- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Mexha: απόψε τα πίνουμε… α λα Mexico!
To μεξικάνικο στέκι εκτός από νόστιμη κουζίνα, έχει και ωραία μπάρα
Για ποτό, cocktails και μια ολοκληρωμένη aperitivo εμπειρία στο Mexha, το mexican gastrobar στο Μαρούσι
Εστιάζω την προσοχή μου πάνω από τον αριστερό ώμο του bartender, ακριβώς εκεί που βρίσκονται μαζεμένες οι tequilas. Κάποιες τις ξέρω, κάποιες άλλες δεν τις έχω ακούσει ποτέ πριν. Φαντάζομαι ταξίδια στο Μεξικό, διασχίζω ήδη ονειροπόλα πεδιάδες γεμάτες αγαύη, όταν η κοπέλα από τη διπλανή παρέα αναφωνεί: «Θέλω τη Margarita της Frida!». Μια Margarita αφιερωμένη στην πιο φλογερή ζωγράφο του Μεξικού ακούγεται δελεαστική πρόταση… Αναρωτιέμαι τι γεύση έχει, κοιτάω τον κατάλογο: tequila (φυσικά) αλλά και mezcal που παντρεύονται με passion fruit, ανανά, lychee και homemade σιρόπι τσίλι. Πικάντικη και παθιασμένη, σαν μεξικάνα ψυχή…
Τέτοιου είδους ιστορίες συμβαίνουν τα βράδια στη μπάρα του Mexha. Το μεξικάνικο στέκι άνοιξε πριν μερικούς μήνες στο Μαρούσι με σκοπό να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μας με τη μεξικάνικη γαστρονομία. Όλα τα πιάτα παρασκευάζονται εδώ, από φρέσκες, αγνές πρώτες ύλες, αποφεύγοντας τα ζωικά λίπη ή τα βελτιωτικά γεύσης, θυμίζοντας το φαγητό που θα σου μαγείρευε η μαμά σου… αν ήταν Μεξικάνα (…εντάξει, και σεφ). Αυτή η προσήλωση στην πρώτη ύλη και στις χειροποίητες παρασκευές (τα πάντα φτιάχνονται στην κουζίνα του Mexha, ακόμη και οι σάλτσες ή το chorizo) χάρισε στο Mexha το δικό του φανατικό κοινό. Ωστόσο το μεξικάνικο gastrobar δεν μιλάει μόνο στις καρδιές των foodies, αλλά και σε όσους ψάχνουν ένα αναπάντεχο, ιδιαίτερο cocktail.
Η ανανεωμένη λίστα των cocktails ακολουθεί την ίδια ακριβώς φιλοσοφία με την κουζίνα: υπάρχει μια fusion προσέγγιση που παντρεύει τα μεξικάνικα και μεσογειακά προϊόντα με homemade παρασκευές, χειροποίητες μαρμελάδες και πρωτότυπους αρωματισμούς στο αλκοόλ, τους αφρούς και τα σιρόπια. Ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι το Suave, cocktail με βάση το gin που ισορροπεί άψογα με τις γήινες γεύσεις του ginger και του μοσχοκάρυδου και αρωματίζεται με αφρό από μανταρίνι!
Οι Margaritas στο Mexha είναι μεγάλο κεφάλαιο. Εκτός από τη (must try) Frida’s Margarita, θα βρεις ακόμα την τέλεια εκδοχή της κλασικής Margarita, αλλά και τις «πειραγμένες» εκδοχές μιας Tommy’s Margarita και μιας εξίσου καταπληκτικής Paloma. Για κάτι ακόμα πιο διαφορετικό δοκίμασε τη Sinaloa με tequila και mezcal, χειροποίητη μαρμελάδα αβοκάντο (!) και cordials από ανανά και jalapeno.
Στα δικά μου μάτια, το Mexha είναι το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά. Κάπου εκεί μεταξύ 18.00 και 20.00, όταν χρειάζεσαι κάτι αρκετά δυνατό για να πάρει από πάνω σου την κούραση, αλλά και σχετικά ελαφρύ για να μην το παρακάνεις από τώρα... Για αυτές τις δύσκολες ώρες, γνωστές και ως “aperitivo time” το Mexha έχει δημιουργήσει μια σειρά από aperitif cocktails, ιδανικά για να τα απολαύσεις παρέα με συναδέλφους, φίλους ή και μόνος (γιατί όχι;). Αξίζει να δοκιμάσει κανείς την παραλλαγή του περίφημου French 75 που περιέχει το ελληνικό gin Votanikon και ένα grapefruit cordial που δίνει ένα πολύ ενδιαφέρον γευστικό twist στην κλασική συνταγή. Άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές είναι και τα φρουτώδη aperitif cocktails όπως το King Bergamot ή το Apple Mastiha Sour. Αν πάλι είσαι φαν της Sangria, μάθε ότι θα τη βρεις σε δύο εκδοχές: με λευκό ή κόκκινο κρασί.
Να πω επίσης, ότι την ώρα του aperitivo το Mexha προσφέρει λαχταριστό Mexican finger food, ειδικά σχεδιασμένο για να συνοδεύσει το ποτό σου. Οπότε, έχε κατά νου ότι μικρές λιχουδιές θα εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο τραπέζι σου κρατώντας ακμαίο το ενδιαφέρον σου. Ωραία που κυλάει η ζωή στο Μεξικό…
Αγίου Κωνσταντίνου 56 & Κηφισίας, Μαρούσι, 216 0017188, www.mexha.com, Fb: Mexha, Instagram: MexhaRestaurant
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.