Πώς θα φτιάξεις ένα δροσερό cocktail με… τσάι!
Το πιο δροσερό ποτό του καλοκαιρού γίνεται πανεύκολα με υλικά που ήδη έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου
Ο bartender Teo Σπυρόπουλος δημιουργεί 3 cocktails και 1 mocktail με Lipton Τσάι
Όταν χτύπησε το τηλέφωνο ήμουν αγκαλιά με τον ανεμιστήρα και καταριόμουν την τύχη μου (κακή περίοδος να σου χαλάσει το κλιματιστικό). Στην άλλη άκρη της γραμμής η φίλη μου η Εύη, είχε μια καλή ιδέα για να σώσει την κατάσταση. «Έλα από εδώ!», είπε, κι εγώ αμέσως ονειρεύτηκα το δροσερό της μπαλκόνι, πνιγμένο στα γιασεμιά και στους βασιλικούς. Άλλο που δεν ήθελα! Σε λίγα λεπτά χτύπαγα ήδη το κουδούνι της.
Η Εύη άνοιξε χαμογελαστή κρατώντας ένα παγωμένο ποτήρι τσάι. Ό,τι ακριβώς χρειαζόμουν εκείνη τη στιγμή! Πήγα να αρπάξω το ποτήρι, αλλά η Εύη με σταμάτησε: «Εεε! Αυτό είναι δικό μου! Κάνε λίγο υπομονή, στο ψυγείο υπάρχει μια ολόκληρη κανάτα!». Δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φράση της κι εγώ κατευθυνόμουν ήδη στην κουζίνα. Στο ψυγείο όντως περίμενε μια τεράστια κανάτα με παγωμένο τσάι. Γέμισα ένα ποτήρι και το κατέβασα, σχεδόν μονορούφι.
«Σου αρέσει;»
«Πολύ!»
«Εγώ το έφτιαξα!»
«Πώς;»
«Α, είναι πολύ απλό! Ακόμα κι εσύ μπορείς να το φτιάξεις !(σ.σ. «εγώ» είμαι απολύτως άσχετη με ό,τι έχει να κάνει με κουζίνα).
«Πολύ αμφιβάλλω…»
«Μα ναι! Άκου είναι πραγματικά πολύ απλό: παίρνεις μια μεγάλη κανάτα, βάζεις μέσα ½ λίτρο νερό και προσθέτεις 3 φακελάκια Lipton, όποια γεύση θες εσύ! Στη συνέχεια γεμίζεις την κανάτα μέχρι πάνω με πάγο και την αφήνεις στο ψυγείο για 8 ώρες! Τόσο απλό! Στο σερβίρισμα, αν θέλεις, προσθέτεις και λίγα φυλλαράκια βασιλικού…»
Το απόγευμα πέρασε δροσερά κι ευχάριστα. Μέχρι το βραδάκι η κανάτα με το τσάι στο ψυγείο είχε αδειάσει κι εγώ γύρισα σπίτι αναζωογονημένη. Την ίδια κιόλας νύχτα έφτιαξα τη δική μου κανάτα Lipton. Κι ευτυχώς. Γιατί, συμπτωματικά, το επόμενο πρωί ήρθε στο e-mail μου ο τρόπος για να την αξιοποιήσω όσο το δυνατόν καλύτερα!
Βλέπετε, το τσάι Lipton ένωσε τις δυνάμεις του με τον πολυβραβευμένο bartender Teo Σπυρόπουλο και δημιούργησε μία σειρά από ακαταμάχητα και άκρως καλοκαιρινά cocktails με βάση το… τσάι! Ναι, καλά διαβάσατε! Πρόκειται για προτάσεις με ή χωρίς αλκοόλ που γίνονται στο λεπτό και -το κυριότερο- με υλικά που μπορείς πολύ εύκολα να βρεις.
Η ιδέα ενός cocktail με βάση το κρύο τσάι μου φάνηκε φανταστική, οπότε άρχισα αμέσως τους πειραματισμούς! Απόψε ήταν η δική μου σειρά να εντυπωσιάσω την Εύη! Έτσι, λοιπόν, πήρα την κανάτα με το τσάι μου, ό,τι ποτό είχα διαθέσιμο, και μερικά αρωματικά φυλλαράκια βασιλικού από τις γλάστρες του μπαλκονιού και άρχισα να ακολουθώ τις συνταγές του Teo Σπυρόπουλου κατά γράμμα (βάζοντας και λίγη από τη δική μου έμπνευση). Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από ό,τι περίμενα και η διαδικασία πολύ ευχάριστη. Τελικά δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να φτιάξεις ένα ολόδροσο cocktail!
Ο Teo Σπυρόπουλος προτείνει 3 cocktails και 1 mocktail με Lipton:
Tο Surfing Apple με Lipton Warming Apple, ρούμι, κανέλα και χυμό κράνμπερι είναι ένα μυρωδάτο και γλυκόπιοτο cocktail, το Rain Forest με Lipton Intense mint, τζιν, lime & αγγούρι είναι ένα cocktail που θυμίζει το αγαπημένο όλων μας τζιν& τόνικ μόνο που είναι πολύ (πολύ!) καλύτερο, ενώ το Sandy Hair με Lipton Mandarin & Orange, βότκα, σιρόπι βανίλιας και lime φτιάχτηκε για όλους όσοι ονειρεύονται καλοκαίρια σε τροπικές παραλίες… Αν από την άλλη, προτιμάς το cocktail σου χωρίς αλκοόλ ο Teo Σπυρόπουλος έχει φροντίσει για αυτό δημιουργώντας το The Awakening, ένα φανταστικό mocktail με Lipton Green Tea Matcha & Ginger, αγαύη, λεμόνι και φρέσκο βασιλικό!
Μπορείτε να δείτε τις συνταγές αναλυτικά παρακάτω ή να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό cocktail. Εξάλλου δεν θα χρειαστείτε πολλά… Μόνο κρύο τσάι Lipton και φαντασία!
Καλό και δροσερό καλοκαίρι!
Πώς θα φτιάξεις το Cocktail Rain Forest με Lipton Intense Mint:
Πώς θα φτιάξεις το Cocktail Sandy Hair με Lipton Mandarin & Orange:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.