![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Το Κτήμα Μάτσα παρουσιάζει το καινούργιο κρασί του Σαββατιανό Μάτσα 2019, το νέο κρασί του κτήματος Μάτσα](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/07/14/savvatiano_matsa_hat.jpg)
Το Κτήμα Μάτσα παρουσιάζει το νέο κρασί του, το «Σαββατιανό Μάτσα 2019»
Η Ρωξάνη Μάτσα, γνωστή και ως η «κυρία της Μαλαγουζιάς», είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε, στήριξε και εξέλιξε όσο κανένας άλλος τον Αττικό Αμπελώνα. Το Κτήμα Μάτσα στην Κάντζα το οποίο κληρονόμησε από την οικογένειά της Καμπά και καλλιεργεί η ίδια μέχρι σήμερα, έχει βγάλει μερικά από τα ωραιότερα κρασιά της ελληνικής οινοποιίας. Στα συνολικά 122 στρέμματα της έκτασης του ιστορικού αυτού αμπελώνα καλλιεργούνται οι ποικιλίες Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Ροδίτης και Syrah. Το «μυστικό» του κτήματος είναι το περίφημο αττικό κλίμα: θερμό και ξηρό με μαλακούς χειμώνες και υψηλές θερμοκρασίες, που ευνοούν την καλλιέργεια του Σαββατιανού και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η ποικιλία κυριάρχησε στην περιοχή για αρκετούς αιώνες.
![Το Κτήμα Μάτσα παρουσιάζει το καινούργιο κρασί του Σαββατιανό Μάτσα 2019, το νέο κρασί του κτήματος Μάτσα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/roxane_matsa.jpg)
Αυτό το σπουδαίο Κτήμα, σε συνεργασία με τη δυνατή επιστημονική ομάδα της οινοποιίας Μπουτάρη, παρουσιάζει τώρα ένα ακόμα εξαιρετικό κρασί, ένα “vin de plaisir” (κρασί της απόλαυσης) όπως χαρακτηριστικά το αποκαλεί η Ρωξάνη. Το Σαββατιανό Μάτσα 2019 είναι ένας οίνος από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας που χαρακτηρίζεται από το κομψό άρωμα εσπεριδοειδών, την τραγανή οξύτητα, την εξαιρετική ισορροπία και τη μακρά αρωματική επίγευση. Δροσερό, φρουτώδες, ισορροπημένο. Ένα κρασί, δηλαδή, ιδανικό για το καλοκαίρι.
![Το Κτήμα Μάτσα παρουσιάζει το καινούργιο κρασί του Σαββατιανό Μάτσα 2019, το νέο κρασί του κτήματος Μάτσα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/savvatiano_matsa_glasses.jpg)
Αξίζει να πούμε ότι η ιστορία της ποικιλίας Σαββατιανό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εταιρία «Καμπάς» καθώς το 1935 η εταιρεία δημιουργεί το πρώτο ελληνικό κρασί παλαίωσης από αυτή την ποικιλία, ενώ η ίδια η Ρωξάνη υπήρξε πάντα ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές της συγκεκριμένης ποικιλίας. Το Σαββατιανό Μάτσα 2019, θα μπορούσαμε να πούμε, λοιπόν, ότι έρχεται ως ένας φόρος τιμής στην ιστορικότητα του κτήματος, φέροντας την υπογραφή της δημιουργού του. Για αυτό και κυκλοφορεί κάτω από την ομπρέλα ενός νέου λογότυπου που διατηρεί και τονίζει τα στοιχεία του ενετικού θυρεού της οικογένειας Μάτσα. Θα το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Tαξιδεύουμε στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας δοκιμάζοντας κάποια από τις 100 προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες
Το «φυσικό αφρώδες» κρασί που θες να δοκιμάσεις
Το αγαπήσαµε γιατί όταν θέλουµε να οργανώσουµε ένα event, ένα πάρτι, µια εκδήλωση, ένα τραπέζι, είναι σωτήρι
Πάνω από 70 επιλογές σε επιλεγµένο χύµα κρασί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εφάµιλλο σε ποιότητα µε ονοµαστά εµφιαλωµένα και, µάλιστα, σε εξαιρετικές τιµές
Στο φετινό Athens Cocktail Festival, άφησε την περιέργειά σου να σε οδηγήσει στην ανακάλυψη των βραβευμένων χειροποίητων The Lost Explorer Mezcal
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για cocktails έρχεται στις 7 και 8 Ιουνίου
Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου
Mιλήσαμε με την Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s και τον Ally Martin, Global Brand Ambassador του brand για το νέο limited edition του Hendrick's, Grand Cabaret
Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos
Σε εικοσιπέντε αγαπημένα bar σε όλη την Ελλάδα
Με το που κυκλοφόρησε πήρε στο Λονδίνο το χρυσό βραβείο
Από 10 έως 12 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ένας ιδιαίτερος οινοπροορισμός στον Πειραιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.