- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τζέιμς Μποντ: Ποια ποτά πίνει ο πράκτορας 007
No Time to Die, but always time for a drink! Με το δάχτυλο στη σκανδάλη αλλά και το ποτήρι...
James Bond - No Time To Die: Τα πιο δημοφιλή ποτά που πίνει ο πράκτορας 007 στο κινηματογραφικό franchise του Bond.
Στις 30 Σεπτεμβρίου έκανε πρεμιέρα στην Ελλάδα η τελευταία ταινία του Ντάνιελ Κρεγκ στον ρόλο του Τζέιμς Μποντ, No Time To Die. H επίσημη πρεμιέρα έγινε στις 28 Σεπτεμβρίου στο Royal Albert Hall κι είχε άρωμα royalty’s καθώς η βασιλική οικογένεια είναι πάντα πιστή στο ραντεβού της με τον «εθνικό» τους πράκτορα. Ο Ντάνιελ Κρεγκ απόλυτα κομψός (όπως αρμόζει σε έναν Bond!), φόρεσε ένα φούξια βελούδινο σακάκι και πόζαρε …αλά Bond μπροστά στον φακό των φωτογράφων. Ένας από τους μακροβιότερους ηθοποιούς που μπήκαν στα παπούτσια του αντισυμβατικού πράκτορα 007, έβαλε σίγουρα την υπογραφή του και ως ένας από τους πιο επιτυχημένους.
Στα αστυνομικά μυθιστορήματα, ο ήρωας δεν πίνει εν «ώρα υπηρεσίας», ωστόσο, όταν βρει ευκαιρία, το κάνει στην υπερβολή του, για να «καταπιεί» τα σκληρά και να αποβάλει την πίεση. Βέβαια, στον θρυλικό Τζέιμς Μποντ, το ποτό είναι κομμάτι της γοητείας του καθώς ποτέ δεν πίνει κάτι απλό ή τυχαίο. Όλο το στιλ του αποπνέει βρετανική κομψότητα: από τον τρόπο που συστήνεται «My name is Bond… James Bond»,μέχρι το πως ντύνεται, το πώς φέρεται στο ωραίο φύλο, το πως χρησιμοποιεί με στιλ την άδεια να σκοτώνει αλλά και την άδεια να … πίνει συνήθως το “shaken, not stirred” Μαρτίνι του! Από τη γεύση ενός σπάνιου φιλιού ως εκείνη της Dom Pérignon του 1953 (και όχι εκείνη του 1955!), ο Bond εκτός από μοναδικός γευσιγνώστης, αναδεικνύεται και σε άνθρωπο υψηλού και ανεπιτήδευτου γούστου.
Ο Τζέιμς Μποντ είναι δημιούργημα του Ίαν Φλέμινγκ στο μυθιστόρημα «Casino Royale» το 1953. Εννέα χρόνια αργότερα, η δράση του μυστήριου και κάπως σκληρού Bond μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη εγκαινιάζοντας την πιο επιτυχημένη και μακροχρόνια σειρά στην ιστορία του κινηματογράφου. Από τις πρώτες του περιπέτειες, εκείνες των μυθιστορημάτων που γράφτηκαν από το 1953 έως και το 1966, διαπιστώνουμε ότι ο Bond γνωρίζει και απολαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία ποτών, από αλκοολούχα (πάντα) κοκτέιλ, εκλεπτυσμένα σκοτς, αμερικάνικο μπέρμπον, εξαιρετικά κόκκινα μπορντό ως και αλγερινά κρασιά! Η αρχή γίνεται από το Casino Royale όπου ο James παραγγέλνει το Vintage Taittinger κρασί Comptes De Champagne de Blancs 1943… Λίγο αργότερα, το 1963, στην ταινία «Από τη Ρωσία με αγάπη», ο Bond βασίζεται στις εξαιρετικές του γνώσεις πάνω στα κρασιά για να αναλύσει τον χαρακτήρα του εχθρού του! Από εκεί και πέρα, εκτός από ακαταμάχητος κατάσκοπος και εραστής, αποδεικνύεται ότι διαθέτει και τον πιο λεπταίσθητο ουρανίσκο στην ιστορία των κατασκοπευτικών ιστοριών - έστω κι αν μετά το μιμηθήκαν όλοι!
«Πίνει πολύ!» είχε πει γελώντας η Μπάρμπαρα Μπρόκολι, παραγωγός της ταινίας «Skyfall». Όταν δεν παραγγέλνει κρασί, θα πιει Μαρτίνι ή ολλανδική μπίρα Heineken. Στην ίδια ταινία δοκίμασε το κλασικό σκωτσέζικο ουίσκι Macallan και φυσικά δεν έλειψαν οι άφθονες ποσότητες της vintage σαμπάνιας Bollinger R.D. 1997… Εννοείται πως το ποτό που θα πρωταγωνιστήσει και στην ταινία No Time To Die είναι το Μαρτίνι. Μάλιστα, θα είναι το ίδιο με εκείνο του 1964, για το οποίο χρησιμοποιήθηκε η Vodka Smirnoff No. 21!
Ο Βρετανός πράκτορας, πάντα ακριβός στα γούστα του -αν και επέλεξε να μένει σε ένα στούντιο στο Τσέλσι- δεν θα μπορούσε παρά να κάνει υπερβολές και στα ποτά του. Άραγε σήμερα ο συντηρητικός Φλέμινγκ θα ενέκρινε όλες αυτές τις extravaganzas; Πιθανό! Σίγουρα, όμως, δεν θα επέτρεπε ποτέ στον ήρωά του να παραγγείλει ένα από τα πιο ακριβά και εκλεκτά κρασιά στον κόσμο, ένα μπουκάλι Saint-Émilion’s Château Angélus και να το πίνει ενώ τρέχει, όπως στη σκηνή του πρόσφατου «Casino Royale»!
Η αλήθεια είναι πως ο Ντάνιελ Κρεγκ έχει ταυτιστεί με τον 007 και η αυλαία αναμένεται να κλείσει με εντυπωσιακό τρόπο. Μέχρι τον επόμενο James Bond, cheers!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.