- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
Sipit: 5 φίλοι έκαναν την πρώτη online πλατφόρμα delivery ποτών
Πέντε φίλοι έφτιαξαν μια πλατφόρμα που σου φέρνει ποτά σε μισή ώρα στην πόρτα σου
![123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg 123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg)
![Η ομάδα του Sipit Sipit team](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/12/24/thumbnail_5_1.jpg)
Sipit: Η πλατφόρμα πέντε φίλων που σου φέρνει το ποτό στην πόρτα
Φαντάσου να είσαι σπιτάκι σου ένα χειμωνιάτικο βράδυ στο Παγκράτι, να θες πιεις το ποτάκι σου και με ένα κλικ αυτό να έρχεται στην πόρτα σου. Η πραγματικότητα δεν απέχει πολύ από αυτό το σενάριο χάρη στην καινοτόμο πρωτοβουλία πέντε φίλων-μπαρτέντερς ως επί το πλείστον, που δημιούργησαν την πρώτη online πλατφόρμα delivery ποτών στην Ελλάδα. Ο λόγος για το Sipit που δημιούργησαν ο Νικόλας Σμυρλάκης, ο Βασίλης Καλαντζής, ο Αλέξανδρος Λίγγρης, ο Ιουστίνος Σαρρής και ο Χρήστος Σπυρόπουλος.
![Sipit sipit](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/269683119_607549447189896_8817201182008952186_n_1.jpg)
Η ιδέα τους, όπως εξηγούν στην ATHENS VOICE, ήταν να αλλάξουν τον τρόπο που αγοράζουμε ποτά στο σπίτι, στηρίζοντας παράλληλα και τις τοπικές κάβες. Αυτή είναι και η μεγάλη καινοτομία, καθώς το Sipit δεν είναι ένα e-shop. Είναι μια πλατφόρμα που παρέχει όλη την πληροφόρηση, τη γεωγραφική κάλυψη καθώς και το άμεσο delivery, μέσα από τις υπάρχουσες κάβες, αποκλειστικά πάνω στο αλκοόλ.
«Είναι αργά το βράδυ και χρειάζεσαι ποτά άμεσα; Κάνεις πάρτι και δεν θέλεις να κουβαλάς ποτά; Δεν ξέρεις τι να πάρεις; Ποιο κρασί είναι καλό; Δεν μπορείς να υπολογίσεις τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις ένα cocktail; Σκέφτεσαι να κάνεις ένα dinner ή ένα bbq και θέλεις καθορισμένες ποσότητες μια συγκεκριμένη ώρα μέσα στη μέρα; Η διαφορά με τα παραδοσιακά e-shop πέρα από την άμεση παράδοση, είναι η πληροφόρηση, η εξειδίκευση και η ποικιλία. Το ποτό είναι μια εμπειρία και μια απόλαυση, και αυτό ακριβώς πρεσβεύουμε και παρέχουμε- μια εμπειρία.» Θα μας πει ο Νικόλας Σμυρλάκης.
![Sipit team Sipit team](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/sipit_site_2_1.jpg)
Τα πράγματα στο Sipit είναι απλά: Κάποιος μπαίνει στο site και βάζοντας τη διεύθυνση του βλέπει αμέσως κρασιά, ποτά αποστάγματα, καθώς και πληροφορίες ή προτάσεις, από προϊόντα τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα στην περιοχή του. Όταν φτιάξει το καλάθι του με τις επιλογές του, βλέπει από ποια κάβα θα έρθουν τα ποτά, και μάλιστα μπορεί να κάνει και συνδυασμό με πάνω από μία αν το επιθυμεί.
