- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
5 υπέροχα κρασιά για να αλλάξει η χρονιά
Δώρισέ τα, άνοιξέ τα, απόλαυσέ τα. Δεν μοιάζουν με κανένα άλλο.
![krasi-anoigma.jpg krasi-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/12/19/krasi-anoigma.jpg)
Τα ελληνικά κόκκινα κρασιά είναι υπέροχα, σαγηνευτικά, πολυδιάστατα. Για αυτές τις γιορτές προτείνουμε κορυφαία κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα. Δώρισέ τα, άνοιξέ τα, απόλαυσέ τα. Δεν μοιάζουν με κανένα άλλο.
Από επιλεγμένο αμπελοτόπι, το εξαιρετικό αυτό Cabernet Sauvignon παλαιώνεται για 24 μήνες μέσα σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια και ακόμα 12 μήνες στη φιάλη. Το αποτέλεσμα; Λαμπερό, συμπαγές χρώμα, μαύρα φρούτα, νύξεις καπνού, δέρματος και γλυκών μπαχαρικών στη μύτη. Απολαυστική και μακρά επίγευση με έντονες τανίνες που στρογγυλεύουν, όμως, από την έντονη παρουσία των φρούτων, της βανίλιας και της καραμέλας. Είναι ο τέλειος σύντροφος για ένα ψητό αρνάκι στον φούρνο, αλλά ταιριάζει εξίσου υπέροχα με ψητά κρέατα στη σχάρα, κυνήγι και ημίσκληρα τυριά.
Το εμβληματικό κρασί του κτήματος Γεροβασιλείου παράγεται από τις γηγενείς ποικιλίες Λημνιό (η αρχαιότερη ελληνική ποικιλία), Μαυρούδι και Μαυροτράγανο. Το υπέροχο αυτό κρασί παλαιώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια από 12 έως 18 μήνες, έχει λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα και βγάζει ένα σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών στη μύτη, αλλά και στο στόμα. Σερβίρεται στους 16-18°C και παρουσιάζει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης (15-20 χρόνια). Ταιριάζει άψογα με κόκκινα κρέατα κατσαρόλας και κυνήγι.
Κτήμα Γαίας, Gaia Wines
Στο ημιορεινό χωριό Κούτσι της Νεμέας βρίσκεται ο αμπελώνας που παράγει αυτό το μοναδικό Αγιωργίτικο, ήδη από το 1997. Το κρασί που δίνουν τα σταφύλια του αμπελώνα ωριμάζει για 20 περίπου μήνες μέσα σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια και στη συνέχεια εμφιαλώνεται χωρίς απολύτως καμία κατεργασία. Σερβίρεται ιδανικά σε φαρδιά καράφα (decanting) τουλάχιστον μισή ώρα πριν το γιορτινό τραπέζι και απογειώνει κάθε πιάτο με κόκκινο κρέας.
Semeli Aetheria Red 2015, Semeli Wines
Σε επιλεγμένα αμπελοτόπια της Αταλάντης καλλιεργούνται οι ποικιλίες Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon για να δημιουργήσουν ύστερα από παραμονή 12 μηνών σε γαλλικά δρύινα βαρέλια αυτό το φινετσάτο κρασί. Το Aetheria Red 2015 αγαπά όλα τα πιάτα της ελληνικής αστικής κουζίνας (όπως, για παράδειγμα, ο μουσακάς ή τα κρεατικά κατσαρόλας) και σερβίρεται σε μεγάλο ποτήρι έπειτα από μετάγγιση σε καράφα.
Μπλε Τρακτέρ, Κτήμα κυρ-Γιάννη
Το καινούργιο κρασί του κτήματος κυρ-Γιάννη είναι μια ωδή στον έλληνα αμπελουργό, που διατηρεί ακόμα την πλούσια αμπελουργική παράδοση αυτής της χώρας. Το Μπλε Τρακτέρ είναι ένα ευκολόπιοτο, καθημερινό κρασί, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν το τοποθετείς εύκολα στο κέντρο του γιορτινού τραπεζιού. Από χαρμάνι τριών γαλλικών ποικιλιών (Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot), ΠΓΕ Μακεδονίας είναι ισορροπημένο, μαλακό, γεμάτο και φρουτώδες, ευχάριστο για κάθε περίσταση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Tαξιδεύουμε στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας δοκιμάζοντας κάποια από τις 100 προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες
Το «φυσικό αφρώδες» κρασί που θες να δοκιμάσεις
Το αγαπήσαµε γιατί όταν θέλουµε να οργανώσουµε ένα event, ένα πάρτι, µια εκδήλωση, ένα τραπέζι, είναι σωτήρι
Πάνω από 70 επιλογές σε επιλεγµένο χύµα κρασί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εφάµιλλο σε ποιότητα µε ονοµαστά εµφιαλωµένα και, µάλιστα, σε εξαιρετικές τιµές
Στο φετινό Athens Cocktail Festival, άφησε την περιέργειά σου να σε οδηγήσει στην ανακάλυψη των βραβευμένων χειροποίητων The Lost Explorer Mezcal
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για cocktails έρχεται στις 7 και 8 Ιουνίου
Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου
Mιλήσαμε με την Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s και τον Ally Martin, Global Brand Ambassador του brand για το νέο limited edition του Hendrick's, Grand Cabaret
Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos
Σε εικοσιπέντε αγαπημένα bar σε όλη την Ελλάδα
Με το που κυκλοφόρησε πήρε στο Λονδίνο το χρυσό βραβείο
Από 10 έως 12 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ένας ιδιαίτερος οινοπροορισμός στον Πειραιά
Οι ελληνικές ποικιλίες κρασιού που ξεχώρισαν και το ποτό που βρέθηκε στην κορυφή
Στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου «πήγαινε» με Ρομπόλα Κεφαλονιάς
Έντονες γεύσεις ζητούν το ταίρι τους σε μια ρετσίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.