Ένα ελληνικό gin και τρία bar δίπλα στο Λίβανο
Στις 2&3 Σεπτεμβρίου πίνουμε τζιν για καλό σκοπό
Το Mataroa Mediterranean Dry Gin, μαζί με τρία κορυφαία μπαρ από Ελλάδα και Κύπρο στηρίζουν τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου
Στις αρχές του Αυγούστου η μισή ανθρωπότητα παρακολουθούσε με ανοιχτό το στόμα και κομμένη την ανάσα τα βίντεο που έρχονταν από την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Όλοι είδαμε πολλές φορές και από διαφορετικές γωνίες αυτή την τρομακτική έκρηξη: στην αρχή ο γκρίζος καπνός, ύστερα εκείνο το γιγαντιαίο «μανιτάρι» να γεμίζει όλη την οθόνη, το ωστικό κύμα να απλώνεται πάνω από την πόλη. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι την Κύπρο, 234 χιλιόμετρα μακριά.
Όσο οι μέρες περνούσαν, οι πληροφορίες άρχισαν να καταλαγιάζουν. Δυστυχώς, δεν συνέβη το ίδιο και με τα αποτελέσματα της καταστροφής: εκατοντάδες άνθρωποι νεκροί, χιλιάδες τραυματισμένοι, δεκάδες χιλιάδες άστεγοι, ανυπέρβλητα προβλήματα για μια χώρα που ήδη, πριν την έκρηξη, βρισκόταν σε δυσμενή οικονομική θέση.
Αυτή τη στιγμή η Βηρυτός έχει ανάγκη κάθε βοήθεια, όσο μικρή κι αν είναι. Αυτό σκέφτηκε και ένα ελληνικό gin και ένωσε τις δυνάμεις του με τρία κορυφαία bar σε ένα κοινό σκοπό: να βοηθήσουν τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου. Στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου το Mataroa Mediterranean Dry Gin* συνεργάζεται με το παγκοσμίου φήμης “Baba Au Rum” (μεταξύ των 50 καλύτερων μπαρ στον κόσμο), το “Casablanca” (ένα από τα καλύτερα bar της Θεσσαλονίκης), και το κυπριακό “Lost+Found” (στα τοπ 100 των κορυφαίων μπαρ παγκοσμίως). Γι’ αυτές τις δύο μέρες μέρος των εσόδων από την πώληση όλων των cocktails και των ποτών Mataroa στα τρία αυτά μπαρ θα διατεθεί απευθείας στα γραφεία του Λιβανέζικου Ερυθρού Σταυρού για τη στήριξη και ανακούφιση των ανθρώπων της Βηρυτού.
Αν βρίσκεστε λοιπόν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή στην Κύπρο, πιείτε gin για καλό σκοπό και τσουγκρίστε για τη ζωή, την αλληλεγγύη και το Λίβανο. Keskun! (=στην υγειά σας! στα Λιβανέζικα Αραβικά).
*Το τζιν Mataroa δημιουργήθηκε από μια ποτοποιία με ιστορία σχεδόν 100 χρόνων (έτος ίδρυσης της Ποτοποιίας Μελισσανίδη είναι το 1924). Για όνομά του έχει το Mataroa, το θρυλικό πλοίο που κατ’ εντολή του φιλέλληνα Οκτάβιου Μερλιέ μετέφερε το 1945 από την Ελλάδα στο Παρίσι όλη την ελληνική διανόηση. Το Mataroa Gin χαρακτηρίζεται ως Mediterranean Dry Gin, χάρη στα έντονα μεσογειακά αρώματά του.
Baba Au Rum Κλειτίου 6, Αθήνα, 211 7109140
Casablanca Λ. Βασιλίσσης Όλγας 18, Θεσσαλονίκη, 231 1243609
Lost+ Found Λόρδου Μπάιρον 38, Λευκωσία, Κύπρος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.