- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μπλε Τρακτέρ Λευκό, η νέα ετικέτα του Κυρ-Γιάννη
Ένα κρασί αφιερωμένο σ τον κόπο του Έλληνα Αμπελουργού
Κάθε κρασί κρύβει από πίσω του μια ιστορία. Που ανήκει σε έναν ή περισσότερους ανθρώπους. Είναι εκείνοι που φορούν ψάθινα καπέλα και κοντομάνικα μπλουζάκια. Που ξυπνούν πρωί, να μην τους πιάσει η κάψα του ήλιου, και χάνονται στο αμπέλι. Αυτοί που φυτεύουν, φροντίζουν, δοκιμάζουν και στο τέλος πετυχαίνουν ένα αρχέγονο θαύμα: να πάρουν το πιο βαθύ μυστικό από τον καρπό του σταφυλιού. Για όλους αυτούς δημιουργήθηκε και σε όλους αυτούς αφιερώθηκε ένα Μπλε Τρακτέρ.
Το ερυθρό Μπλε Τρακτέρ του κτήματος Κυρ- Γιάννη (για το οποίο γράψαμε αναλυτικά εδώ) μόλις βρήκε το καινούργιο του ταίρι, τον άλλο του εαυτό θα έλεγε κανείς. Το λευκό Μπλε Τρακτέρ, το πρώτο χαρμάνι τριών λευκών ποικιλιών της Κυρ-Γιάννη αποτελείται από Ασύρτικο, Viogner, Chardonnay. Όπως και το ερυθρό κρασί της ίδιας ετικέτας, προέρχεται από τους αμπελώνες των συνεργαζόμενων επαγγελματιών αμπελουργών από τις καίριες αμπελουργικές ζώνες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και έρχεται με ένα ισχυρό μήνυμα: ενωμένοι τα καταφέρνουμε πάντα καλύτερα.
«Όλοι οι άνθρωποι της Κυρ-Γιάννη είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νέα ετικέτα του Κτήματος», λέει ο Στέλλιος Μπουτάρης. «Το λευκό “Μπλε Τρακτέρ” έρχεται να προστεθεί στη γκάμα των κρασιών μας και να προσφέρει μέσα από το ιδιαίτερο χαρμάνι του μία νέα οινική εμπειρία σε όλους τους φίλους της Κυρ-Γιάννη. Επιπλέον, θέλω να πω, για μία ακόμη φορά, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους επαγγελματίες αμπελουργούς για τη στενή μας συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και για την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και ομαδικότητας».
Το νέο κρασί, πολύπλοκο και αρωματικό, έχει πλούσιο σώμα και δίνει στη μύτη νότες από ώριμο ροδάκινο, βερίκοκο και αχλάδι. Είναι το κρασί του καθημερινού τραπεζιού, αυτό που πάντα θα βρίσκεται δίπλα μας, όπως και ο Έλληνας Αμπελουργός στο αμπέλι του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.