- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Η Άνοιξη στο ποτήρι σου
Κλέψαμε 5 δροσερές συνταγές για cocktails από τον Πάνο Κανατσούλη
Φανταστικές συνταγές για να γίνεις ο mixologist του εαυτού σου
Είναι η πιο όμορφη (και ερωτική) εποχή του χρόνου. Η πόλη ήδη μοσχοβολάει από τις ανθισμένες νεραντζιές, η μέρα μεγαλώνει και εμείς έχουμε όρεξη για κάτι δροσερό και φρέσκο. Κάτι που φέρνει στα χείλη τη γεύση ζουμερών φρούτων και συναρπαστικών γεύσεων. Ναι, σωστά κατάλαβες… Ήρθε η εποχή που λαχταράμε ένα σωστό cocktail όσο ποτέ άλλοτε!
Για αυτή την Άνοιξη ο Πάνος Κανατσούλης* μας έδωσε μερικά μυστικά για να δημιουργήσουμε τα πιο ευφάνταστα cocktails και να τα μοιραστούμε με φίλους σε φουντωτές αυλές και ανέμελα μπαλκόνια. Τα πολύχρωμα serves του βασίζονται σε συνταγές που συνδυάζουν κορυφαία spirits από το luxury portfolio του World Class με εξωτικά φρούτα, χυμούς, ακόμα και σπιτικά σιρόπια!
Berries flag
Με το single malt Cardhu Amber Rock και δροσερές φράουλες
Συστατικά
40ml single malt ουίσκι
Cardhu Amber Rock
10ml single malt ουίσκι Lagavulin 16y
15ml κόκκινο γλυκό βερμούτ
10ml σπιτικό shrub φράουλας*
10ml φρέσκος χυμός λεμόνι
*Για το σπιτικό Shrub Φράουλας:
σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε 1 φλιτζάνι κομμένες φράουλες/ 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη/ 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί/ 1 χούφτα φύλλα μέντας.
Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο για πουρέ πατάτας ή ένα ξύλινο κουτάλι, πολτοποιούμε τις φράουλες για να απελευθερώσουν τον χυμό τους. Ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα βάζουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και το μαγειρεύουμε σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία. Δεν το αφήνουμε να σιγοβράσει, απλά θέλουμε να ζεσταθεί το μίγμα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Στραγγίζουμε το shrub με ένα σουρωτήρι. Το διατηρούμε στο ψυγείο σε αποστειρωμένο σκεύος.
Μέθοδος
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου coupette ή martini και γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες.
Spring breakfast
Το μοναδικό τζιν Tanqueray No. Ten και λευκή σοκολάτα… Αυτό το cocktail είναι η χαρά της Άνοιξης.
Συστατικά
50ml τζιν Tanqueray No. Ten
15ml λικέρ λευκής σοκολάτας
20ml φρέσκος χυμός λεμονιού
1,5 κουταλάκι γλυκού σπιτική μαρμελάδα κουμκουάτ
Γαρνιτούρα
Σκόνη φουντουκιού
Μέθοδος
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι coupette ή martini στο οποίο πριν έχουμε περάσει περιμετρικά σκόνη φουντουκιού.
Golden basil
Μαρμελάδα τροπικών φρούτων και αρωματικά φυτά
Συστατικά
50ml ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve
10ml Madeira Reduction 10ml *
5-6 Βατόμουρα
15ml πουρές passion fruit ή μαρμελάδα τροπικών φρούτων
15ml φρέσκος χυμός λεμόνι
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Γαρνιτούρα
5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
*Για το Madeira Reduction:
ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε 500ml κρασί Madeira. Όταν το κρασί αρχίσει να βράζει, μειώνουμε τη θερμοκρασία για να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ίδια ποσότητα ζάχαρης (500gr) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μέθοδος
Τοποθετούμε τα βατόμουρα και τα φύλλα βασιλικού μέσα σε σέικερ και τα συμπιέζουμε με τη βοήθεια ενός γουδοχεριού. Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα συστατικά και άφθονο πάγο. Ανακινούμε για μερικά δευτερόλεπτα και σουρώνουμε σε ποτήρι old fashioned με πάγο. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.
Tropical passion
Η Άνοιξη θέλει πάθος. Τροπικό πάθος…
Συστατικά
60ml ρούμι Zacapa Solera 23
40ml σιρόπι Fassionola*
30ml φρέσκος χυμός λάιμ
Γαρνιτούρα
Φύλλα δυόσμου
Αποξηραμένος ανανάς ή άλλο εξωτικό
φρούτο της επιλογής σας
*Για το σιρόπι Fassionola: 1 μάνγκο/1 παπάγια/1 ανανά/3 μπανάνες/5passion fruit /2 sticks βανίλιας/5 γαρίφαλα/1 μοσχοκάρυδο/3 sticksκανέλας.
Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν βράση και να γίνουν φυσική καραμέλα. Τα περνάμε από μια σίτα και στη συνέχεια αποθηκεύουμε το περιεχόμενο σε αποστειρωμένο βάζο.
Μέθοδος
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ψηλό, κεραμικό ποτήρι με άφθονο τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού για μερικά δευτερόλεπτα. Γαρνίρουμε με κορυφές φρέσκου δυόσμου και αποξηραμένο ανανά ή άλλο εξωτικό φρούτο.
Sunset in jalisco
Ταξίδι στα μεξικάνικα χωράφια της αγαύης!
Συστατικά
50ml τεκίλα Don Julio Blanco
20ml σιρόπι μπύρας*
10ml Ιταλικού λικέρ απεριτίφ
25ml φρέσκος χυμός lime
Γαρνιτούρα
Χοντρό αλάτι
* Για το σιρόπι μπύρας: ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι μπίρα και ένα φλυτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μέθοδος
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου coupetteή martini στο οποίο πριν έχουμε περάσει περιμετρικά χοντρό αλάτι.
*Ο Πάνος Κανατσούλης, είναι βραβευμένος bartender του πλανήτη (World Class Winner 2017, Παγκόσμιος τελικός World Class by Diageo).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.