- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αngelo et Manolo, το λιλιπούτειο νέο wine bar της Αθήνας κρύβει μια όμορφη ιστορία
«Ένα μαγαζί που δεν φοβάται τη διαφορετικότητα, την αγάπη, τον σεβασμό και τους ανθρώπους...»
Αngelo et Manolo: Ο πρωταθλητής Μanolo Καραλής με τον μικρό Άγγελο Παντζιά πίσω από το πρώτο wine bar από Αφροέλληνες
«Το πρώτο wine bar Αφροελλήνων από δυο παιδιά που αγαπούν το κρασί και το τυρί αντίστοιχα», αυτό γράφει η περιγραφή στον λογαριασμό του Angelo et Manolo στο Instagram. Πρόκειται για ένα λιλιπούτειο, ρομαντικό wine bar, μεσοτοιχία με το γνωστό ιταλικής κατεύθυνσης Cardinale, και εμφανίστηκε πρόσφατα στην πολυσύχναστη Μητροπόλεως. Πίσω από το «αίνιγμα», βρίσκεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ Μανώλης Καραλής με τον 9χρονο Άγγελο Παντζιά, τον γιο της Φωτεινής Παντζιά από το By the Glass.
Η ίδια, μέσα από μια ανάρτησή της στα social media, περιγράφει μια ιστορία που τα λέει όλα σχετικά με το νέο εγχείρημα:
«Όταν ο Άγγελος προσγειώθηκε στην νέα του χώρα και στη νέα του ζωή πολλά πράγματα άλλαξαν για αυτόν. Ένα από αυτά ήταν ότι έβλεπε τους ανθρώπους που έχουν το ίδιο χρώμα με αυτόν μόνο να πουλάνε. Κάποια στιγμή λοιπόν το καλοκαίρι σε μια παραλία αποφάσισε να με ρωτήσει. Μαμά οι μαύροι μόνο πουλάνε; Ξεπερνώντας το ανόητο ξάφνιασμά μου μπαίνω στο google και αποφασίζω να του δείξω κάποιους ανθρώπους και τι έχουν κάνει "αν και μαύροι". Του έδειξα τον Εμμανουήλ Καραλή, τον Γιάννη Αντεντοκούμπο και τον Ομπάμα λέγοντας του πως οι μαύροι μπορούν να γίνουν ότι θέλουν στην ζωή τους. Βλέπετε στην χώρα μας δεν υπάρχουν μαύροι άνθρωποι που να έχουν ενσωματωθεί σε όλες τις δουλειές για να το βλέπει και να καταλαβαίνει πως μπορούν να κάνουν τα πάντα. Στην πορεία γνώρισα την μαμά του Εμμανουήλ Καραλή και προχθές και τον ίδιο. Ήρθαν στο By the glass οικογενειακώς για να γιορτάσουν την επιστροφή και τα κατορθώματά του. Ένα παιδί όμορφο, ευγενικό, cool με την επιτυχία του, που κοκκίνισε όταν όλο το μαγαζί τον αναγνώρισε και τον χειροκρότησε.
Στην κουβέντα μας μου είπε πως έχει δει και έχει διαβάσει όλες τις συνεντεύξεις μου με αποτέλεσμα να ξέρει όλες τις λεπτομέρειες. Στο τέλος μου έδωσε ένα βραχιόλι που το φορούσε όταν πέταξε στα όνειρα του και έγραφε "fly Manolo Fly" για να το δώσω στον Άγγελο και δώσαμε ραντεβού τον Σεπτέμβριο για να γνωριστούν οι δυο τους. Ο Εμμανουήλ είναι ένα σπουδαίο πλάσμα με μια υπέροχη οικογένεια δίπλα του που του έμαθαν πως τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι. Ένα χρόνο σχεδόν μετά από αυτό το post εγώ και ο Manolo ξεκινάμε σήμερα ένα δικό μας ταξίδι που ακούει στο όνομα Angelo et Manolo. Το δικό μας μαγαζί με το όνομα του γιου μου και το δικό του. Ένα μαγαζί που καθημερινά θα μας θυμίζει πως οι άνθρωποι γίνονται ότι ονειρεύονται. Ένα μαγαζί που δεν θα φοβάται τη διαφορετικότητα, την αγάπη, τον σεβασμό και τους ανθρώπους….».
To Αngelo et Manolo λοιπόν, μετρά μόλις λίγες ημέρες λειτουργίας. Με χρώματα γήινα και ζεστά, εμπνευσμένα από την τερακότα της Τοσκάνης, και καμπύλες με λεπτομέρειες-αναφορά στους λαιμούς των μπουκαλιών των κρασιών, η αρχιτέκτονας Έφη Ηλιάδου το σχεδίασε σε συνεργασία με τους Sense of Material και έφερε μάρμαρα και πλακάκια από την Ιταλία, κράτησε και ανέδειξε όλα τα κλασικά ελληνικά στοιχεία του διατηρητέου χώρου -οροφή, προθήκες- και κατασκεύασε μια τόση δα, κάβα-κόσμημα. Τα wicker σκαμπό από την άλλη παραπέμπουν σε παρισινό μπιστρό-μια ματιά στη μπάρα δηλαδή και βλέπεις στοιχεία απ’ όλον τον κόσμο.
Tι μπορείς να πιεις εκεί; Ο κατάλογος ακόμα διαμορφώνεται, οι επιλογές όμως είναι προσεγμένες, από ελληνικά orange και μη μέχρι δυνατές ετικέτες του ξένου αμπελώνα, 4 επιλεγμένα spritz και το κλασικό negroni.
«Είμαι επαγγελματίας αθλητής αλλά πάντα ήθελα να δημιουργηθεί ένας χώρος που να αφορά μια από τις αγαπημένες μου ενασχολήσεις, που δεν είναι άλλη από το να απολαμβάνω διάφορες ποικιλίες κρασιού. Να μπορώ να μαζεύομαι εκεί με τους φίλους μου και να τα δοκιμάζουμε παρέα!» θα μας πει ο Μανόλο.
Το πάντα συνοδεύονται με τυριά και αλλαντικά που κόβονται επί τόπου στην μπάρα, ανάμεσά τους Προβηγκίας, πεκορίνο, αρσενικό Νάξου, γραβιέρα Τήνου, chorizo iberico, spec, μορταδέλα μαύρου χοίρου, σαλάμι Τοσκάνης με τρούφα και άλλα. Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ.
Angelo et Manolo, Μητροπόλεως 38Α Σύνταγμα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.