- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
Βασίλαινας και στα ποτήρια Κρήτη
Μια βραδιά με το οινοποιείο Δουλουφάκη και τα κρασιά του
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![_dsc6218-copy.jpg _dsc6218-copy.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2019/06/11/_dsc6218-copy.jpg)
Στο εστιατόριο Βασίλαινας βραδιά γευσιγνωσίας με τα κρασιά του οινοποιείου Δουλουφάκη
Άλλη μια βραδιά οινογευσίας διοργανώνει το εξαιρετικό εστιατόριο θέλοντας να αναδείξει όσο το δυνατόν περισσότερο τα διαμάντια του ελληνικού αμπελώνα. Αυτή τη φορά, Τετάρτη 12/6, φιλοξενεί το οινοποιείο Δουλουφάκη και κάποια από τα πιο αξιόλογα κρητικά κρασιά, ήδη φημισμένα στην Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων.
Η οικογένεια Δουλουφάκη ασχολείται με την παραγωγή οίνου από το 1930 και σήμερα η τρίτη γενιά βρίσκεται στο τιμόνι. Ο Νίκος Δουλουφάκης λοιπόν, ο οποίος έχει σπουδάσει οινολογία στην Ιταλία, θα είναι παρών στην αυριανή βραδιά και θα μας μιλήσει για τις προσπάθειες του οινοποιείου ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιάσει πέντε χαρακτηριστικά κρασιά του κτήματος που θα συνοδεύονται από ένα μενού ισάριθμων πιάτων που θα επιμεληθεί ο ταλαντούχος σεφ του Βασίλαινα Μάνος Γαρνέλης σε συνεργασία με τον sommelier Χάρη Χρυσικόπουλο.
Το δείπνο θα ξεκινήσει με το υψηλής ποιότητας Λευκό Αφρώδες Brut από Βιδιανό (την κρητική ποικιλία που γνωρίζει μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια), θα συνεχίσει με το Alargo δίνοντάς μας την ευκαιρία να διαπιστώσουμε πως προσαρμόζεται το ασύρτικο στην κρητική γη, θα περάσει στη ναυαρχίδα του οινοποιείου, τον Άσπρο Λαγό Λευκό, από Βιδιανό παλαιωμένο σε βαρέλια δρυός και ακακίας, αλλά και στον Άσπρο Λαγό Ερυθρό από Cabernet Sauvignon 12μηνης παλαίωσης, θα ολοκληρώσει με τον Ήλιο, το γλυκό κρασί του οινοποιείου από λιαστά σταφύλια της ποικιλίας Λιάτικο.
Το δείπνο κοστίζει 45€ το άτομο, οι κρατήσεις είναι απαραίτητες, καλέστε στο 2107210501 ή δηλώστε συμμετοχή στο site του Βασίλαινα. Το μενού θα περιλαμβάνει:
ΤΑΡΤΑΡ ΦΑΓΚΡΙ
ανανάς | φύκια | μοσχολέμονο
Αφρώδης Λευκός, Βιδιανό
ΣΟΛΩΜΟΣ
κουνουπίδι | ginger |κρέμα από ψητά λεμόνια
Alargo, Ασύρτικο
ΛΑΥΡΑΚΙ
τσιγαριαστά χόρτα | σάλτσα βουτύρου
Άσπρος Λαγός Λευκός, Βιδιανό
ΑΡΝΙ PICANHA
τοπιναμπούρ | ψητό μαρούλι | σαλάτα σινάπι
Άσπρος Λαγός Ερυθρός, Cabernet Sauvignon
ΜΠΑΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ganache καφέ| μέλι | chili | σορμπέ λίτσι
Ήλιος Γλυκός, Λιάτικο
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Tαξιδεύουμε στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας δοκιμάζοντας κάποια από τις 100 προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες
Το «φυσικό αφρώδες» κρασί που θες να δοκιμάσεις
Το αγαπήσαµε γιατί όταν θέλουµε να οργανώσουµε ένα event, ένα πάρτι, µια εκδήλωση, ένα τραπέζι, είναι σωτήρι
Πάνω από 70 επιλογές σε επιλεγµένο χύµα κρασί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εφάµιλλο σε ποιότητα µε ονοµαστά εµφιαλωµένα και, µάλιστα, σε εξαιρετικές τιµές
Στο φετινό Athens Cocktail Festival, άφησε την περιέργειά σου να σε οδηγήσει στην ανακάλυψη των βραβευμένων χειροποίητων The Lost Explorer Mezcal
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για cocktails έρχεται στις 7 και 8 Ιουνίου
Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου
Mιλήσαμε με την Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s και τον Ally Martin, Global Brand Ambassador του brand για το νέο limited edition του Hendrick's, Grand Cabaret
Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos
Σε εικοσιπέντε αγαπημένα bar σε όλη την Ελλάδα
Με το που κυκλοφόρησε πήρε στο Λονδίνο το χρυσό βραβείο
Από 10 έως 12 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ένας ιδιαίτερος οινοπροορισμός στον Πειραιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.