- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Στο Λοκάλι μέχρι τον Σεπτέμβρη για το τέλειο τζιν τόνικ
Ταράτσα, θέα Αθήνα , και τζιν μέχρι να σβήσει ο Αύγουστος…
Τα Local Juniper Meetings προσγειώνονται στην ταράτσα του Λοκάλι για όλο τον Αύγουστο
Ολόδροσο κι ευκολόπιοτο το Gin & Tonic είναι από τα αγαπημένα cocktails του καλοκαιριού. Το βλέπεις να πηγαινοέρχεται μέσα σε παγωμένα ποτήρια παντού: από αθηναϊκές ταράτσες μέχρι το κοντινότερο beach bar. Οπότε, αν αυτό τον Αύγουστο μείνεις στην Αθήνα και είσαι λάτρης του Gin& Tonic, ετοιμάσου, σου έχουμε πρόγραμμα…
Το ξέγνοιαστο Λοκάλι τον πιο καυτό μήνα της πόλης αντί να πάει διακοπές, προτίμησε να κρατήσει ανοικτή τη δροσερή ταράτσα του και να φιλοξενήσει εκεί για πρώτη χρονιά τα Local Juniper Meetings. Με δυο λόγια, δηλαδή, τη μεγαλύτερη γιορτή για το Gin στην Ελλάδα που έχει βάλει σκοπό να μας συστήσει την τέλεια εκδοχή του Gin& Tonic.
Όσο απλό κι αν φαίνεται στην παρασκευή του, το Gin & Tonic έχει κι αυτό τα μυστικά του. Όπως σε όλα τα cocktails παίζουν ρόλο η βάση, τα mixers, αλλά και οι γαρνιτούρες που θα χρησιμοποιήσεις. Στα Local Juniper Meetings, λοιπόν, θα πιούμε την καλύτερη δυνατή εκδοχή του Gin& Tonic (και μάλιστα μόλις με €7) μέσα από νέα Premium Gin και Premium Tonic. Για έξι ολόκληρες εβδομάδες, θα δοκιμάσουμε έξι διαφορετικά Premium Gin, δύο Premium Tonic, μαζί και πολλές φανταστικές γαρνιτούρες, όλα αφιερωμένα στους Gin Lovers αυτής της πόλης. Έτσι, για κάθε εβδομάδα του υπόλοιπου καλοκαιριού, από Κυριακή έως Πέμπτη οι… γιουνίπεροι* συναντιούνται στο Λοκάλι και τσουγκρίζουν.
Οι εβδομάδες αναλυτικά είναι οι εξής:
1η εβδομάδα: Votanikon Gin, 1/8-5/8
2η εβδομάδα: Botanist Gin, 8/8-12/8
3η εβδομάδα: Citadelle D'ete, 15/8-19/8
4η εβδομάδα: Brokers 47%, 22/8-26/8
5η εβδομάδα: Hendricks Lunar 29/8-2/9
6η εβδομάδα: Stray Dog Gin, 5/9-9/9
*Γιουνίπερος (ο), ή άρκευθος (η), ή κέδρο (το): το κωνοφόρο δέντρο από τους καρπούς του οποίου βγαίνει το gin. Στην Κύπρο το λένε αόρατος.
Σαρρή 44, Ψυρρή, 6906103005, Fb: @tolokaliathens, Instagram: @tolokali
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.