- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τα κρασιά του Αιγαίου έρχονται στην Αθήνα κι έχουν ελεύθερη είσοδο
Μια μέρα γεμάτη κρασί και θάλασσα στην Αίγλη Ζαππείου
Μια μέρα στο Αιγαίο. Ήλιος, θάλασσα στα πόδια σου, και ένα τραπέζι γεμάτο νοστιμιά. Μυρωδάτη ντομάτα, φρέσκο ψάρι, τυρί από τον ντόπιο παραγωγό. Τι λείπει από την εικόνα; Ένα ωραίο, εμφιαλωμένο κρασί από τα αμπέλια του νησιού. Η οινοπαραγωγική άνθηση της Ελλάδας άρχισε κυρίως από τα ηπειρωτικά εδάφη της, χωρίς αυτό να σημαίνει όμως ότι τα νησιά δεν ακολούθησαν το καλό παράδειγμα. Τα μοναδικά κρασιά της Σαντορίνης είναι ήδη διάσημα στο εξωτερικό και για τη Σάμο λένε ότι έχει μερικούς από τους ωραιότερους επιδόρπιους οίνους του κόσμου. Μήπως ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε κι εμείς τα κρασιά της πατρίδας μας λίγο καλύτερα;
Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στην Αίγλη Ζαππείου (δίπλα στο Ζάππειο Μέγαρο) οι οινοπαραγωγοί του Αιγαίου θα περιμένουν μαζί με τα υπέροχα κρασιά τους όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τους αμπελώνες του πελάγους. Κρασιά από 12 νησιά και 30 οινοποιεία, κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες, δυνατά χαρτιά του αμπελώνα αυτής της χώρας θα βρίσκονται στη διάθεση του αθηναϊκού κοινού. Μάλιστα στην έκθεση θα συμμετέχουν οινοποιεία που σπάνια παρουσιάζουν την παραγωγή τους στην Αθήνα. Κι αν έχετε ακούσει για τους σπουδαίους λευκούς οίνους των νησιών (που πράγματι υπερτερούν σε όγκο και σε αριθμό ετικετών), μη διστάσετε να συστηθείτε και με τα ερυθρά διαμάντια του Αιγαίου, καθώς υπάρχουν νησιά που έχουν μεγάλη παράδοση στην παραγωγή ερυθρών οίνων από παραδοσιακές ποικιλίες (όπως είναι η μανδηλαριά, το μαυροτράγανο ή το φωκιανό).
Τη γευστική δοκιμή θα αγκαλιάσουν δύο παράλληλες εκδηλώσεις. Η πρώτη είναι ένα εργαστήριο για τα φημισμένα γλυκά κρασιά του Αιγαίου. Η δεύτερη, μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, θα εξετάσει κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για αρμονία στη γεύση μεταξύ συγκεκριμένων ψαριών και κρασιών, κι αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο προώθησης των αιγαιοπελαγίτικων κρασιών.
Η εκδήλωση γευσιγνωσίας, που διοργανώνεται από την εταιρεία Vinetum για τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, με τη συνεργασία της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου έχει ελεύθερη είσοδο. Είναι ανοιχτή από τις 14.00 έως τις 20.00 για τους οινόφιλους και από τις 12.00 έως τις 14.00 για τους επαγγελματίες. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.