- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Ρομαντικό δείπνο στο σπίτι; Έχουμε τη wine list!
Συνδύασε το γεύμα σου με κρασιά της GAIA WINES και κάνε τη δική σου γευσιγνωσία
Τρία πιάτα για να δημιουργήσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο στο σπίτι και τρία εξαιρετικά κρασιά της GAIA WINES για να τα συνοδεύσεις
Εκείνη θα έρθει για πρώτη φορά σπίτι σου. Εσύ θέλεις να την εντυπωσιάσεις. Θα μαγειρέψεις. Θα στρώσεις τραπέζι. Με σίγουρες κινήσεις θα ανοίξεις το κρασί. Ωραία. Ποιο κρασί όμως; Ξέρεις πώς να διαλέξεις το σωστό κρασί για το δείπνο σας; Ή πιο σωστά… τα κρασιά; Δεν πάνε όλα τα κρασιά με όλα τα πιάτα. Για να κλέψεις τις εντυπώσεις, πρέπει να συνδυάσεις σωστά το κρασί με το κατάλληλο φαγητό. Μην ανησυχείς… Εμείς είμαστε εδώ!
1ο πιάτο: Σαλάτα ψητών λαχανικών με dressing γιαουρτιού με μουστάρδα
Κρασί: Μοσχοφίλερο της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment
Το καινούργιο κρασί της GAIA WINES αποτελεί μία από τις σπάνιες περιπτώσεις άγριας ζύμωσης Μοσχοφίλερου. Έχει απαλό χρώμα με ελαφρά ροζέ απόχρωση και έντονα αρώματα από τριαντάφυλλο, γιασεμί, γλυκολέμονο και βούτυρο. Προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες στην περιοχή Αγιωργίτικα της Μαντινείας που βρίσκονται σε 700μ. υψόμετρο. Συνοδεύει άψογα πιάτα μεσογειακής κουζίνας, όξινα πιάτα, θαλασσινά, ψητά ή τηγανιτά ψάρια και λευκά κρέατα. Εναλλακτικά μπορείς να το απολαύσεις με μια χορτόσουπα ή μια χορτόπιτα. Ταυτόχρονα, όμως, πίνεται ευχάριστα και μόνο του ως aperitif. Σερβίρεται ιδανικά στους 12°C.
Κρασί: Ασύρτικο της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment
Η φήμη αυτής της εμβληματικής ποικιλίας της Σαντορίνης έχει εξαπλωθεί στο εξωτερικό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Το συγκεκριμένο Ασύρτικο της ΓΑΙΑΣ προέρχεται αποκλειστικά από τον ορεινό αμπελώνα του Πύργου, γεγονός που το κάνει αρωματικότερο από το Ασύρτικο του υπόλοιπου νησιού. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για την (πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα) διαδικασία οινοποίησής του πατώντας εδώ. Το μαγικό με αυτό το κρασί είναι ότι συμπεριφέρεται όπως τα κόκκινα κρασιά, σε τέτοιο βαθμό που μπορείς ακόμα και να το παλαιώσεις (διατηρώντας το σε θερμοκρασία 12°-14°C για 2-3 χρόνια). Το συγκεκριμένο Ασύρτικο έχει έντονα αρώματα φρούτων και νότες μελιού, και εκτός από τα ρολάκια καπνιστού σολομού, μπορείς υπέροχα να το συνδυάσεις και με ένα ceviche. Σερβίρεται ιδανικά στους 12°C.
Κρασί: Αγιωργίτικο της ΓΑΙΑΣ
Αυτό το πλούσιο κρασί ισορροπεί ανάμεσα στα αρώματα φρούτων που χαρακτηρίζουν την ποικιλία και στο ξύλο της δρυός. Αν παλαιώσει, θα αποκτήσει έναν ακόμη πιο σύνθετο χαρακτήρα και βελούδινη γεύση. Συντροφεύει ιδανικά πιάτα με κόκκινο κρέας, αλλά και πικάντικα εδέσματα. Εκτός από το Οσομπούκο γιουβέτσι, μπορεί επίσης να συνδυαστεί και με ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με σος πιπεριού και πατάτες baby με δεντρολίβανο και θυμάρι. Σερβίρεται ιδανικά μεταξύ 16°C και 18°C.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Tαξιδεύουμε στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας δοκιμάζοντας κάποια από τις 100 προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες
Το «φυσικό αφρώδες» κρασί που θες να δοκιμάσεις
Το αγαπήσαµε γιατί όταν θέλουµε να οργανώσουµε ένα event, ένα πάρτι, µια εκδήλωση, ένα τραπέζι, είναι σωτήρι
Πάνω από 70 επιλογές σε επιλεγµένο χύµα κρασί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εφάµιλλο σε ποιότητα µε ονοµαστά εµφιαλωµένα και, µάλιστα, σε εξαιρετικές τιµές
Στο φετινό Athens Cocktail Festival, άφησε την περιέργειά σου να σε οδηγήσει στην ανακάλυψη των βραβευμένων χειροποίητων The Lost Explorer Mezcal
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για cocktails έρχεται στις 7 και 8 Ιουνίου
Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου
Mιλήσαμε με την Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s και τον Ally Martin, Global Brand Ambassador του brand για το νέο limited edition του Hendrick's, Grand Cabaret
Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos
Σε εικοσιπέντε αγαπημένα bar σε όλη την Ελλάδα
Με το που κυκλοφόρησε πήρε στο Λονδίνο το χρυσό βραβείο
Από 10 έως 12 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ένας ιδιαίτερος οινοπροορισμός στον Πειραιά
Οι ελληνικές ποικιλίες κρασιού που ξεχώρισαν και το ποτό που βρέθηκε στην κορυφή
Στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου «πήγαινε» με Ρομπόλα Κεφαλονιάς
Έντονες γεύσεις ζητούν το ταίρι τους σε μια ρετσίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.