- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Στο Jolie Mome στο Μαρούσι θα πιεις μερικά από τα καλύτερα cocktails της πόλης
Η νύχτα είναι βροχερή οπότε μετά το «Πόνος και Δόξα» του Pedro, αναζητούμε θαλπωρή και καλό ποτό για να καταπιούμε τις μητρικές σχέσεις. Με τη βροχή να πέφτει ραγδαία ανοίγουμε την πόρτα του Jolie Mome (της όμορφης δεσποινίδας γαλλιστί) και περνάμε απ’ την Ισπανία στη φιλόξενη φινέτσα της Γαλλίας. Ο χώρος όχι πολύ μεγάλος, ζεστή ατμόσφαιρα, εποχή μεσοπολέμου, ταγιαρισμένα κρύσταλλα, βιβλιοθήκες με εκατοντάδες μπουκάλια, μυρωδιές γαργαλιστικές, -εκείνη την ώρα καραμέλωναν ανανά-, μας υποδέχονται.
Το Jolie Mome είναι ένα ιδιαίτερος χώρος διασκέδασης, συνάντησης, και απόλαυσης ξεχωριστών γεύσεων. Έχει δανειστεί το όνομά του από το ομώνυμο τραγούδι του Léo Ferré, και βρίσκεται δίπλα στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι. Είναι ένα Cocktail Bar με ιστορία 7 ετών που έχει καταφέρει να αντέξει στον χρόνο και να μην παραβεί ποτέ την απόλυτη αρχή του. Να προσφέρει μοναδικά cocktails και να σου φτιάχνει τη νύχτα.
Σήμερα τις συνταγές και την εξυπηρέτηση της «Όμορφης Δεσποινίδας» συντονίζουν δύο έμπειροι και παθιασμένοι bartenders, ο Κωνσταντίνος Κορλιαύτης και ο Αντώνης Απέργης, που συνδυάζουν μοναδικά τη νέα με την παλαιά σχολή Bartending και δίνουν κλασικά και signature cocktails που δύσκολα θα συναντήσετε σε άλλο bar.
«Η φιλοσοφία μας είναι ότι δίνουμε έμφαση στα χειροποίητα προϊόντα, καθώς πιστεύουμε ότι είναι ανωτέρα γευστικά, ενώ σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε κοκτέιλ powerfull και ιδιαίτερα. Για να το πετύχουμε χρησιμοποιούμε ειδικές τεχνικές όπως το sous vide και το vacuum, και μηχανήματα που συναντάμε συνήθως σε επαγγελματικές κουζίνες. Στο μενού του Jolie Mome θα συναντήσετε συνταγές που θέλουν αρκετές ώρες προετοιμασίας, μαγείρεμα δηλαδή, για να είναι όλα τα υλικά έτοιμα την ώρα του service. Αυτό που κάνουμε με αυτά τα μηχανήματα στην ουσία είναι ότι σφραγίζουμε σε μια σακούλα υλικά τα οποία θέλουμε να ενώσουμε, αφαιρούμε τον αέρα και στη συνέχεια τα σιγομαγειρεύουμε μαζί σε σταθερή θερμοκρασία. Με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχουν απώλειες, όπως θα υπήρχαν σε μια κατσαρόλα, οπότε το αποτέλεσμα που παίρνουμε είναι πολύ πιο γευστικό καθώς όλα τα αρώματα και όλη η γεύση μένει μέσα στην παρασκευή.
Επίσης προσπαθούμε vα είμαστε Zero Waste δηλαδή να μην πετάμε κανένα υλικό και αξιοποιούμε αυτά που φαινομενικά δεν έχουν κάποια χρήση, όμως εμείς προσπαθούμε να βρούμε χρήσεις για όλα. Για παράδειγμα, κάποια μπαχαρικά, μετά το μαγείρεμα, αντί να τα πετάξουμε τα πολτοποιούμε, τα αποξηραίνουμε και τα μετατρέπουμε σε σκόνη για να στολίσουμε ένα κοκτέιλ από πάνω», μου εξηγούν ο Δημήτρης και ο Κωνσταντίνος, οι νέοι ιδιοκτήτες της «δεσποινίδας», όταν τους ρώτησα πώς επιτυγχάνουν τόσο πλούσια, γευστικά και αρωματικά ποτά.
Εκτός των cocktails και των ξεχωριστών γεύσεων η Jolie Mome δεν παραμελεί ποτέ την ανάγκη για διασκέδαση. Κάθε μήνα μια σειρά από events περιμένει τους φίλους της. Guest Bartenders, disco βραδιές, εποχιακά πάρτι, Resident dj's, Dancing Nights και πολλά άλλα φτιάχνουν ατμόσφαιρα. Η μουσική είναι κατά κύριο λόγο mainstream διασκευές με πινελιές από rock και 80s - 90s disco, ακούσματα pop, funky, swing.
Jolie Mome Θέμιδος 4, Μαρούσι, 2106141317, ανοικτό κάθε μέρα μετά τις 7.00μμ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.