- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Aegean Cocktails & Spirits Festival: η γιορτή των κοκτέιλ έχει γεύση ελληνική
Ονειρικά cocktails με ελληνικά αποστάγματα στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ
Το 2ο Aegean Cocktails & Spirits Festival θα γίνει στις 7 Ιουνίου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ
Ζούμε την εποχή των cocktails. Μαζί όμως ζούμε και την εποχή την εντοπιότητας. Το φαινόμενο αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό. Η νέα παγκόσμια τάση τόσο στη γαστρονομία όσο και στο bartending έχει για motto της τη φράση “think global, act local”. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ολοένα και περισσότεροι σεφ, αλλά και mixologists τοποθετούν ως πρωταγωνιστές τα υλικά του τόπου τους. Είναι το κατάλληλο timing λοιπόν τα ελληνικά αποστάγματα να βρουν τη θέση τους στον παγκόσμιο χάρτη με ένα τρόπο διαφορετικό: μέσω του bar. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνει το Aegean Cocktails & Spirits Festival, που διοργανώνεται από το Difford’s Guide Greece και φέτος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Ιουνίου στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
Σε αυτόν τον πανέμορφο χώρο, για μια ολόκληρη μέρα (14.00-22.00), κορυφαίοι παραγωγοί και bartenders από όλη την Ελλάδα, θα σερβίρουν cocktail με ελληνικό twist σε πάνω από δέκα διαφορετικά bars. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κάθε ένα από τα προϊόντα (και) μόνα τους, αλλά και να μιλήσουν με εξειδικευμένους bartenders για τη χρήση τους μέσα σε cocktail. Θα μπορούν επίσης να φτιάξουν τα δικά τους cocktails στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του “fun cocktail making” ακολουθώντας τις οδηγίες των επαγγελματιών, αλλά και να παρακολουθήσουν το “Stories By The Storytellers” όπου κορυφαίοι bartenders θα αφηγούνται ιστορίες εμπνευσμένες από την κληρονομιά, την τοπικότητα, την τεχνογνωσία και την ιστορία των ελληνικών αποσταγμάτων.
Στο Aegean Cocktails & Spirits Festival συμμετέχουν με τα προϊόντα τους (αλφαβητικά): Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης M Dry, Δεκαράκι, Άδολο / MΕTAXA / NOS / Αποσταγματοποιία Αποστολάκης / Αποσταγματοποιία Καρδάση / Three Cents / Concepts AE - Skinos Mastiha Spirit, Otto’s Athens Vermouth / Mala Peruviana / Κεχρής Οινοποιοία / Ποτοποιία Μελισσανίδης-Mataroa / Ποτοποιοία K. Ψυχής & Υιοί / Puro Karathanos Artisan Spirits / Ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» (αλφαβητικά): Κτήμα Φλόριαν, Κυρ-Γιάννη, Μπουτάρης, Zoinos Winery - Zitsa
Η γενική είσοδος είναι €10 και περιλαμβάνει 3 cocktails (για προπώληση πατήστε εδώ). Η γιορτή όμως δεν σταματάει στις 7 Ιουνίου. Στα πλαίσια του 2ου Aegean Cocktails & Spirits Festival, από τις 7 μέχρι και τις 13 Ιουνίου 31 κορυφαία cocktail bar της χώρας θα δημιουργήσουν τις δικές τους συνταγές με τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ. Οι συνταγές αυτές θα σερβίρονται σε προνομιακή τιμή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.
Τα 31 cocktail bar που συμμετέχουν είναι: 42 Bar / 7 Jokers / A for Athens / Athénée / Baba Au Rum / Barreldier / Bartesera / BitterSweet / Bohème / Carte Postale-Bohème / Casablanca / Cube Cocktail Bar / CV Distiller / Frater & Soror / Grappa / Holy Spirit / IPITOUthebar / Kamini Cocktail Bar / Mai Tai / NOEL / Odori Vermuteria / Senios / Spoiled Bar / The Clumsies / The Garden / The Gin Joint / Theory Bar & More / Three Donkeys / Upupa Epops-The Bar / Chalavro Open Bar / Ντιβάνι Πολυχώρος.
*Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, 216 8091000, www.snfcc.org
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.