- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Tι συμβαίνει στο The Bar In Front Of The Bar;
Pop-up bar στο κέντρο της Αθήνας, κορυφαία cocktails στο χέρι και visuals που μιλάνε
To The Bar In Front of the Bar στο Σύνταγμα είναι το νεο talk of the town.
Ένα pop up μπαρ, μπροστά από ένα άλλο μπαρ, προσγειώθηκε στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, για να φέρει κάτι από την αστική κουλτούρα των δρόμων του Τόκιο. Κάτι τέτοιο πέρασε από το μυαλό μου όταν το ανακάλυψα στο στενό της Πετράκη, με το καινοτόμο design του και τα εναλλασόμενα quotes του. Ατάκες που όπως έμαθα αργότερα είχαν ειπωθεί από τους ιδιοκτήτες σε κάποιο road trip τους στην Κούβα, από κουβέντες μεθυσμένων ή τις είδαν γραμμένες σε ένα τοίχο και τους άρεσαν. Ο λόγος για το The Bar In Front Of The Bar, το οποίο είναι η καλοκαιρινή εισαγωγή για το μπαρ που ετοιμάζεται ακριβώς πίσω του.
Οι εμπνευστές του είναι τρεις 30άρηδες, κουλ τύποι, "παιδιά της Αθήνας" που ασχολούνταν με την εστίαση και εργάζονταν για χρόνια μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου, από μπαρ σε πεντάστερα ξενοδοχεία μέχρι μικρά συνοικιακά στέκια και σε ελληνικά νησιά. Ο Συμεών Παπανικολάου και ο Αλέξανδρος Τσελεπής με τον Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο που θεωρούνται από τους πιο ταλαντούχους bartenders της Ελλάδας. Ίσως έφτιαξαν το μόνο μπαρ στην Ελλάδα όπου κάθε μέρα αλλάζουν τα κοκτέιλ (απίστευτο αλλά αλλάζουν και οι ξηροί καρποί), μια urban πρόταση που σε προκαλεί να δοκιμάσεις κάτι που ταιριάζει στην διάθεσή σου εκείνη την ώρα και όχι στις καθορισμένες επιλογές ενός καταλόγου. Στ'αλήθεια αν πας σήμερα δεν θα βρεις αυτά που έγραφε χθες ο κατάλογος. Τους ρώτησα γιατί:
"Όπως όλοι έχουμε mood swings, έτσι κι εμείς αλλάζουμε τον κατάλογο συνεχώς πότε με βάση τη διάθεση των μπαρτέντερς πότε με βάση τον καιρό. Οι συνταγές δεν μένουν ίδιες για πολύ αλλά εξελίσσονται ανάλογα με το mood της κάθε ημέρας. Είμαστε σαν τους σέρφερς, ακολουθούμε το κύμα, δεν μας παίρνει ο αέρας. Χρησιμοποιούμε φρέσκα υλικά για σιρόπια, πουρέδες και cordials (κάτι μεταξύ λικέρ και σιροπιού), και ο τι περισσεύει προσπαθούμε να το επαναχρησιμοποιούμε την επόμενη μέρα για λόγους σεβασμού προς την φύση. Κάθε μέρα, πέρα από τα signature, υπάρχουν σαν επιλογή και δυο κλασικά κοκτέιλ, ένα διαχρονικό και ένα "forgotten classic", ποτό που κάποτε αγαπήθηκε και μετά ξεχάστηκε. Σήμερα παρασκευάζουμε Whiskey sour και Mary Pickford"
Στο μπαρ όμως θα πιεις και Μanhattan και Swizzle και ωραία daiquri. Εγώ δοκίμασα το Last Swizzle, με σαρτρέζ (γαλλικό λικέρ), blend από ρούμι, σιρόπι ανανά που μαρινάρετaι με 18 μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς, λάιμ και λικέρ εσπεριδοειδών. Από την κατηγορία των smash cocktails δοκίμασα το Watermelon smash, που αποτελείται από cordial χωρίς αλκοόλ με φρέσκο καρπούζι κι άλλο ένα cordial, αυτό αλκοολούχο, με ρόκα δυόσμο και βασιλικό. Το αγαπημένο μου όμως ήταν το Earthly and fresh, κοκτέιλ με ιρλανδέζικο και καπνιστό ουίσκι, cordial από παντζάρι, πράσινο μήλο, ξύδι και ξηρό κόλιανδρο. Ένα προς ένα, όλα τους αποδεικνύουν ότι τα παιδιά γνωρίζουν σε βάθος την τέχνη του καλού ποτού και έχουν τρέλα και όραμα.
Μπορεί να μιλάμε για ένα street bar αλλα το drinking εδώ είναι "fine", με ακριβά ποτήρια και προσεγμένο σέρβις. Μήπως η νέα τάση στην απόλαυση των spirits υψηλού επιπέδου, είναι η πιο cool προσέγγιση; Σύμφωνα με τα παιδιά, η απάντηση είναι ναι: "Έχουμε μεγαλώσει σε αστικό περιβάλλον, μας άρεσε πάντα το street στοιχείο αλλά δουλεύοντας σε κάποια από τα πιο καλά μαγαζιά της πόλης συνειδητοποιήσαμε οτι παρόλο που η αθηναική σκηνή των μπαρ ίσως είναι η καλύτερη στην Ευρώπη, υπάρχει ένα μικρό κενό. Στην Αθήνα έγινε ένα άλμα από το κλαμπ στο "καλό κοκτέιλ μπαρ" αλλά παραμελήθηκε το "απλό" μπαρ που βρίσκεται στο ενδιαμέσο. Εμείς είμαστε εδώ για να να προωθήσουμε ακριβώς αυτή την φιλοσοφία και με τον τρόπο μας να στηρίξουμε όλα τα μπαρ, που έτσι κι αλλιώς τα αγαπάμε πολύ."
Τη διάθεση και το χιούμορ της ομάδας μπορεί να καταλάβει κανείς και από τa visuals με τις φράσεις που αναβοσβήνουν στους τοίχους. "Something to talk to your therapist about", "Your ex was here yesterday", "Streets are the new family". Η ταυτότητα, το concept και το interior design του μπαρ είναι μία δημιουργία του creative agency Saint of Athens, ενώ ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός είναι των Dive Architects. Εκτός από ποτά εδώ θα βρείς και μια λίστα κρασιών -που επίσης αλλάζει καθημερινά-, επιμελημένη από το Mr Vertigo και τον Γιάννη Παππά αλλά και γλυκά που εναλλάσσονται από την ομάδα του Σουit by Babis Zidilis (...μακάρι να πετύχεις τo υπέροχo crémeux passion fruit).
Από τη νέα σεζόν αναμένουμε να ετοιμαστεί το μεγάλο μπαρ που θα βρίσκεται από πίσω. Μέχρι τότε, στο The Bar In Front Of The Bar κάποια ατάκα, κάποιο cocktail, κάποια τυχαία γνωριμία, μπορεί να σημαδέψει τη ζωή σου.
Πετράκη 1, Σύνταγμα
insta @the.bar.in.front.of.the.bar
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.