- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
3ο Aegean Cocktails & Spirits Festival: το Σάββατο πίνουμε cocktails στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ
Το κεφάτο φεστιβάλ για τα cocktails με ελληνικά αποστάγματα επιστρέφει!
Το 3ο Aegean Cocktails & Spirits Festival επιστρέφει και μας σερβίρει cocktails με ελληνικά αποστάγματα στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ
Μερικές δεκαετίες πριν η ιδέα να πιούμε ένα cocktail με βάση το τσίπουρο ή το ούζο θα μας φαινόταν ένα παράξενο (για να το πούμε κομψά) σενάριο. Από τότε μέχρι σήμερα, όμως, έχουν αλλάξει πολλά. Οι παραγωγοί έχουν κάνει σπουδαία δουλειά και τα ελληνικά αποστάγματα μπορούν να ανταγωνιστούν κορυφαία αντίστοιχα αποστάγματα του εξωτερικού όπως το ουίσκι ή την τεκίλα, ενώ δεν είναι λίγες οι ελληνικές αποσταγματοποιίες που παράγουν επίσης φοβερά τζιν. Την ίδια στιγμή οι έλληνες bartenders, έχοντας πλέον μια εξαιρετική πρώτη ύλη στα χέρια τους κάνουν τα δικά τους θαύματα και κάπως έτσι στο ποτήρι μας φτάνει ένα ολόδροσο cocktail με ελληνική ψυχή.
Η μεγαλύτερη γιορτή και η καλύτερη αφορμή για να πιούμε καθαρά ελληνικό cocktail είναι το Aegean Cocktails & Spirits Festival που φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Aegean Cocktails & Spirits Festival είναι μια πρωτοβουλία του Difford’s Guide Greece και ξεκίνησε το 2016 με στόχο να αναδείξει τα ωραία ελληνικά αποστάγματα. Από τότε μέχρι σήμερα κάθε χρόνο (με εξαίρεση τα καλοκαίρια του κορωνοϊού) οι λάτρεις των cocktails δίνουν ραντεβού για να τσουγκρίσουν πρωτότυπα cocktails με βάση τα ελληνικά αποστάγματα.
Αυτό το Σάββατο, λοιπόν, από τις 16.00 έως και τις 23.00, ανεβαίνουμε στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ που έχει θέα σε ολόκληρη την Αθήνα. Εκεί θα μας περιμένουν 17 κορυφαίοι παραγωγοί που θα μας σερβίρουν cocktail με κάποιο ελληνικό twist. Παράλληλα, θα δοκιμάσουμε διαφορετικά αποστάγματα, θα μάθουμε να φτιάχνουμε τα δικά μας cocktails ακολουθώντας τις οδηγίες γνωστών bartenders και θα δημιουργήσουμε step by step τα δικά μας Aegean Cocktails!
Αξίζει να τονίσουμε ότι αυτό δεν είναι μόνο ένα φεστιβάλ για να περάσουμε καλά και να πιούμε ωραία ποτά. Πολύ περισσότερο είναι ένας τρόπος ώστε τα ελληνικά αποστάγματα να βρουν τη θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη των αποσταγμάτων και των cocktails. Ένας τρόπος σύγχρονος, επίκαιρος, αγαπητός σε όλους. Μέσω του bar!
Λεπτομέρειες για το Φεστιβάλ:
Σάββατο 4 Ιουνίου 2019, 16:00-23:00
Είσοδος 10€ , περιλαμβάνει 2 κοκτέιλ και γευστική δοκιμή των αποσταγμάτων
Φάρος, ΚΠΙΣΝ (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) Προπώληση μέσω του viva.gr εδώ.
H γιορτή όμως δεν σταματάει εδώ!
Στα πλαίσια του Aegean Cocktails & Spirits 2022 μέχρι τις 5 Ιουνίου, κορυφαία cocktail bar από όλη την Ελλάδα, θα δημιουργήσουν συνταγές με ελληνικά αποστάγματα που θα σερβίρουν σε προνομιακή τιμή.
● 360 cocktail bar (Αθήνα), ● 7 Sins Cocktail House (Κέρκυρα), ● A for Athens (Αθήνα), ● a:m the bar (Ναύπακτος), ● Apallou (Θεσσαλονίκη), ● Athenee (Αθήνα), ● Atisbar (Μαρούσι), ● Barden (Κέρκυρα), ● Bartesera (Αθήνα), ● Bittersweet (Τρίκαλα), ● Bogan bar Tinos (Τήνος), ● Boheme (Χανιά), ● Callas (Τήνος), ● Casablanca Social Club (Θεσσαλονίκη), ● Cin Cin (Θεσσαλονίκη), ● Damaskinou3 (Ναύπακτος), ● EPICO (Πλάκα Αγίου Νικολάου), ● Funky Monkey (Κοζάνη), ● Giulietta Spritzeria (Θεσσαλονίκη), ● Hippy Chic (Λάρισσα), ● IPITOUthebar (Athens), ● Isalos (Βόλος), ● Kamini Cocktail Bar (Πάργα), ● Kerouac Bar (Αλεξανδρούπολη), ● Kirki (Σκιάθος), ● Magic Bus (Δράμα), ● Menta (Θεσσαλονίκη), ● Mylos cocktail bar (Καστός Λευκάδας), ● Nectar Distillery (Θεσσαλονίκη), ● Parrot's Beak (Διδυμότειχο), ● Pimpinella (Θεσσαλονίκη), ● Rivera (Βόλος), ● Route 66 Bar Ioannina (Ιωάννινα), ● Surfer Maya (Θεσσαλονίκη), ● Swell (Πλαταμώνας), ● Upupa Epops - The bar (Αθήνα , Κάτω Πετράλώνα), ● Yard Tales of Flavors (Αμάρυνθος Ευβοίας), ●Κάψουλα (Καβάλα), ● Μα-Γιω (Νέα Φλογητά, Χαλκιδική), ● ΟΙΝΟΦΛΥΞ (Αργυρούπολη), ● Το Λοκάλι (Αθηνα)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.