- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
Δύο νέα κρασιά δίνουν άρωμα στο φετινό καλοκαίρι
Μιλάμε με τον Λεωνίδα Νασιάκο, τον άνθρωπο πίσω από τα κρασιά του βραβευμένου Οινοποιείου Semeli
![orjtgosrjtgousj.jpg orjtgosrjtgousj.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/05/30/orjtgosrjtgousj.jpg)
Στα 600 μέτρα μια πλαγιά με αμπέλια. Δεν είναι μόνο οι ζουμεροί καρποί που σε ηρεμούν σαν να σου ψιθυρίζουν ότι όλα θα πάνε καλά, η δημιουργία έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν τελειώνει… Είναι και αυτή η ασυναγώνιστη θέα, καθόλου τυχαία. Οι αμπελώνες του Οινοποιείου Semeli έχουν στρατηγική θέση. Εδώ, στο Κούτσι της Νεμέας, πάντα ευδοκιμούσαν σταφύλια κορυφαίας ποιότητας.
Αυτό το μοναδικό terroir, λοιπόν, που θεωρείται ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας, σε συνδυασμό με το υπερσύγχρονο οινοποιείο της Semeli, «ευθύνονται» για αυτά τα μοναδικά κρασιά που έχουμε την ευκαιρία να απολαμβάνουμε από το 1979. Μόνο; Όχι. Κρασί δεν είναι μόνο η γη, είναι και ο άνθρωπος. Και ο άνθρωπος της Semeli είναι ένας από τους πιο παθιασμένους οινολόγους στην Ελλάδα.
![semeli1.jpg semeli1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/semeli1.jpg)
Ο Λεωνίδας Νασιάκος μπορεί να γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά, μεγάλωσε όμως πολύ κοντά στη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή της Ελλάδας. Από τα πρώτα του χρόνια μέχρι και σήμερα κατοικεί στην Τρίπολη. Αφού σπούδασε χημικός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ειδικεύτηκε στην Οινολογία. Για 6 χρόνια ήταν ο Χημικός-Οινολόγος στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό της Νεμέας, ενώ από το 2002 είναι ο γενικός διευθυντής και Διευθυντής Παραγωγής της Semeli. Η έμπνευση και η επιμονή του δημιούργησε τους πολυβραβευμένους διεθνώς οίνους «ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ» και «ΝΕΜΕΑ» ταξιδεύοντας μαζί και τον τόπο καταγωγής του σε όλο τον κόσμο.
![semeli-mantinia-nassiakos-2.jpg semeli-mantinia-nassiakos-2.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/semeli-mantinia-nassiakos-2.jpg)
Παθιασμένος με τον κόσμο του κρασιού, αλλά ταυτόχρονα ένας βαθύς γνώστης με διορατική ματιά, ο Λεωνίδας Νασιάκος μάς συστήνει δύο νέα κρασιά του οινοποιείου που θα δώσουν τη δροσιά της γεύσης σε αυτό το καλοκαίρι.
Το SEMELI AETHERIA ROSE 2017, που κέρδισε* τον τίτλο του «Καλύτερου Ροζέ Ξηρού Οίνου» στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, αποτελείται από δύο γαλλικές ποικιλίες (Syrah και Grenache Rouge), από δύο διαφορετικές περιοχές (την Ορεινή Κορινθία και τις πλαγιές του Κιθαιρώνα). Αυτός ο συνδυασμός έχει σαν αποτέλεσμα ένα κρασί έντονα φρουτώδες, σαγηνευτικό και ευκολόπιοτο, όπως ακριβώς πρέπει να είναι ένα ροζέ κρασί.
Η δεύτερη άφιξη είναι το SEMELI GEWÜRZTRAMINER 2017, που προέρχεται από τον ιδιόκτητο Single Vineyard της Semeli. Εδώ, σε υψόμετρο 650 μέτρων καλλιεργούνται τα σταφύλια που δίνουν αυτό το ελκυστικό κρασί. Σφριγηλό στόμα, όμορφα δομημένο, οξύτητα που εκφράζεται ευχάριστα μέσα από την παρουσία των εσπεριδοειδών αρωμάτων και μακρά αρωματική επίγευση.
![semeli2.jpg semeli2.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/semeli2.jpg)
*Φέτος, εκτός από το SEMELI AETHERIA ROSE 2017 βραβεύτηκε και το: SEMELI OΡΕΙΝΟΣ ΗΛΙΟΣ ΡΟΖΕ 2017 Οίνος Ροζέ Ξηρός, Αγιωργίτικο από τη Νεμέα, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Κορινθία, ως ο Καλύτερος Ροζέ Οίνος του Διαγωνισμού
The Best Rose of 2018, International Rosé Championship 2018
Οινοποιείο Semeli, Κούτσι, Νεμέα, www.semeliwines.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Tαξιδεύουμε στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας δοκιμάζοντας κάποια από τις 100 προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες
Το «φυσικό αφρώδες» κρασί που θες να δοκιμάσεις
Το αγαπήσαµε γιατί όταν θέλουµε να οργανώσουµε ένα event, ένα πάρτι, µια εκδήλωση, ένα τραπέζι, είναι σωτήρι
Πάνω από 70 επιλογές σε επιλεγµένο χύµα κρασί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εφάµιλλο σε ποιότητα µε ονοµαστά εµφιαλωµένα και, µάλιστα, σε εξαιρετικές τιµές
Στο φετινό Athens Cocktail Festival, άφησε την περιέργειά σου να σε οδηγήσει στην ανακάλυψη των βραβευμένων χειροποίητων The Lost Explorer Mezcal
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για cocktails έρχεται στις 7 και 8 Ιουνίου
Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου
Mιλήσαμε με την Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s και τον Ally Martin, Global Brand Ambassador του brand για το νέο limited edition του Hendrick's, Grand Cabaret
Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos
Σε εικοσιπέντε αγαπημένα bar σε όλη την Ελλάδα
Με το που κυκλοφόρησε πήρε στο Λονδίνο το χρυσό βραβείο
Από 10 έως 12 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ένας ιδιαίτερος οινοπροορισμός στον Πειραιά
Οι ελληνικές ποικιλίες κρασιού που ξεχώρισαν και το ποτό που βρέθηκε στην κορυφή
Στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου «πήγαινε» με Ρομπόλα Κεφαλονιάς
Έντονες γεύσεις ζητούν το ταίρι τους σε μια ρετσίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.