- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
«Το ελληνικό κρασί είναι σημείο ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα»
Ο Χρήστος Μπαραφάκας συνεχίζει την οινική παράδοση του Οινοποιείου Μπαραφάκα από το 1920
Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία του οινοποιείου σας.
Η οικογένεια Μπαραφάκα δραστηριοποιείται στο χώρο του αμπελιού από το 1920 στην περιοχή της Νεμέας. Από μικροί ασχοληθήκαμε με τα αμπέλια, εκεί παίζαμε, εκεί μεγαλώσαμε... Το 2002 ξεκίνησε τις πρώτες εμφιαλώσεις με μοναδικό σκοπό την ποιότητα.
Τα ελληνικά κρασιά έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα βήματα που έχουν γίνει;
Τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο το ελληνικό κρασί και αυτό οφείλεται σε ένα μεγάλο μέρος στην τεχνογνωσία των οινολόγων, όπου με πλήρη συνεργασία με εμάς τους αμπελουργούς, μας επιβεβαιώνουν καθημερινά για την ποιότητα των ελληνικών κρασιών.
Ποια είναι η μεγαλύτερη χαρά ενός οινοποιού;
Όταν λαμβάνει μεγάλη αποδοχή για τα κρασιά του και όταν προσφέρει τη μνήμη του μέλλοντος.
Και ποιος ο μεγαλύτερος φόβος;
Οι καιρικές συνθήκες όπου μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα αμπέλια, γιατί τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τεράστιες κλιματικές αλλαγές.
Σε ποια/ες περιοχές βρίσκονται τα αμπελοκομία σας;
Τα αμπελοτόπια μας βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Νεμέας εντός της ζώνης Π.Ο.Π.
Ποιο κρασί ξεχωρίζετε από την παραγωγή σας και γιατί.
Η Apocalypsis, γιατί μετά από μια δεκαετία παρατήρησης και πειραματισμού, επιλέξαμε τα καλυτέρα αμπελοτόπια μας στη Νεμέα με μόνη μας μέριμνα να δημιουργήσουμε μια αυστηρή επιλογή αμπελοτεμαχίων ώστε να αντανακλάται η κομψότητα του Αγιωργίτικου. Μια Νεμέα premium vineyard selection.
Ποιο από τα κρασιά σας θα μας προμηθεύατε αυτό το καλοκαίρι;
Οι ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΙΣΣΕΣ, ένα ροζέ semisweet ημιαφρώδες από τρεις ποικιλίες Αγιωργίτικο Syrah και Μοσχοφίλερο, όπου θα σας εκπλήξει από το αρωματικό του προφίλ και τη δροσιστική επίγευση.
Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;
Τα σχέδιά μας για το μέλλον είναι να καταφέρουμε να κάνουμε τη Νεμέα έναν οινικό, τουριστικό προορισμό.
Και ποιο είναι το μέλλον του ελληνικού κρασιού;
Το Ελληνικό κρασί πιστεύω τα επόμενα χρονιά θα αποτελέσει σημείο ανάπτυξης για ολόκληρη την Ελλάδα.
Πιστεύετε ότι το ελληνικό κρασί αξίζει να ταξιδέψει στον κόσμο; Το δικό σας οινοποιείο κάνει εξαγωγές; Αν ναι, πού;
Το Ελληνικό κρασί ήδη ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Το δικό μας κρασί εξάγεται ήδη σε Αμερική, Γερμανία Βέλγιο Κύπρο, Καναδά, Αγγλία, Αλβανία, Πολωνία και Χονγκ Κονγκ.
Κτήμα Μπαραφάκα, Νεμέα Κορινθίας, www.barafakawines.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.