Δημοσιογράφος Οίνου.
“Ανακατεύοντας την τράπουλα. Βαριά χαρτιά και κρυφοί άσσοι: ‘’Ποικιλίες και οινοποιεία με παρελθόν, παρόν και μέλλον’’.
Θεατρικά Δρώμενα:
Θα πραγματοποιηθούν και το Σάββατο 8/10 και την Κυριακή 9/10.
17:00 - 17:30: "Το γάλα της Αφροδίτης"
18:15 -18:35: "Στα βήματα του Διονύσου"
19:00 - 19:10: "Ωδή στο κρασί" (Π. Νερούδα)
13:00 – 20:00 Εικαστική Εγκατάσταση
13:00 – 20:00 Δημιουργική απασχόληση
Performances - «Αντικατοπτρισμοί στα δάκρυα του οίνου»:
«Πόσα δάκρυα αφήνει το κρασί την ώρα που αναδεύεται στο ποτήρι; Πόσες εικόνες ζωγραφίζει;». Ερωτήματα που θα σας παρουσιάσει η θεατρική ομάδα «Άπλετοι Κήποι», μέσα από μια σειρά διαδραστικών happenings που θα ξετυλιχτούν σε όλο τον χώρο του festival και θα πάρουν μαζί τους το κοινό σε ένα μεθυστικό ταξίδι. Η ομάδα έχει δημιουργήσει ένα «χοροθεατρικό μωσαϊκό», σε σκηνοθεσία της Αφροδίτης Παζαρκώνη, το οποίο περιλαμβάνει μικρές σε διάρκεια performances με στοιχεία θεάτρου, σωματικής έκφρασης και χορού κάτω από τη συνοδεία ζωντανής και πρωτότυπης μουσικής.
Performers: θεατρική ομάδα «Άπλετοι Κήποι», θεατρικό Εργαστήρι «Πάντες Panic», σπουδαστές του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας, σπουδαστές Παραστατικών Τεχνών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ
DJ Sets από την ομάδα του PEPPER 96,6:
Σάββατο 8/10 16.00 – 20.00 με τη Λιάνα Μαστάθη και
Κυριακή 9/10 16.00 – 20.00 με τον Δημήτρη Λεμονίδη
Στην έκθεση συμμετέχουν τα οινοποιεία:
Αμπελοτεμάχιο 211, Οινοποιία Μαρκόγιαννη, Οινοποιείο Ζοίνος, Οινοποιείο Ακριώτου, Οίνοι Αδάμ, Οινοποιείο Λιέπουρη, Οινοποιείο Μοροπούλου, Οινοποιείο Τετράμυθος, Οινοποιείο Μοσχόπολις, Κτήμα Κοκοτού, Αμπελώνες Τσούρη, Οινοποιείο Σταμάτη, Οινοποιείο Πετρακόπουλος, Οινοποιία Κούκος, Οινοποιείο Άωτον, Κτήμα Κελεσίδη, Αμπελώνες Κακουλίδη, Acra Winery, Οινοποιία Τσικρικώνης, Οινοποιείο Πατιστής, Οινοποιείο Λύκος, Θηβαϊκή Γη, Κτήμα Κούρτη, Οινοποιείο Κύαθος, Oinovation Wines, Οινοποιείο Παπαντώνη, Οινοποιία Δούρος Αντώνης, Micro-Bio farn, Κτήμα Χαριτάτου, Κτήμα Μπουγιούρη, Κτήμα Γράμψα, Lost Lake Distillery / Τσίπουρο Ζαχαρία, Οινοποιείο Παρασκευά, Κτήμα Γκούμα, Οινοποιείο Αργυρίου, Warehoyse 10, Σ/Ι/Μ Κυρ Γιάννη, Οινοποιείο Μ20, Οινοποιειό Μαρκατσέλης, Αμπελώνας Καμκούτη, Οινοποιείο Μανωλάκης, Οινοποιία Σέλλας, Hetero Wines, Κτήμα Φλόριαν, Ziniadakis Garage Winery, Βιολογικά Kτήματα Καραγεώργου, Χαρισματικοί Οίνοι, Κτήμα Ρωμαλίδη, Αμπελώνας Χατζησάββα, Οινοποιείο Λιάκου Μετέωρα, Οινοποιία Ασλάνης, Jima Winery, Άρμαθος Κτήμα Λούλη, Chateau Favori Provence, Εδανός Οινοποιητική, Foivos Papastratis, Οίνος Χιλανδαρίου
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.