- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Πώς ανακάλυψα το ωραιότερο cocktail της ζωής μου και τρεις συνταγές για cocktails με βάση το METAXA
Εκείνο το βράδυ δεν είχα καμία απολύτως όρεξη να βγω. Είχα μόλις τελειώσει τη δουλειά, μακαρόνια με κιμά με περίμεναν στην κατσαρόλα και η επόμενη σειρά στο Netflix. Ετοιμαζόμουν να φορέσω τις ζεστές, χνουδωτές μου πιτζάμες όταν χτύπησε το τηλέφωνο: «Ντύσου, στολίσου, θα βγούμε». Ο κολλητός μου φίλος δεν σήκωνε καμία αντίρρηση. Όσα «μα» και «μου» κι αν άρθρωσα, έπεσαν στον βρόντο. Ευτυχώς. Γιατί εκείνη τη νύχτα, τελείως απροσδόκητα, ήπια ένα από τα ωραιότερα cocktails της ζωής μου.
Σε όλη τη διαδρομή μέχρι το bar είχα κατεβασμένα τα μούτρα. Με το που φτάσαμε, όμως, όλα άλλαξαν. Λίγο η μουσική, λίγο τα χαρούμενα πρόσωπα και ο χαμηλός φωτισμός, δεν θέλει πολλά για να ανατραπεί η ανθρώπινη διάθεση. Πήρα στα χέρια μου την cocktail list και άρχισα να μελετώ τις προτάσεις των signature cocktails. Την προσοχή μου τράβηξε αμέσως μια ιντριγκαδόρικη περιγραφή: ΜΕΤΑΧΑ, ρούμι, bitters σοκολάτας… Σκέφτηκα αμέσως ότι το ρούμι και το σοκολατένιο bitters θα ταιριάζει άψογα με τα μπαχαρένια αρώματα του ΜΕΤΑΧΑ. Το ακόμη καλύτερο, όμως, ήταν ότι υπήρχε η επιλογή να παραγγείλεις το cocktail και στη ζεστή του εκδοχή. Αυτό κι έκανα. Λίγο μετά, στα χέρια μου έφτασε ένα… βάλσαμο! Καυτό, δυνατό, υπέροχα αρωματικό ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα εκείνο το κρύο βράδυ του χειμώνα.
Αυτό το cocktail, μου άρεσε τόσο που την υπόλοιπη νύχτα συνέχιζα να παραγγέλνω ακριβώς το ίδιο, πράγμα πολύ περίεργο για εμένα που συνήθως θέλω να δοκιμάσω όλο τον κατάλογο. Είχε κάτι το διαφορετικό, όμως, και η ιδιαιτερότητά του αυτή ήταν τόσο φανερό ότι προερχόταν από το METAXA, που με έκανε να αναρωτηθώ γιατί δεν συναντάμε πιο συχνά cocktails με βάση αυτό το εξαιρετικό απόσταγμα στα bars της Αθήνας.
Την επόμενη μέρα σκεφτόμουν ακόμη εκείνο το cocktail. Πέρασα όλο το απόγευμα ανοιγοκλείνοντας τα ντουλάπια της κουζίνας μου και την πόρτα του ψυγείου, προσπαθώντας να βρω τι cocktail με βάση το ΜΕΤΑΧΑ μπορούσα να φτιάξω με υλικά που ήδη είχα. Τελικά μετά από μια σύντομη έρευνα στο Internet (σ.σ. πολύ βοηθητικό ήταν το ίδιο το Facebook page του ΜΕΤΑΧΑ) άρχισα τους πειραματισμούς. Μετά από πολλές δοκιμές, κατέληξα ότι οι τρεις συνταγές για cocktails με βάση το METAXA που θα δείτε παρακάτω είναι και οι αγαπημένες μου. Μην μείνετε σε αυτές. Εδώ μπορείτε να βρείτε πολλές ακόμη συνταγές για να φτιάξετε το δικό σας ανατρεπτικό cocktail στο σπίτι! Καλέστε φίλους ή φτιάξτε τις για εσάς μόνο…
METAXA TONIC
Υλικά:
50ml METAXA 5 Stars
Top up tonic (60ml)
Μέθοδος
Ρίχνουμε το ΜΕΤΑΧΑ σε ένα ψηλό ποτήρι. Προσθέτουμε πάγο και το tonic. Γαρνίρουμε προαιρετικά με ένα φύλλο λεμονιάς.
Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ Paloma
Υλικά:
50ml METAXA 5 Stars
10γρ. Ζάχαρη
Top up grapefruit soda
Λίγες σταγόνες lime
Μέθοδος:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο shaker μαζί με πάγο και χτυπάμε. Παίρνουμε ένα ψηλό ποτήρι και τρίβουμε λίγο lime στο χείλος του, έπειτα το βουτάμε σε χοντρό αλάτι. Σερβίρουμε εδώ την Paloma και γαρνίρουμε με μια φέτα grapefruit.
ΜΕΤΑΧΑ ΑΜΒΕΡΤΙΝΙ
Υλικά:
50ml METAXA 12 Stars
10ml Veroni vermouth by Kir Yianni
Μέθοδος:
Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί και σερβίρουμε σε ποτήρι του martini. Γαρνίρουμε με 2 ελιές περασμένες σε οδοντογλυφίδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.