- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Fabrica Café (de) Vino… κυψελιώτικο!
Το αγαπημένο στέκι σε καινούργια γειτονιά και ανοιχτό από το πρωί
Το Fabrica Café Vino, το ωραίο αθηναϊκό wine bar μεταφέρθηκε στην Κυψέλη και ανοίγει από το πρωί
Το γνωρίσαμε το -πόσο μοιάζει μακρινό- 2011 όταν άνοιξε στην Εμμανουήλ Μπενάκη και υπήρξε από τα πρώτα που έφεραν και ανέδειξαν την τάση του wine bar-resto στην Αθήνα. Εδώ και λίγο καιρό, περίπου 10 μέρες, το αγαπημένο Fabrica de Vino άνοιξε τις πόρτες σε νέο πόστο, πάνω στην πολυθρύλητη Φωκίωνος Νέγρη της Κυψέλης, της αθηναϊκής συνοικίας που τα τελευταία χρόνια κάνει δυναμικό come back. Με την αλλαγή έδρας βρίσκει την ευκαιρία να κάνει ένα δυνατό φρεσκάρισμα και ταυτόχρονα ένα μικρό twist στη φιλοσοφία του.
Το καινούργιο ανοίγει από τις 9 το πρωί με καφέ specialty από microroastery εταιρείες, τον συνοδεύει με πρωινά, cookies και ενεργειακές μπάρες, συνεχίζει με μια σειρά από μικρά πιάτα –tapas, ελληνικά τυριά με τσάτνει και σπιτικές μαρμελάδες, μανιτάρια σοτέ, μπέργκερ με μπιφτέκι, μελιτζανοσαλάτα και καραμελωμένα κρεμμύδια και κρεατικά της σχάρας. Όλα τους αξιόλογα και νόστιμα συνοδευτικά σε κάποιο από τα κρασιά της κάβας, 350 ελληνικές ετικέτες, 20 από αυτές και σε ποτήρι. Μιλώντας με τον αεικίνητο Νεκτάριο Κεφαλά μαθαίνω πως σύντομα θα εμπλουτίσουν τον κατάλογο και με κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα, ενώ υπάρχει αξιόλογη γκάμα σε μπίρες καθώς και λίστα κοκτέιλ.
Ο χώρος μέσα, με τραπέζια και καναπέδες είναι χαριτωμένος και άνετος, μια μεγάλη μπάρα θυμίζει το παλιό πόστο της Μπενάκη, ένα πατάρι ετοιμάζεται να γίνει prive lounge. Όμως κάτω από τη φυσική σκίαση –ακακίες και αιωνόβιοι ευκάλυπτοι- που δημιουργεί το πράσινο της Φωκίωνος κάτι μου λέει πως πολλοί θα προτιμήσουν το «έξω» ακόμη και τον χειμώνα.
Φ. Νέγρη 57, 2108668775, κάθε μέρα 9πμ-12μμ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.