- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2021: ένα ονειρεμένο τσίπουρο
Ένα τσίπουρο από το τελευταίο δρύινο βαρέλι της χρονιάς
Αγιονέρι – The Last Barrel Series 2021: το αγαπημένο τσίπουρο κυκλοφορεί σε μια συλλεκτική έκδοση που κυκλοφορεί σε 645 αριθμημένες φιάλες
Φινετσάτο, βελούδινο, πολύ αρωματικό… Το απολαμβάνεις με μικρές, ηδονικές γουλιές γιατί δεν θες να τελειώσει. Το Αγιονέρι είναι ένα τσίπουρο μικρής παραγωγής που αποστάζεται στην αμπελουργική ζώνη της περιοχής των Μετεώρων από την αποσταγματοποιία Τσιλιλή, που έτσι και αλλιώς μας έχει χαρίσει φοβερά αποστάγματα. Το μυστικό αυτού του συγκεκριμένου τσίπουρου, όμως, είναι ότι πριν εμφιαλωθεί, παλαιώνει για τουλάχιστον 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Σε αυτό το γεγονός χρωστά τη βαθιά γεύση και τη μοναδική πολυπλοκότητά του.
Το 2020 ο αποσταγματοποιός Κώστας Τσιλιλής και η ομάδα του αποφάσισαν για πρώτη φορά να μοιραστούν με όλους εμάς μια αγαπημένη τους συνήθεια: το άνοιγμα του τελευταίου βαρελιού με το τσίπουρο Αγιονέρι της χρονιάς! Έτσι δημιουργήθηκε το Αγιονέρι – The Last Barrel, που κυκλοφορεί σε περιορισμένες, αριθμημένες φιάλες, αποκλειστικά από το τελευταία βαρέλι του έτους.
Αυτή η παράδοση, όπως λέει και ο ίδιος ο Κώστας Τσιλιλής συνεχίζεται και φέτος: «Με μεγάλη χαρά συνεχίζουμε την παράδοση του The Last Barrel, της δημιουργίας μιας συλλεκτικής φιάλης, ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας και σημασίας για εμάς. Παραδοσιακά, στο πέρασμα των χρόνων, το τελευταίο βαρέλι με Αγιονέρι που αποσφραγίζαμε το απολαμβάναμε με φίλους και γνωστούς. Με ενθουσιασμό και συγκίνηση βλέπουμε αυτή την παρέα να μεγαλώνει και γι’ αυτό δημιουργήσαμε, και φέτος, την ειδική συλλεκτική έκδοση του The Last Barrel».
Από το τελευταίο βαρέλι του 2021 δημιουργήθηκαν 645 συλλεκτικές, χειρόγραφα αριθμημένες φιάλες. Φέτος, στην εορταστική συσκευασία περιλαμβάνεται και ένα νόμισμα που φιλοτεχνήθηκε με έμπνευση από τα ιδιαίτερα βαρέλια στα οποία ωριμάζει το Αγιονέρι, καθώς η βελούδινη γεύση του οφείλεται στον χρόνο παραμονής του σε αυτά. Και τι ωραία ιδέα να ανοίξετε αυτή τη φιάλη, που προήλθε από το τελευταίο βαρέλι, την τελευταία νύχτα του χρόνου (ή την πρώτη του επόμενου)… Θα το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες και e-shops. Καλή χρονιά!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό οινοποιείο στον Μεσενικόλα Καρδίτσας
Το εκλεπτυσμένο απόσταγμα με βάση τη μαστίχα θα δώσει άλλον τόνο στις γιορτές σου
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.