- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Στην Αθήνα υπάρχει delivery για cocktails, αντίο νηφαλιότητα
Ένα daiquiri στην πόρτα μου παρακαλώ!
Είναι εφτάμιση το πρωί και κατευθύνομαι με αργό και βαριεστημένο βήμα προς το γυμναστήριο της γειτονιάς ενώ τα καφέ στον κουκακιώτικο πεζόδρομο πασχίζουν να ξυπνήσουν μαζί με εμένα. Όσο περιμένω τον γυμναστή μου να φτάσει για να ανοίξει την πόρτα και να ξεκινήσει η ώρα του πόνου, προσέχω μερικά φυλλάδια στην είσοδο με ωραία γραμματοσειρά και την λέξη cocktail στον τίτλο. Προφανώς και σηκώνω ένα για να το διαβάσω διότι δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να σκέφτομαι τα cocktails.
Αυτό που διαπίστωσα λοιπόν με γουρλωμένα μάτια είναι ότι στην πόλη μας υπάρχει ένα μαγαζί που προσφέρει υπηρεσίες delivery αλλά αντί για πίτσα ή μαγειρευτά μπορείς να παραγγείλεις ρούμια και τεκίλες, δροσερά ποτά σε ευφάνταστους συνδυασμούς τα οποία σε βρίσκουν έξω από την πόρτα του σπιτιού σου. Ο γυμναστής μου με βρήκε σε αναστάτωση και όταν για πλάκα του πρότεινα να αφήσουμε την προπόνηση και να πάρουμε πρωινά cocktails δεν πίστεψε καθόλου πως το έλεγα για πλάκα.
Αυτόν τον καινούριο τρόπο πιοτού λανσάρει με υπερηφάνεια το μπαρ TYCO (Take Your Cocktail Out) το οποίο άνοιξε στον πανέμορφο πεζόδρομο της Ρόμβης το περασμένο καλοκαίρι και από την αρχή σου προσέφερε την δυνατότητα να πάρεις το cocktail σου στο χέρι όσο απολαμβάνεις μία υπέροχη αθηναική βόλτα. Τώρα πλέον θα προσγειώνεται και ακριβώς στο σημείο που βρίσκεσαι!
Κάνοντας μία οινοπνευματώδη συζήτηση με την υπεύθυνη της ομάδας Μαρία Τρανοπούλου, πληροφορήθηκα πως οι κούριερ του μαγαζιού είναι όλοι τους έμπειροι ποδηλάτες, ετοιμότατοι να «βάλουν φωτιά» στα πετάλια τους για να παραδώσουν το ποτό σου ακόμα δροσερό και λαχταριστό σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Ουσιαστικά δηλαδή φτάσαμε στην εποχή που μπορούμε να έχουμε μονίμως ένα ποτό στο χέρι, ανεξαρτήτως μέρους και στιγμής και νομίζω πως αυτό είναι συγκινητικό και υπέροχο.
Μέσα στα μελλονικά πλάνα του TYCO είναι προφανώς να επεκταθεί και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας και να προσφέρει απόλαυση (και μία ευχάριστη ζαλάδα) σε όλο και περισσότερο κόσμο. Το καλύτερο κομμάτι σε όλο αυτό είναι οι εξαιρετικές τιμές, κινούμενες στα 5 ευρώ ή ακόμα χαμηλότερες αν επιλέξεις κάτι χωρίς αλκόολ (nOOb).
Είπα να λήξω την συζήτηση με την Μαρία κάνοντάς της μία ακόμα σημαντική ερώτηση: αν η ομάδα του TYCO έπρεπε να διαλέξει τρία μέρη που κάποιος μπορεί να απολαύσει πίνοντας ένα από τα cocktails τους ποια θα ήταν αυτα;
«Σε μια περατζάδα στην Διονυσίου Αεροπαγίτου, κάπου κοντά στο σούρουπο πάνω στην ώρα που ανάβουν τα φώτα σε μουσείο Ακρόπολης και Ηρώδειο. Μετά στο μπαλκονάκι στα Αναφιώτικα με θέα όλη την Αθήνα. Και τρίτον στον καναπέ σου με Netflix. Έτσι κι αλλιώς εμείς θα στο φέρουμε σπίτι σου (απλά, προσοχή, ίσως να μην σου φτάσει μόνο ένα)»
Είμαι φαν και των τριών επιλογών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.