- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Ελευθέριος Χανιαλίδης καλύτερος sommelier για το 2020
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της οινικής εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά»
Καλύτερος Οινοχόος για το 2020 ο Ελευθέριος Χανιαλίδης, head sommelier των καταστημάτων Cava Vegera
Μια φορά τον χρόνο τα ΒορΟινά κατεβαίνουν στην Αθήνα. Στην εκδήλωση αυτή, το οινόφιλο κοινό και οι επαγγελματίες του χώρου δεν έχουν μόνο την ευκαιρία να γνωρίσουν με τα εξαιρετικά κρασιά της Βορείου Ελλάδος, αλλά και να παρακολουθήσουν από κοντά έναν απαιτητικό διαγωνισμό, ίσως τον πιο απαιτητικό στον χώρο του κρασιού.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός για τον Καλύτερο Οινοχόο διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων και είναι τόσο δύσκολος που ακόμα και επαγγελματίες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν. Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του στο ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens και περιλάμβανε γραπτές εξετάσεις και πρακτικές ασκήσεις σχετικά με το σερβίρισμα και την τεχνικής της οινοχοΐας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, αναδείχθηκαν οι τρεις καλύτεροι, οι οποίοι και πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, που έγινε παρουσία του κοινού στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία την 1η Φεβρουαρίου.
Φέτος, νικητής ανάμεσα σε 15 συνολικά υποψήφιους, αναδείχθηκε ο Ελευθέριος Χανιαλίδης, head sommelier των καταστημάτων Cava Vegera. Τη δεύτερη θέση κέρδισε ο Αλέξανδρος Μπουζίκας (νικητής του εθνικού διαγωνισμού του 2017) και την τρίτη ο Άρης Σκλαβενίτης (νικητής των εθνικών διαγωνισμών 2016 και 2019).
Ως νικητής του εθνικού διαγωνισμού, ο Ελευθέριος Χανιαλίδης, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Οινοχόων το 2023.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρίσκεται στη Νάουσα, δίνοντας πνοή στο όραμα του Γιάννη Μπουτάρη
Γίνε ο «Santa Wine» της Πρωτοχρονιάς με 9 δυνατές ετικέτες
Mια οινολόγος-ορκισμένη φαν των Χριστουγέννων ετοιμάζει τη γιορτινή λίστα κρασιών
Η μαγεία των γιορτών στο ποτήρι σας
Ένα ξεχωριστό οινοποιείο στον Μεσενικόλα Καρδίτσας
Το εκλεπτυσμένο απόσταγμα με βάση τη μαστίχα θα δώσει άλλον τόνο στις γιορτές σου
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.