Αυτή τη στιγμή το sipit.gr δίνει την δυνατότητα να επιλέξει κανείς μέσα από μια λίστα που ξεπερνά τα 2.000 προϊόντα, από premium ποτά -δυσεύρετα στις απλές συνοικιακές κάβες-, νέους κωδικούς ποτών που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα ευρέως στην αγορά, αλλά και πολλές σπάνιες ετικέτες κρασιών του ελληνικού και ξένου αμπελώνα. «Ενδεικτικά έχουμε λίστες με προτάσεις ερυθρών και λευκών κρασιών για τις γιορτές, απλά cocktail που μπορεί κάποιος να κάνει στο σπίτι κλπ. μια εφαρμογή για υπολογισμό ποσοτήτων (πχ spritz για 30 άτομα κλπ), όπου θα υπολογίζονται και θα έρχονται οι σωστές ποσότητες μαζί με τον πάγο κλπ, μία εφαρμογή για λίστες πάρτι ή δώρων και οι εφαρμογές θα εμπλουτίζονται συνέχεια.» εξηγεί ο Νικόλας. Συμφωνούμε πως το Sipit προέκυψε όχι μόνο από τη μεγάλη αγάπη των δημιουργών του για το αντικείμενο αλλά και από τον μετασχηματισμό της αγοράς ποτού που ενώ έχει ήδη ξεκινήσει στο εξωτερικό, στην Ελλάδα είναι ακόμα στα σπάργανα.
Την ίδια ώρα η αθηναϊκή μπαρ σκηνή περνά μια δημιουργική περίοδο και κάνει focus πάνω σε συγκεκριμένα concept με το επίπεδο να είναι πλέον υψηλότερο ακόμα και από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις. «Υπάρχουν εξαιρετικές και καινοτόμες προτάσεις που πηγαίνουν πολύ καλά, καθώς και μια στροφή στα ιστορικά μαγαζιά. Τρεις είναι οι τάσεις τα τελευταία χρόνια στα ποτά. Η πρώτη είναι φυσικά το sustainability, με sustainable συσκευασίες αλλά και zero waste φιλοσοφία ανακύκλωσης υλικών στα bar. H δεύτερη τάση έχει να κάνει με τα μη αλκοολούχα spirits, και γενικότερα με την εμπειρία του να πίνει κανείς μη αλκοολούχα cocktail και spirits με τον ίδιο τρόπο όπως τα αλκοολούχα. Η τρίτη είναι η τάση του localization και premiumization, στην ουσία η στροφή προς τα premium τοπικά αποστάγματα της κάθε περιοχής.»
Μέχρι τις 31/12 το Sipit προσφέρει δωρεάν μεταφορικά, καθώς και αυτόματη συμμετοχή με κάθε παραγγελία στον διαγωνισμό για να κεράσει όλα τα ποτά του Πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν, αξίας €300. Περισσότερα στο www.sipit.gr.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Tαξιδεύουμε στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας δοκιμάζοντας κάποια από τις 100 προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες
Το «φυσικό αφρώδες» κρασί που θες να δοκιμάσεις
Το αγαπήσαµε γιατί όταν θέλουµε να οργανώσουµε ένα event, ένα πάρτι, µια εκδήλωση, ένα τραπέζι, είναι σωτήρι
Πάνω από 70 επιλογές σε επιλεγµένο χύµα κρασί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εφάµιλλο σε ποιότητα µε ονοµαστά εµφιαλωµένα και, µάλιστα, σε εξαιρετικές τιµές
Στο φετινό Athens Cocktail Festival, άφησε την περιέργειά σου να σε οδηγήσει στην ανακάλυψη των βραβευμένων χειροποίητων The Lost Explorer Mezcal
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για cocktails έρχεται στις 7 και 8 Ιουνίου
Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου
Mιλήσαμε με την Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s και τον Ally Martin, Global Brand Ambassador του brand για το νέο limited edition του Hendrick's, Grand Cabaret
Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos
Σε εικοσιπέντε αγαπημένα bar σε όλη την Ελλάδα
Με το που κυκλοφόρησε πήρε στο Λονδίνο το χρυσό βραβείο
Από 10 έως 12 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ένας ιδιαίτερος οινοπροορισμός στον Πειραιά
Οι ελληνικές ποικιλίες κρασιού που ξεχώρισαν και το ποτό που βρέθηκε στην κορυφή
Στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου «πήγαινε» με Ρομπόλα Κεφαλονιάς
Έντονες γεύσεις ζητούν το ταίρι τους σε μια ρετσίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.