- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
5 πανεύκολες συνταγές για δροσερά cocktails
Ένα άρθρο αφιερωμένο στις παρέες που χωρίστηκαν στην καραντίνα
5 εύκολες συνταγές για cocktails για να απολαύσεις το καλοκαίρι στο μπαλκόνι
Μπορούμε και πάλι να κυκλοφορούμε χωρίς (πολλούς) περιορισμούς, μπορούμε ξανά να επισκεφθούμε τα αγαπημένα μας στέκια, κυρίως όμως μπορούμε να συναντάμε τους φίλους μας. Να γελάμε μαζί, να συζητάμε χωρίς να «παγώνει» η εικόνα της βιντεοκλήσης, να τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας.
Μπορεί η επιστροφή στην κανονικότητα να έχει έρθει εδώ και δύο περίπου μήνες, όμως λίγο οι ρυθμοί που πάλι βρήκαν τον γρήγορο ρυθμό τους, λίγο ο φόβος της μετακίνησης που ακόμα υπάρχει, πολλές παρέες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να συναντηθούν. Για αυτό σκεφτήκαμε πως θα ήταν ωραία ιδέα να μαζευτούν ξανά οι φίλοι σε ένα μπαλκόνι. Έτσι, ψάξαμε και βρήκαμε την αφορμή: 5 πανεύκολες συνταγές για cocktail, που μπορείτε να φτιάξετε όλοι μαζί στο σπίτι. Αυτό το άρθρο, λοιπόν, είναι αφιερωμένο σε όλες τις παρέες που χωρίστηκαν στην καραντίνα. Cheers!
Σημείωση: Στα περισσότερα cocktails χρησιμοποιήσαμε ως mixer το Perrier γιατί: 1. μπορούμε να το βρούμε εύκολα. 2. Είναι ένα premium sparkling φυσικό μεταλλικό νερό με 50 εκατομμύρια φυσαλίδες ανά λίτρο (!), γεγονός που βοηθάει να αναδειχθεί η γεύση κάθε ποτού.
Perrier Collins
Μια δροσερή παραλλαγή του κλασικού Tom Collins
- 45ml τζιν
- 30ml χυμός grapefruit
- 15ml φρέσκος χυμός λεμονιού
- 15ml σιρόπι*
- Ξύσμα από grapefruit
- 90ml Perrier
Μέθοδος
Ανακατεύουμε μαζί όλα τα συστατικά και σερβίρουμε σε ένα ψηλό ποτήρι γεμάτο με πάγο.
*Για να φτιάξουμε το σιρόπι αναμειγνύουμε ζάχαρη μαζί με νερό 1 προς 1.
Lemon Martini
Δροσερό και μυρωδάτο!
- 45ml βότκα
- 20ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- 20ml σιρόπι
- 15ml limoncello
Μέθοδος
Γεμίζουμε ένα shaker με πάγο, ρίχνουμε μέσα όλα τα συστατικά και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σε ποτήρι του Martini και γαρνίρουμε με μια φέτα λεμόνι.
Το τέλειο Gin Tonic
To απόλυτο καλοκαιρινό cocktail
- 60ml τζιν
- 30ml φρέσκο χυμό lime
- 20ml σιρόπι
- Perrier
- φέτες lime
Μέθοδος
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα shaker και τα σερβίρουμε σε ένα ψηλό ποτήρι. Γεμίζουμε το ποτήρι με Perrier και γαρνίρουμε με μια φέτα lime.
Perrier Paloma
Μια ωραία παραλλαγή σε ένα από τα αγαπημένα cocktails του Μεξικού
- 45ml τεκίλα
- 90ml χυμός grapefruit
- 1 κ. σ μέλι
- 15ml φρέσκος χυμός lime
- ξύσμα από grapefruit (ή λεμόνι)
- 2 φράουλες κομμένες σε φέτες
- 150ml Perrier
Μέθοδος
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι και γαρνίρουμε με τις φράουλες.
Μοjito για πάντα!
- 2 κ. γλ. ζάχαρη
- 6-8 φύλλα δυόσμου
- 60ml λευκό ρούμι
- 60ml σόδα
- 1 lime κομμένο σε 4 φέτες
Μέθοδος
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα φύλλα δυόσμου και ελάχιστη σόδα σε ένα ποτήρι. Πιέζουμε όλα τα υλικά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να απελευθερωθούν τα αρώματα του δυόσμου. Στύβουμε όλες τις φέτες lime μέσα στο ποτήρι και ρίχνουμε τις 2 μέσα στο ποτήρι. Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και τέλος προσθέτουμε σόδα μέχρι το χείλος του ποτηριού. Γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο.
Θες ακόμα περισσότερες ιδέες; Δες εδώ πώς θα φτιάξεις το δικό σου signature cocktail!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.