- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
5 δροσερά ελληνικά κρασιά για τον Αύγουστο
Αγαπημένες ετικέτες με αρώματα ελληνικού καλοκαιριού
Πέντε ελληνικά κρασιά για όλα τα γούστα που αξίζει να δοκιμάσετε το φετινό καλοκαίρι - Με τι ταιριάζει να τα απολαύσετε
Κύματα, αρμύρα στα μαλλιά και ένα ποτήρι δροσερό κρασί στο χέρι… Αυτό σημαίνει καλοκαίρι και διακοπές! Σας έχω ξεχωρίσει 5 προτάσεις για όλα τα γούστα, όλες τους ικανές να σας συναρπάσουν. Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, και ένας Αύγουστος, τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Τhea Μαντινεία- Semeli Estate
Η Μαντινεία που σου δείχνει με τον καλύτερο τρόπο τι εστί Μοσχοφίλερο. Λευκά άνθη, εσπεριδοειδή, αρώματα βοτάνων και μαζί εξωτικά φρούτα που θυμίζουν παπάγια και μάνγκο, φέρνουν με φόρα τον Αύγουστο στο ποτήρι. Στο πέρασμα της από το στόμα χαρίζει καλοκαιρινές εικόνες, ηλιόλουστη φρεσκάδα και ευχάριστη οξύτητα. Απολαύστε το παρέα με λευκά κρεατικά, αρωματικές σάλτσες, ζυμαρικά, αλλαντικά και κρεμώδη τυριά.
Ενδεικτική τιμή: 12,50 €
Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου- Κτήμα Γεροβασιλείου
Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου φρόντισε την Σταχτοπούτα Μαλαγουζιά σαν κόρη οφθαλμού και έπειτα της χάρισε μια «γυάλινη φιάλη» κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της. Αρώματα ώριμων φρούτων όπως λεμόνι, αχλάδι, ροδάκινο, μάνγκο και κίτρο, κάνουν την καλοκαιρινή τους βόλτα απ’ το ποτήρι. Το στόμα ζουμερό και φρουτώδες, με κομψή οξύτητα και δροσερή διάθεση. Απολαύστε την πλάι σε ζυμαρικά, όστρακα και θαλασσινά, ψητά ψαρικά, φρέσκιες σαλάτες εποχής και λευκά κρεατικά με λεμονάτες σάλτσες.
Ενδεικτική τιμή: 12,50 €
Migma Petnat Rosé- Κτήμα Χατζηβαρύτη
Μια φιάλη δρόμος μέχρι την Γουμένισσα… Η απίστευτη συνταγή Νεγκόσκας και Ξινόμαυρου στην πιο natural εκδοχή της, από τα χέρια των οινολόγων Χλόης Χατζηβαρύτη και Tobias Tullberg. Αυτό το κρασί έχει πιάσει για τα καλά το χαλαρό mood των διακοπών και μας προτείνει μια φιάλη με ξεχωριστό και εύκολο άνοιγμα. Στα μάτια ευχάριστες φυσαλίδες πάνω σε ροζέ φόντο. Αμέσως μετά φρουτώδη αρώματα φράουλας, κερασιού, αποξηραμένου κράνου και ντομάτας να ομορφαίνουν το αρωματικό τοπίο. Στο στόμα; Άλλο πράγμα! Μεταξένιο και απολαυστικό με καλοδομημένες φυσαλίδες, δροσερή οξύτητα και φρουτώδη υπόσταση που θα ταιριάξει γάντι με καλοκαιρινές φρουτοσαλάτες και φρουτώδη επιδόρπια. Ό, τι πρέπει και για «σόλο» καριέρα, ως απεριτίφ.
Ενδεικτική τιμή: 19,00 €.
Μαλαγουζιά Kitrvs- Kitrvs Winery
Με αύρα δροσερή απ’ τις πλαγιές του Ολύμπου. Λευκόσαρκα φρούτα, ροδάκινα, βερίκοκα και εσπεριδοειδή «γεμίζουν» το ποτήρι ενώ ακολουθούν πλούσιες νότες πεπονιού, γιασεμιού και κίτρου. Στόμα φρέσκο και πληθωρικό, με ζουμερά φρουτώδη χαρακτηριστικά και οξύτητα που δίνει νότες φρεσκάδας. Για το τέλος, μακριά φρουτώδης επίγευση που σε κάνει να αναζητάς ακόμη μια γουλιά από το ποτήρι. Απολαύστε τη παρέα με καλοκαιρινές σαλάτες, φρουτοσαλάτες, θαλασσινά και γευστικά κρεμώδη τυριά.
Ενδεικτική τιμή: 10,50 €
Αηδάνι- Οινοποιείο Καραμολέγκου
Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε, αυτό το Αηδάνι είναι από μόνο του ένα αυγουστιάτικο καλοκαιρινό ραντεβού. Αρώματα εσπεριδοειδών, λεμονανθών και γιασεμιού υπερτερούν στην αρωματική του αύρα ενώ στην συνέχεια αναδύονται νότες ροδάκινου, κουμ κουάτ, grapefruit και ορυκτών στοιχείων. Με στόμα ευγενικό, αισθητή οξύτητα και βάθος, το Αηδάνι, αφήνει τελικά στο πέρασμα του πλούσιες νότες εσπεριδοεριδών, τροπικών φρούτων και πράσινης πιπεριάς. Τα ορυκτά χαρακτηριστικά δίνουν έντονα το παρόν και το κάνουν τέλειο συνοδό για θαλασσινά, οστρακοειδή και ψητά λαχανικά.
Ενδεικτική τιμή: 21,00 €
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.