- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Sipit: 5 φίλοι έκαναν την πρώτη online πλατφόρμα delivery ποτών
Πέντε φίλοι έφτιαξαν μια πλατφόρμα που σου φέρνει ποτά σε μισή ώρα στην πόρτα σου
Sipit: Η πλατφόρμα πέντε φίλων που σου φέρνει το ποτό στην πόρτα
Φαντάσου να είσαι σπιτάκι σου ένα χειμωνιάτικο βράδυ στο Παγκράτι, να θες πιεις το ποτάκι σου και με ένα κλικ αυτό να έρχεται στην πόρτα σου. Η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ από αυτό το σενάριο χάρη στην καινοτόμο πρωτοβουλία πέντε φίλων-μπαρτέντερς ως επί το πλείστον, που δημιούργησαν την πρώτη online πλατφόρμα delivery ποτών στην Ελλάδα. Ο λόγος για το Sipit που δημιούργησαν ο Νικόλας Σμυρλάκης, ο Βασίλης Καλαντζής, ο Αλέξανδρος Λίγγρης, ο Ιουστίνος Σαρρής και ο Χρήστος Σπυρόπουλος.
Η ιδέα τους, όπως εξηγούν στην ATHENS VOICE, ήταν να αλλάξουν τον τρόπο που αγοράζουμε ποτά στο σπίτι, στηρίζοντας παράλληλα και τις τοπικές κάβες. Αυτή είναι και η μεγάλη καινοτομία, καθώς το Sipit δεν είναι ένα e-shop. Είναι μια πλατφόρμα που παρέχει όλη την πληροφόρηση, τη γεωγραφική κάλυψη καθώς και το άμεσο delivery, μέσα από τις υπάρχουσες κάβες, αποκλειστικά πάνω στο αλκοόλ.
«Είναι αργά το βράδυ και χρειάζεσαι ποτά άμεσα; Κάνεις πάρτι και δεν θέλεις να κουβαλάς ποτά; Δεν ξέρεις τι να πάρεις; Ποιο κρασί είναι καλό; Δεν μπορείς να υπολογίσεις τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις ένα cocktail; Σκέφτεσαι να κάνεις ένα dinner ή ένα bbq και θέλεις καθορισμένες ποσότητες μια συγκεκριμένη ώρα μέσα στη μέρα; Η διαφορά με τα παραδοσιακά e-shop πέρα από την άμεση παράδοση, είναι η πληροφόρηση, η εξειδίκευση και η ποικιλία. Το ποτό είναι μια εμπειρία και μια απόλαυση, και αυτό ακριβώς πρεσβεύουμε και παρέχουμε- μια εμπειρία.» Θα μας πει ο Νικόλας Σμυρλάκης.
Τα πράγματα στο Sipit είναι απλά: Κάποιος μπαίνει στο site και βάζοντας τη διεύθυνση του βλέπει αμέσως κρασιά, ποτά αποστάγματα, καθώς και πληροφορίες ή προτάσεις, από προϊόντα τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα στην περιοχή του. Όταν φτιάξει το καλάθι του με τις επιλογές του, βλέπει από ποια κάβα θα έρθουν τα ποτά, και μάλιστα μπορεί να κάνει και συνδυασμό με πάνω από μία αν το επιθυμεί.
Αυτή τη στιγμή το sipit.gr δίνει την δυνατότητα να επιλέξει κανείς μέσα από μια λίστα που ξεπερνά τα 2.000 προϊόντα, από premium ποτά -δυσεύρετα στις απλές συνοικιακές κάβες-, νέους κωδικούς ποτών που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα ευρέως στην αγορά, αλλά και πολλές σπάνιες ετικέτες κρασιών του ελληνικού και ξένου αμπελώνα. «Ενδεικτικά έχουμε λίστες με προτάσεις ερυθρών και λευκών κρασιών για τις γιορτές, απλά cocktail που μπορεί κάποιος να κάνει στο σπίτι κλπ. μια εφαρμογή για υπολογισμό ποσοτήτων (πχ spritz για 30 άτομα κλπ), όπου θα υπολογίζονται και θα έρχονται οι σωστές ποσότητες μαζί με τον πάγο κλπ, μία εφαρμογή για λίστες πάρτι ή δώρων και οι εφαρμογές θα εμπλουτίζονται συνέχεια.» εξηγεί ο Νικόλας. Συμφωνούμε πως το Sipit προέκυψε όχι μόνο από τη μεγάλη αγάπη των δημιουργών του για το αντικείμενο αλλά και από τον μετασχηματισμό της αγοράς ποτού που ενώ έχει ήδη ξεκινήσει στο εξωτερικό, στην Ελλάδα είναι ακόμα στα σπάργανα.
Την ίδια ώρα η αθηναϊκή μπαρ σκηνή περνά μια δημιουργική περίοδο και κάνει focus πάνω σε συγκεκριμένα concept με το επίπεδο να είναι πλέον υψηλότερο ακόμα και από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις. «Υπάρχουν εξαιρετικές και καινοτόμες προτάσεις που πηγαίνουν πολύ καλά, καθώς και μια στροφή στα ιστορικά μαγαζιά. Τρεις είναι οι τάσεις τα τελευταία χρόνια στα ποτά. Η πρώτη είναι φυσικά το sustainability, με sustainable συσκευασίες αλλά και zero waste φιλοσοφία ανακύκλωσης υλικών στα bar. H δεύτερη τάση έχει να κάνει με τα μη αλκοολούχα spirits, και γενικότερα με την εμπειρία του να πίνει κανείς μη αλκοολούχα cocktail και spirits με τον ίδιο τρόπο όπως τα αλκοολούχα. Η τρίτη είναι η τάση του localization και premiumization, στην ουσία η στροφή προς τα premium τοπικά αποστάγματα της κάθε περιοχής.»
Μέχρι τις 31/12 το Sipit προσφέρει δωρεάν μεταφορικά, καθώς και αυτόματη συμμετοχή με κάθε παραγγελία στον διαγωνισμό για να κεράσει όλα τα ποτά του Πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν, αξίας €300. Περισσότερα στο www.sipit.gr.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.