- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στο Athens Craft Beer Festival θα πιεις 150 χειροποίητες μπίρες
Το πρώτο φεστιβάλ αφιερωμένο στις craft μπίρες
Το 1ο Athens Craft Beer Festival έχει χειροποίητες μπίρες από 10 διαφορετικές χώρες
Το 2009 στην Ελλάδα υπήρχαν 7 μικροζυθοποιίες. Σήμερα υπάρχουν 45 και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Εμφανίζονται ολοένα και περισσότεροι μικροί παραγωγοί με υπέροχες χειροποίητες μπίρες, που ο κόσμος θέλει να δοκιμάζει. Ζούμε την επανάσταση της craft μπίρας. Και σε αυτές τις συνθήκες είναι απορίας άξιο πώς το 1ο Athens Craft Beer Festival δεν εμφανίστηκε πιο πριν.
Το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα αποκλειστικά αφιερωμένο στη χειροποίητη μπίρα γίνεται από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου στο Κτήριο 56 του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και περιλαμβάνει περισσότερες από 150 φρέσκες, χειροποίητες και μικρής παραγωγής μπίρες. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 34 μικροζυθοποιίες από δέκα χώρες (Βουλγαρία, Γαλλία, Δανία, Ισπανία, Κροατία, Ουγγαρία, Σερβία, Σουηδία, Τσεχία και φυσικά Ελλάδα), που θα παρουσιάσουν τις σπάνιες μπίρες τους, πολλές εκ των οποίων εκτός αγοράς, πρωτοεμφανιζόμενες ή φτιαγμένες αποκλειστικά για το φεστιβάλ. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συναντήσουν όλους τους παραγωγούς (Έλληνες και ξένους) και να λύσουν ό,τι απορία ενδεχομένως έχουν πάνω στην craft μπίρα.
Στο φεστιβάλ θα υπάρχουν επίσης 3 street food εστιατόρια (για να ταιριάξετε σωστά όλες αυτές τις μπίρες), αλλά και αγγλόφωνες ελληνικές μπάντες που θα παίζουν ζωντανά. Η είσοδος έχει €3 και περιλαμβάνει αναμνηστικό γυάλινο ποτήρι. Οι μπίρες κοστίζουν €1 για δοκιμή 50ml και €4-6 για ένα γεμάτο ποτήρι 375ml.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.athenscraftbeerfestival.gr ή καλέστε στο 210 7660560.
Τη διοργάνωση τού Athens Craft Beer Festival συνυπογράφουν οι εταιρείες Vinetum (διοργανώτρια της έκθεσης Ζυθογνωσία) και Cava di Patsi, το πλέον εξειδικευμένο δίκτυο διανομής craft μπίρας της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.