Σαντορινιά κουζίνα στο By the Glass μαζί με Ασύρτικα Χατζηδάκη
Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![stoa_makrino_008_acam.jpg stoa_makrino_008_acam.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/02/21/stoa_makrino_008_acam.jpg)
Αφιέρωμα στα Ασύρτικα Χατζηδάκη και στη σαντορινιά κουζίνα στο wine bar By the Glass τη Δευτέρα 24/2
Το By the Glass υπήρξε από τα πρώτα wine bar της Αθήνας και έγινε γρήγορα αγαπητό για τη μεγάλη του γνώση πάνω στο κρασί. Εκτός, όμως, από την εντυπωσιακή κάβα του θα βρεις και πολλές νόστιμες προτάσεις από την καινούργια, εξαιρετική σεφ Κυριακή Φωτοπούλου για να συνδυάσεις το κρασί σου. Ωστόσο, αυτή τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου η Κυριακή θα κάνει χώρο για να μπει ακόμα ένας σεφ στην κουζίνα.
Ο βραβευμένος σεφ Κώστας Αγγελόπουλος έρχεται από τη Σαντορίνη αποκλειστικά για να μαγειρέψει στο By the Glass το βράδυ της Δευτέρας. Μαζί του φέρνει καπαρόφυλλα, μαντιλίδες, ασκορδουλάκους, καρδαμίδες, πελτέ. Όλα θα βρουν τη θέση τους στο μενού σε 6 στάδια που θα ετοιμάσει ο σεφ μαζί με την Κυριακή. Ταυτόχρονα, η Φωτεινή, η ιδιοκτήτρια του By the Glass, βγάζει από το κελάρι της μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά, τα παλαιωμένα Ασύρτικα που έχει οινοποιήσει ο ίδιος ο Χαρίδημος Χατζηδάκης και τα ταιριάζει με το μενού των δύο σεφ.
![Κώστας Αγγελόπουλος Κώστας Αγγελόπουλος](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/kostas1.jpg)
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κρασί και γεύσεις θα μας ταξιδέψουν μέχρι το Αιγαίο. Η τιμή του μενού είναι €50/ άτομο (€120/άτομο με κρασί) και μπορείτε να το δείτε αναλυτικά παρακάτω:
Amuse Bouche Κυριακή Φωτοπούλου
Φάβα/ντοματοκεφτές/πελτές Σαντορίνης/ασκορδουλάκοι
Λαχανοντολμάς Κυριακή Φωτοπούλου
Γαρίδα/σπαράγγια/μάραθος
Σαντορίνη Cuvée No.15 Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2014, Ασύρτικο 100%
Τόνος Κώστας Αγγελόπουλος
Κάπαρη/ντομάτα fondue/περγαμόντο/μαντiλίδες
Assyrtiko de Louros Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2015, Ασύρτικο 100%
Ταρτάρ Μόσχου Κώστας Αγγελόπουλος
Μελιτζάνα/πατάτα/γιαούρτι πρόβειο
Assyrtiko de Mylos Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2014, Ασύρτικο 100%
Ριζότο Ορτύκι Κυριακή Φωτοπούλου
Φιστίκι/πανακότα κρεμμύδι/αβγό ορτυκιού
Νυχτέρι Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2015, Ασύρτικο 100%
Αρνί Κώστας Αγγελόπουλος
Πατάτα confit/υφές κρεμμύδι/μανιτάρι/σάλτσα Μαυροτράγανο
Μαυροτράγανο Χατζηδάκη, ΠΓΕ Κυκλάδες, 2016, Μαυροτράγανο 100%
Ελληνικός καφές Κώστας Αγγελόπουλος
Μους σοκολάτας/μπισκότο/κρέμα αμύγδαλο/λουκούμι/κάρδαμο
Vinsanto, ΠΟΠ Σαντορίνη, Λευκός φυσικώς γλυκύς, Ασύρτικο 80%, Αηδάνι 20%.
Mignardises Κυριακή Φωτοπούλου
Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Στοά Ράλλη, Σύνταγμα, 210 3232 560
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Tαξιδεύουμε στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας δοκιμάζοντας κάποια από τις 100 προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες
Το «φυσικό αφρώδες» κρασί που θες να δοκιμάσεις
Το αγαπήσαµε γιατί όταν θέλουµε να οργανώσουµε ένα event, ένα πάρτι, µια εκδήλωση, ένα τραπέζι, είναι σωτήρι
Πάνω από 70 επιλογές σε επιλεγµένο χύµα κρασί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εφάµιλλο σε ποιότητα µε ονοµαστά εµφιαλωµένα και, µάλιστα, σε εξαιρετικές τιµές
Στο φετινό Athens Cocktail Festival, άφησε την περιέργειά σου να σε οδηγήσει στην ανακάλυψη των βραβευμένων χειροποίητων The Lost Explorer Mezcal
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για cocktails έρχεται στις 7 και 8 Ιουνίου
Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου
Mιλήσαμε με την Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s και τον Ally Martin, Global Brand Ambassador του brand για το νέο limited edition του Hendrick's, Grand Cabaret
Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos
Σε εικοσιπέντε αγαπημένα bar σε όλη την Ελλάδα
Με το που κυκλοφόρησε πήρε στο Λονδίνο το χρυσό βραβείο
Από 10 έως 12 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ένας ιδιαίτερος οινοπροορισμός στον Πειραιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.