- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αν και το κέντρο του ενδιαφέροντος αυτές τις μέρες είναι το αρνάκι που γυρίζει, το ταιριαστό κρασί είναι αυτό που θα δώσει τον τόνο στη γιορτή. Με αυτό ευχόμαστε «στην υγειά μας», με αυτό διώχνουμε και τα «φαρμάκια», αυτό θα δώσει τη σπίθα για να αρχίσει το γλέντι. Είναι το ποτό που ταυτίζεται με τη χαρά και το Πάσχα η χαρά ντύνεται πάντα στα κόκκινα. Ή μήπως όχι;
Monograph, Gaia
Μονογραφία ονομάζεται το συγγραφικό έργο που εξετάζει διεξοδικά και από όλες τις πλευρές ένα θέμα. Και πραγματικά, δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο όνομα για να περιγράψει αυτή την εκπληκτική σειρά που ταξιδεύει στους ελληνικούς αμπελώνες. To Monograph Αγιωργίτικο/ Syrah προέρχεται από δύο απόλυτα συμπληρωματικές ποικιλίες του μεσογειακού νότου που για χρόνια καλλιεργούνται στους αμπελώνες της Gaia Wines στο Κούτσι Νεμέας. Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό κρασί καθώς από τη μία η ποικιλία Αγιωργίτικο δίνει έντονα φρούτα και μαλακές τανίνες, ενώ από την άλλη το Syrah εξισορροπεί την κατάσταση με τον πικάντικο χαρακτήρα του. Συνδυάζεται ιδανικά με μια μεγάλη γκάμα πικάντικων εδεσμάτων, τα τυρια, οι μεζεδες και το καλοψημένο αρνακι του πασχαλινού τραπεζιου του ταιριαζουν θαυμάσια .
Αγιωργίτικο, Cavistas
H σειρά Cavistas είναι η απάντηση στο κενό μεταξύ του ποιοτικού εμφιαλωμένου κρασιού και του ανώνυμου χύμα. Με άλλα λόγια είναι το όνειρο του οινόφιλου που θέλει να γνωρίσει και να απολαύσει εξαιρετικής ποιότητας ελληνικές ποικιλίες με τον πιο οικονομικό τρόπο. Για το Πάσχα προτείνουμε το Αγιωργίτικο, ένα βελούδινο κρασί με βαθυκόκκινο χρώμα, αρώματα βύσσινου, βατόμουρου και μια αίσθηση μπαχαρικών στο στόμα.
Το Semeli Aetheria Red 2015 από τις ποικιλίες Syrah, Merlot και Cabernet Sauvignon ωρίμασε και παλαίωσε για 12 ολόκληρους μήνες στα δροσερά κελάρια του οινοποιείου της Semeli στο Κούτσι της Νεμέας. Φινετσάτο και σύνθετο, με αρώματα μαρμελάδας, κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και βοτάνων να κυριαρχούν, είναι σίγουρα από τα πιο εντυπωσιακά κρασιά της γιορτής.
Σαμαρόπετρα, Κυρ-Γιάννη
Ναι το κόκκινο κρασί, ταιριάζει στην περίσταση. Αλλά αυτό το λευκό, είναι τόσο ξεχωριστό, που το θέλουμε πάντα στο τραπέζι μας. Η Σαμαρόπετρα γεννήθηκε το 1999 και ήταν η πρώτη λευκή ετικέτα της Κυρ-Γιάννη. Φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια της με νέα μονοποικιλιακή σύνθεση από 100% Sauvignon Blanc τονίζοντας τη φρεσκάδα στη μύτη, το τραγανό στόμα και την ισορροπημένη επίγευση. Γιατί; Γιατί «και οι καλύτερες σχέσεις θέλουν φρεσκάρισμα» όπως λέει ο οινοποιός Στέλλιος Μπουτάρης. «Η Σαμαρόπετρα είναι η πρώτη μας λευκή ετικέτα στην Κυρ-Γιάννη με φανατικούς φίλους παντού! Η ανανέωση θέλει να τονίσει την προέλευση, την κομψότητα και την ποιότητα του κρασιού. Η νέα ετικέτα και ποικιλιακή σύνθεση θα ευχαριστήσει τους παλιούς φίλους της Σαμαρόπετρας – και θα προσκαλέσει πολλούς καινούργιους!»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.