- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Kefalonia Wines: Ώρα να μάθουμε για τα ωραία, κεφαλονίτικα κρασιά
Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς μόλις δημιουργήθηκε
Επτά οινοποιεία της Κεφαλονιάς ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν τον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς “Kefalonia Wines”
Ο παππούς μου είναι γέννημα θρέμμα Κεφαλονίτης, εγώ η ίδια έχω περάσει τα μισά παιδικά καλοκαίρια μου τσαλαβουτώντας στα τιρκουάζ νερά του Μύρτου, οπότε δεν είμαι καθόλου αντικειμενική όταν λέω ότι η Κεφαλονιά είναι το ωραιότερο νησί του κόσμου! Και δεν σηκώνω και αντίρρηση... Θα προσπαθήσω όμως να καταπολεμήσω τον άκρατο τοπικισμό μου και να παραδεχτώ ότι όταν ο παππούς καθόταν το βραδάκι στο μπαλκόνι με θέα το Ληξούρι για να πιει ένα ποτηράκι Ρομπόλα λέγοντας ότι «αυτό είναι το καλύτερο κρασί που υπάρχει», δεν ήταν και τόσο ειλικρινής…
Από τότε μέχρι σήμερα, όμως, έχουν περάσει πολλά πολλά χρόνια, τα αμπέλια της Κεφαλονιάς βγάζουν πλέον θησαυρούς αλλά και οι Κεφαλονίτες οινοποιοί έχουν πια την τεχνογνωσία και το μεράκι να επεξεργάζονται τα ακατέργαστα διαμάντια τους. Έμενε μόνο το επόμενο βήμα: η εξωστρέφεια. Και το βήμα έγινε τώρα! Επτά οινοποιεία της Κεφαλονιάς μόλις ενώθηκαν και δημιούργησαν τον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς “Kefalonia Wines” με σκοπό να ενισχύσουν, να αναδείξουν και να προωθήσουν τον κεφαλλονίτικο και ιθακήσιο Αμπελώνα και Οίνο.
Τα ωραία κρασιά της Κεφαλονιάς βγαίνουν από τρεις ΠΟΠ ποικιλίες με μακρά παράδοση: τη Ρομπόλα, τη Μαυροδάφνη και το Μοσχάτο, που πάντα είχαν το δικό τους ξεχωριστό ρόλο στην καθημερινότητα του νησιού. Με την ένωση των οινοποιείων και μέσα από τις δράσεις που θα ακολουθήσουν ήρθε η ώρα να τα γνωρίσει και ο υπόλοιπος κόσμος. Τα επτά οινοποιεία που συμμετέχουν στον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς (ΣΟΚ) είναι τα ακόλουθα: Foivos, Wines Of Greece, Gentilini Winery & Vineyards, Κτήμα Χαριτάτου – Haritatos Vineyard, Ορεάλιος Γη, Petrakopoulos Wines, Sarris Winery, Sclavos Wines.
Μέσα από τα κανάλια τους στα social media, όλα τα παραπάνω οινοποιεία θα μοιραστούν την καθημερινότητά τους, θα αναδείξουν τους ανθρώπους πίσω από αυτά, τη φύση, το terroir και το κρασί του τόπου. Όχι μόνο όμως… Έχουν ήδη προγραμματιστεί δράσεις προβολής και εξωστρέφειας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με σκοπό να γνωρίσει το ευρύτερο κοινό όχι μόνο τα σπουδαία αυτά κρασιά, αλλά και τη μαγική φύση της Κεφαλονιάς. Προτεραιότητα έχει ο αμπελοοινικός τουρισμός και ο νεοσύστατος σύνδεσμος έχει βάλει στόχο να εντάξει την Κεφαλονιά στον χάρτη των παγκόσμιων προορισμών για οινοτουρισμό. Και μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι όταν οι Κεφαλονίτες βάζουν ένα στόχο στο μυαλό τους, δεν σταματούν μέχρι να τον πετύχουν…
Περισσότερα για τον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς - Kefalonia Wines θα βρείτε στο facebook (@kefaloniawines) και στο instagram (@kefaloniawines)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.