Aυτά τα Χριστούγεννα πιες υπέροχα ελληνικά premium ποτά
Αρωματικά gin, κονιάκ που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, παλαιωμένα τσίπουρα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα ουίσκι αστέρων...
Τα καλύτερα Premium Ελληνικά Ποτά. Τζιν, Παλαιωμένα Τσίπουρα, Λικέρ, Κονιάκ.
Στην υγειά των Premium ελληνικών ποτών
Στις γιορτές πίνουμε. Στα γιορτινά τραπέζια, στις φιλικές συναντήσεις στα σπίτια, στην υγειά τη δικιά μας και του νέου χρόνου που έρχεται. Φέτος, όμως, θα πιούμε στην υγειά των premium ελληνικών ποτών. Αρωματικά gin, κονιάκ που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία, παλαιωμένα τσίπουρα που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από ένα ουίσκι αστέρων. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το ποτό σου, οι έλληνες ποτοποιοί τα παράγουν όλα και το κάνουν υπέροχα.
Grace Gin
Ποτοποιία Avantes
Η ποτοποιία Avantes υπάρχει από το 1963 στη Χαλκίδα. Το 2005 περνάει στη δεύτερη γενιά της οικογένειας και τα ηνία αναλαμβάνει η Χαρά Κατσού. Δική της ιδέα ήταν και η δημιουργία του Grace Gin. «Ήθελα ένα απόσταγμα με ελληνικά στοιχεία, όπως η μυρτιά, τα βότανα, ο σχίνος» λέει η ίδια. «Ψάχνοντας, βρήκα ότι αυτά τα στοιχεία κρατούσαν στα χέρια τους και οι 3 Χάριτες. Έτσι βγήκε η ιστορία πίσω από το Grace Gin». Η μοναδικότητα αυτού του gin κρύβεται στον πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα του με έντονα τα βότανα από τα βουνά ή και τη θάλασσα της ελληνικής φύσης. Το κυρίαρχο άρωμά του είναι ο καρπός της αρκεύθου, ενώ τα αρώματα πιπεριού και κανέλλας εντοπίζονται επίσης εύκολα στη μύτη. Με τη σειρά τους, τα άνθη της μυρτιάς ενισχύουν την αρωματική πολυπλοκότητα και δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Ειδικά οι λάτρεις του gin θα ενθουσιαστούν. Το Grace gin έχει αλκοολική δύναμη 45,7% vol.
Mataroa Gin
Ποτοποιία Μελισσανίδη
Αυτό το gin δημιουργήθηκε από μια ποτοποιία με ιστορία σχεδόν 100 χρόνων (έτος ίδρυσης της Ποτοποιίας Μελισσανίδη είναι το 1924). Για όνομά του έχει το Mataroa, το θρυλικό πλοίο που κατ’ εντολή του φιλέλληνα Οκτάβιου Μερλιέ μετέφερε το 1945 από την Ελλάδα στο Παρίσι όλη την ελληνική διανόηση. Το Mataroa Gin χαρακτηρίζεται ως Mediterranean Dry Gin, χάρη στα έντονα μεσογειακά αρώματά του: πεύκο, άρκευθος, κόλιανδρος και εσπεριδοειδή μάς ταξιδεύουν σε όλη τη Μεσόγειο. Και φυσικά δεν μπορούμε να μην πούμε για την υ-πέ-ρο-χη συσκευασία του!
M Dry Mastiha
Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης
Φανταζόσουν ποτέ ότι η μαστίχα, εκτός από λικέρ, μπορεί να σερβιριστεί και ως dry spirit; Ούτε κι εμείς! Μέχρι που δοκιμάσαμε το M Dry Mastiha, το πρώτο premium ποτό μαστίχας που δεν είναι λικέρ. Πλούσιο άρωμα αυθεντικής μαστίχας Χίου, χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αυτό είναι ένα ποτό που θα σε αφήσει άφωνο. Πίνεται παγωμένο σε σφηνάκι ή ως ποτό με την προσθήκη πάγου, εύκολα όμως μπορεί να γίνει και το «μυστικό υλικό» που θα κάνει τη διαφορά σε ένα cocktail.
Skinos Mastiha Spirit
Πρώτος ο Ηρόδοτος ονόμασε τη μαστίχα «σκίνο». Σε αυτόν οφείλει το όνομά του το μοναδικό αυτό ποτό μαστίχας. Παράγεται από απόσταξη μαστίχας, χωρίς την προσθήκη αρωμάτων ή μαστιχέλαιου και είναι το μεγαλύτερο ελληνικό λικέρ σε πωλήσεις στην Ελλάδα, αλλά και το πρώτο σε εξαγωγές. Σίγουρα αξίζει μια θέση και στη δική σου κάβα.
