- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ένα φθινοπωρινό wine trip στα Καλάβρυτα
Tαξίδι γευσιγνωσίας με τη Lidl γεμάτο ελληνικό ήλιο, καλό κρασί, ωραία ζωή
Tαξιδέψαμε σε γνωστά οινοποιεία της χώρας παρέα με την Lidl Hellas
Είναι το κρασί το καλύτερο των ποτών; Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που μπορούν να σε πείσουν πως είναι, ακόμα και αν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις οινολογίας για να υποστηρίξεις την συγκεκριμένη άποψη. Ανεξαρτήτως των αρωμάτων που προτιμάς, με ποιο φαγητό επιθυμείς να τα συνδυάσεις, την διάθεση της στιγμής και τους σκοπούς σου για την συνέχεια της, υπάρχει μία φιάλη για εσένα εκεί έξω.
Αυτό ήταν ένα από τα βασικά μαθήματα που πήρα ταξιδεύοντας με την Lidl Hellas, σε ένα φανταστικό διήμερο γεμάτο ελληνικά κρασιά, λαχταριστά τυριά και διάφορες άλλες νοστιμιές φτιαγμένες από τους ίδιους. Η πρώτη στάση πραγματοποιήθηκε στα Ελληνικά Κελάρια Οίνων Α.Ε στο Μαρκόπουλο, (ή αλλιώς Οινοποιείο Κουρτάκη, με την πιο γνωστή του ονομασία). Εκεί είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω τις τεράστιες εγκαταστάσεις του εμφιαλωτηρίου της πασίγνωστης εταιρίας, που συνεργάζεται με την Lidl Hellas εδώ και 20 χρόνια, και να μάθω μερικά πράγματα για την μεγάλη ιστορία της. Ως μη σχετική με το άθλημα, το θέαμα της εμφιάλωσης μπουκαλιών, η επικόλληση των ετικετών και το μαζικό πακετάρισμα σε εκατοντάδες κιβώτια μου ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και εντυπωσιακό. Δεν θα πω ψέματα, σκέφτηκα να αρπάξω διακριτικά ένα ή δύο μπουκάλια για τον δρόμο, όμως πριν προλάβω να φέρω αυτό το σχέδιο εις πέρας, ξεκίνησαν να σερβίρουν φαγητό. Επομένως η οποιαδήποτε άλλη σκέψη μπροστά στους υδατάνθρακες εξαφανίστηκε. Δίσκοι με ελληνικά τυριά που θα διατεθούν στα σούπερ μάρκετ της Lidl γύρω τον Νοέμβριο άρχισαν να καταφτάνουν και να συνοδεύονται από το κρασί- ταίρι τους. Απόλυτο highlight η γραβιέρα Κρήτης με τρούφα.
Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το Αίγιο, όπου μας περίμενε μία απίστευτη γευστική εμπειρία και ένα δείπνο με την υπογραφή της καταπληκτικής σεφ Κωνσταντίνας Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, η οποία ταξίδεψε από την Κρήτη στα Καλάβρυτα για χάρη μας. Τα λόγια και οι συζητήσεις στο μεγάλο τραπέζι άρχισαν σιγά-σιγά να σταματούν και την θέση τους πήραν επιφωνήματα θαυμασμού και ευχαρίστησης, ενώ τα πιάτα εναλλάσσονταν και τα ποτήρια γέμιζαν ξανά και ξανά με κρασί. Καρπάτσιο καπνιστού χταποδιού με λευκό ταραμά, συνοδευόμενο από Ασύρτικο Σαντορίνης.Πέστροφα με αμύγδαλα, αγριοσέσκουλο σοτέ και σελινόριζα με αυγοτάραχο, μαζί με Λαγόρθι. Μπαβαρουάζ λευκής σοκολάτας με λεμόνι, μαστίχα, τραγανή δίπλα και σούπα τριαντάφυλλο, παντρεμένη με ένα ποτήρι γλυκού Σαμιώτικου οίνου. Όνειρο.
Το αποκορύφωμα του ταξιδιού ήρθε στην συνέχεια, με την τελική μας επίσκεψη στην Οινοποιία Ποτοποιία Cavino, η οποία διατηρεί αρμονική συνεργασία με την Lidl εδώ και 12 χρόνια. Εκεί παρακολουθήσαμε τον τρύγο, σουλατσάραμε ανάμεσα στους αμπελώνες που καλλιεργούσαν οι μοναχοί από το 1550, θαυμάσαμε την απίστευτη ελληνική θέα, κάναμε την απαραίτητη στάση για φωτογραφίες στο ινσταγκραμ και ξεναγηθήκαμε σε ένα κτίριο με ιστορική σημασία και μοναδική αύρα. Μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του 1980 χρησιμοποιούνταν ως οινοποιείο, με τις προσθήκες ενός κοιτώνα κι ενός ξωκλησιού.
Φάγαμε περισσότερο τυρί. Ήπιαμε πολύ κρασί. Η γνωστή ευχάριστη ζαλάδα δεν μας εγκατέλειψε μέχρι να γυρίσουμε στα σπίτια μας.
Η μεγάλη έκπληξη ήρθε στο τέλος, γιατί έτσι γίνεται πάντα. Ενώ λοιπόν απολαμβάναμε παραδοσιακό φαγητό με θέα το απέραντο πράσινο, στα τραπέζια μας εμφανίστηκε η φιάλη «20 Ιστορίες». Ένας μαγικός συνδυασμός Syrah και Merlot, που δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τα εικοστά γενέθλια των Lidl Ελλάς και έχει να σου πει 20 διαφορετικές ιστορίες σε κάθε γουλιά. Θα κυκλοφορήσει στα ράφια μέσα στις επόμενες εβδομάδες και πραγματικά αξίζει.
Κρασί από τα Lidl λοιπόν. Σωστή επιλογή!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.