- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Το Κτήμα Μάτσα παρουσιάζει το νέο κρασί του, το «Σαββατιανό Μάτσα 2019»
Η Ρωξάνη Μάτσα, γνωστή και ως η «κυρία της Μαλαγουζιάς», είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε, στήριξε και εξέλιξε όσο κανένας άλλος τον Αττικό Αμπελώνα. Το Κτήμα Μάτσα στην Κάντζα το οποίο κληρονόμησε από την οικογένειά της Καμπά και καλλιεργεί η ίδια μέχρι σήμερα, έχει βγάλει μερικά από τα ωραιότερα κρασιά της ελληνικής οινοποιίας. Στα συνολικά 122 στρέμματα της έκτασης του ιστορικού αυτού αμπελώνα καλλιεργούνται οι ποικιλίες Σαββατιανό, Μαλαγουζιά, Ροδίτης και Syrah. Το «μυστικό» του κτήματος είναι το περίφημο αττικό κλίμα: θερμό και ξηρό με μαλακούς χειμώνες και υψηλές θερμοκρασίες, που ευνοούν την καλλιέργεια του Σαββατιανού και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η ποικιλία κυριάρχησε στην περιοχή για αρκετούς αιώνες.
Αυτό το σπουδαίο Κτήμα, σε συνεργασία με τη δυνατή επιστημονική ομάδα της οινοποιίας Μπουτάρη, παρουσιάζει τώρα ένα ακόμα εξαιρετικό κρασί, ένα “vin de plaisir” (κρασί της απόλαυσης) όπως χαρακτηριστικά το αποκαλεί η Ρωξάνη. Το Σαββατιανό Μάτσα 2019 είναι ένας οίνος από σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας που χαρακτηρίζεται από το κομψό άρωμα εσπεριδοειδών, την τραγανή οξύτητα, την εξαιρετική ισορροπία και τη μακρά αρωματική επίγευση. Δροσερό, φρουτώδες, ισορροπημένο. Ένα κρασί, δηλαδή, ιδανικό για το καλοκαίρι.
Αξίζει να πούμε ότι η ιστορία της ποικιλίας Σαββατιανό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εταιρία «Καμπάς» καθώς το 1935 η εταιρεία δημιουργεί το πρώτο ελληνικό κρασί παλαίωσης από αυτή την ποικιλία, ενώ η ίδια η Ρωξάνη υπήρξε πάντα ένας από τους θερμότερους υποστηρικτές της συγκεκριμένης ποικιλίας. Το Σαββατιανό Μάτσα 2019, θα μπορούσαμε να πούμε, λοιπόν, ότι έρχεται ως ένας φόρος τιμής στην ιστορικότητα του κτήματος, φέροντας την υπογραφή της δημιουργού του. Για αυτό και κυκλοφορεί κάτω από την ομπρέλα ενός νέου λογότυπου που διατηρεί και τονίζει τα στοιχεία του ενετικού θυρεού της οικογένειας Μάτσα. Θα το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.