Gratus
Ποτοποιία Avantes
Επιλεγμένες ποικιλίες γλυκών πορτοκαλιών, αρωματικού περγαμόντου και πικρού νερατζιού, συλλέγονται ακριβώς την κατάλληλη εποχή ώστε να δώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα αρώματα σε αυτό το φυσικό λικέρ-απόσταγμα. Οι φρέσκες φλούδες των εσπεριδοειδών εκχυλίζονται, αποστάζονται και παραμένουν για αρκετές εβδομάδες, ώστε να ελευθερώσουν τα φυσικά τους αρώματα και να χαρίσουν στο ποτό τις ευεργετικές ουσίες των φρούτων. Η γλύκανση γίνεται με μέλι από άνθη πορτοκαλιάς, ενώ η υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη δίνει σε αυτό το λικέρ-απόσταγμα τον χαρακτήρα του ποτού. Σερβίρεται σκέτο, αλλά και σε cocktail είτε ως βάση για aperitivo, είτε ως συμπληρωματικό συνδυάζοντάς το με ουίσκι, κονιάκ ή ρούμι.
Χρυσή Βίδρα
Κτήμα Γκλίναβος
Τα παλαιωμένα ελληνικά τσίπουρα είναι αποστάγματα τόσο πολύπλοκα που μπορούν να συγκριθούν ακόμα και με ένα ουίσκι. Η «Χρυσή Βίδρα» είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό απόσταγμα, χωρίς γλυκάνισο, με ιδιαίτερα απαλή επίγευση χάρη στη διπλή του απόσταξη. Παράγεται από σταφύλια της ηπειρώτικης ποικιλίας Ντεμπίνα και παραμένει για δύο χρόνια σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Έτσι αποκτά το κεχριμπαρένιο χρώμα και τον πλούσιο αρωματικό του χαρακτήρα.
Dark Cave
Αποσταγματοποιία Τσιλιλή
Άλλο ένα παλαιωμένο τσίπουρο που οφείλει να δοκιμάσει κάθε λάτρης των αποσταγμάτων εκεί έξω. Το παλαιωμένο τσίπουρο της αποσταγματοποιίας Τσιλιλή παράγεται από φρέσκα ζυμωμένα στέμφυλα υψηλής ποιότητας της Θεσσαλίας. Η απόσταξή του γίνεται σε μικρούς χάλκινους άμβυκες, ενώ στη συνέχεια το απόσταγμα ωριμάζει σε επιλεγμένα γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια, όπου προηγουμένως έχουν παλαιώσει ερυθροί και vinsanto οίνοι, για τουλάχιστον 5 χρόνια. To αποτέλεσμα είναι ένα άκρως πολύπλοκο απόσταγμα γεμάτο με ξελογιαστικά αρώματα, όπως αποξηραμένα δαμάσκηνα, σταφίδες και φλούδες περγαμόντου. Ταυτόχρονα διατηρεί και ένα πιο spicy χαρακτήρα χάρη στις μυρωδιές της βανίλιας, της σοκολάτας του μοσχοκάρυδου. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή με την προσθήκη λίγου πάγου.
Angels’ Treasure Single Cask Strength, N°1019
Metaxa
Ένα spirit με χαρακτήρα, που σπάνια βρίσκει κανείς στα αποστάγματα. O Metaxa Master, Κωνσταντίνος Ράπτης τοποθέτησε μεμονωμένα βαρέλια σε διαφορετικές, κρυφές γωνιές των κελαριών του. Χάρη στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στις ξεχωριστές γωνιές, το blend σε κάθε βαρέλι εξελίσσεται διαφορετικά, ανάλογα με τα επίπεδα υγρασίας. Η ιστορία του κάθε βαρελιού θα αποκαλύπτεται σταδιακά σε κυκλοφορίες περιορισμένης έκδοσης. Το βαρέλι N°1019, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, περιέχει ένα μοναδικό ποτό, με βαθύ και στιβαρό χαρακτήρα, αλκοολικού βαθμού 42,2%. Έχει βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, πλούσια αρώματα μπαχαριών και αποξηραμένων λουλουδιών, και γεμάτη, μακρά επίγευση. Από αυτό το blend εμφιαλώθηκαν μόλις 4.500 φιάλες.
Otto’s Athens Vermouth
Λίγα μόλις βήματα από την πρώτη κατοικία του Όθωνα, μέσα σε ένα νεοκλασικό κτίριο, δύο κορυφαίοι έλληνες bartenders, ο Νίκος Μπάκουλης και ο Βασίλης Κυρίτσης (The Clumsies), δημιουργούν το νέο αθηναϊκό Βερμούτ. Υψηλής ποιότητας κρασί, αρωματίζεται με μυρωδάτα ροδοπέταλα, αρτεμισία, εσπεριδοειδή, φύλλα ελιάς, και άλλα βότανα της ελληνικής φύσης χαρίζοντας ένα ευχάριστο και μεστό σε γεύση Βερμούτ. Σερβίρεται σε ψηλό ποτήρι με συνοδεία πάγου, tonic ή σόδας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό οινοποιείο στον Μεσενικόλα Καρδίτσας
Το εκλεπτυσμένο απόσταγμα με βάση τη μαστίχα θα δώσει άλλον τόνο στις γιορτές σου
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.