- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Ρομαντικό δείπνο στο σπίτι; Έχουμε τη wine list!
Συνδύασε το γεύμα σου με κρασιά της GAIA WINES και κάνε τη δική σου γευσιγνωσία


Τρία πιάτα για να δημιουργήσεις το τέλειο ρομαντικό δείπνο στο σπίτι και τρία εξαιρετικά κρασιά της GAIA WINES για να τα συνοδεύσεις
Εκείνη θα έρθει για πρώτη φορά σπίτι σου. Εσύ θέλεις να την εντυπωσιάσεις. Θα μαγειρέψεις. Θα στρώσεις τραπέζι. Με σίγουρες κινήσεις θα ανοίξεις το κρασί. Ωραία. Ποιο κρασί όμως; Ξέρεις πώς να διαλέξεις το σωστό κρασί για το δείπνο σας; Ή πιο σωστά… τα κρασιά; Δεν πάνε όλα τα κρασιά με όλα τα πιάτα. Για να κλέψεις τις εντυπώσεις, πρέπει να συνδυάσεις σωστά το κρασί με το κατάλληλο φαγητό. Μην ανησυχείς… Εμείς είμαστε εδώ!

1ο πιάτο: Σαλάτα ψητών λαχανικών με dressing γιαουρτιού με μουστάρδα
Κρασί: Μοσχοφίλερο της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment
Το καινούργιο κρασί της GAIA WINES αποτελεί μία από τις σπάνιες περιπτώσεις άγριας ζύμωσης Μοσχοφίλερου. Έχει απαλό χρώμα με ελαφρά ροζέ απόχρωση και έντονα αρώματα από τριαντάφυλλο, γιασεμί, γλυκολέμονο και βούτυρο. Προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες στην περιοχή Αγιωργίτικα της Μαντινείας που βρίσκονται σε 700μ. υψόμετρο. Συνοδεύει άψογα πιάτα μεσογειακής κουζίνας, όξινα πιάτα, θαλασσινά, ψητά ή τηγανιτά ψάρια και λευκά κρέατα. Εναλλακτικά μπορείς να το απολαύσεις με μια χορτόσουπα ή μια χορτόπιτα. Ταυτόχρονα, όμως, πίνεται ευχάριστα και μόνο του ως aperitif. Σερβίρεται ιδανικά στους 12°C.

Κρασί: Ασύρτικο της ΓΑΙΑΣ Wild Ferment
Η φήμη αυτής της εμβληματικής ποικιλίας της Σαντορίνης έχει εξαπλωθεί στο εξωτερικό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Το συγκεκριμένο Ασύρτικο της ΓΑΙΑΣ προέρχεται αποκλειστικά από τον ορεινό αμπελώνα του Πύργου, γεγονός που το κάνει αρωματικότερο από το Ασύρτικο του υπόλοιπου νησιού. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για την (πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα) διαδικασία οινοποίησής του πατώντας εδώ. Το μαγικό με αυτό το κρασί είναι ότι συμπεριφέρεται όπως τα κόκκινα κρασιά, σε τέτοιο βαθμό που μπορείς ακόμα και να το παλαιώσεις (διατηρώντας το σε θερμοκρασία 12°-14°C για 2-3 χρόνια). Το συγκεκριμένο Ασύρτικο έχει έντονα αρώματα φρούτων και νότες μελιού, και εκτός από τα ρολάκια καπνιστού σολομού, μπορείς υπέροχα να το συνδυάσεις και με ένα ceviche. Σερβίρεται ιδανικά στους 12°C.

Κρασί: Αγιωργίτικο της ΓΑΙΑΣ
Αυτό το πλούσιο κρασί ισορροπεί ανάμεσα στα αρώματα φρούτων που χαρακτηρίζουν την ποικιλία και στο ξύλο της δρυός. Αν παλαιώσει, θα αποκτήσει έναν ακόμη πιο σύνθετο χαρακτήρα και βελούδινη γεύση. Συντροφεύει ιδανικά πιάτα με κόκκινο κρέας, αλλά και πικάντικα εδέσματα. Εκτός από το Οσομπούκο γιουβέτσι, μπορεί επίσης να συνδυαστεί και με ένα μοσχαρίσιο φιλέτο με σος πιπεριού και πατάτες baby με δεντρολίβανο και θυμάρι. Σερβίρεται ιδανικά μεταξύ 16°C και 18°C.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελληνικές ποικιλίες, οι πιο ταιριαστές στο πασχαλινό τραπέζι
Στην υγειά της Κέρκυρας
Πάνω στον πεζόδρομο της Δράκου, λειτουργεί και ως delicatessen
Εδώ θα ανακαλύψεις ετικέτες από κορυφαίους ελληνικούς και διεθνείς αμπελώνες, ανάμεσά τους σπάνιες και παλαιωμένες φιάλες
Ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της πόλης
Μια γουλιά Γαλλία, μια μπουκιά Ελλάδα - η πιο νόστιμη συνάντηση πολιτισμών!
Δυνατές γεύσεις ζητούν παρτενέρ με έντονο χαρακτήρα
Πίνακες που παραπέμπουν σε γεύσεις και συνδυάζονται με το κατάλληλο λευκό, ροζέ και κόκκινο κρασί
Άνοιξε πριν λίγους μήνες στην οδό Καρόρη αναφωνώντας «Ο Χριστός και η Μάνα του»
Γίνεται αυτή την Κυριακή 9 Μαρτίου στον πολυχώρο Okupa
Η μεγαλύτερη οινική έκθεση της χώρας επιστρέφει για 31η χρονιά
Η υπέροχη ποικιλία που ταιριάζει τέλεια με τα θαλασσινά
Κρασί, το καινούργιο party drink
Μία κάβα που ξεχωρίζει για την ποικιλία της
Στα κελάρια της κρύβει χιλιάδες «μυστικά», ακόμη και για τους γνώστες
Η Νεμέα έρχεται στην Αθήνα!
5 ωραίες και προσιτές ερυθρές ετικέτες για να τσικνίσεις
Οι αναγνώστες μας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, επέλεξαν σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια. Δείτε το αποτέλεσμα
Στο επόμενο ταξίδι σας στο νησί μην παραλείψετε να τη δοκιμάσετε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.