- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πώς να γίνεις cocktail geek στο Κουκάκι
Το Meerkat μας συστήνει στα 50 κλασικά cocktails της ανθρωπότητας
Μερικά έχουν ταυτιστεί με συγκεκριμένους ανθρώπους, άλλα έχουν γίνει έμβλημα μιας ολόκληρης εποχής. Στα αλήθεια όμως πόσα cocktails υπάρχουν σε αυτό τον κόσμο; Και επιτέλους πώς δημιουργήθηκαν; Το Meerkat που άνοιξε το φθινόπωρο φέρνοντας μαζί του και ένα δροσερό αεράκι safari στο Κουκάκι μας συστήνει στα 50 (πιο) κλασικά cocktails που φτιάχτηκαν ποτέ. Ξέρετε αυτά που «πρέπει» όλοι να έχουμε πιει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας.
Κάθε Τετάρτη θα μας γνωρίζει και από ένα κλασικό cocktail. Θα μας λέει επίσης και κάποια πράγματα για την ιστορία, την καταγωγή και τον τρόπο που δημιουργήθηκαν. Και φυσικά θα προτείνει και τη δική του εκδοχή, για να δούμε πώς το κλασικό μπορεί να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του και να μετατραπεί σε κάτι ολοκαίνουργιο. Τα cocktails που θα γνωρίσουμε αυτό τον Μάιο αρχίζουν με το φραουλένιο Daiquiri (2/5), συνεχίζουν με το δυνατό Negroni (9/5) και την Tomy’s Margarita (16/5) και υποδέχονται το καλοκαίρι με το πικάντικο Bloody Mary (23/5).
Βυζαντίου 7, Κουκάκι, 213 0453390
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.