Ο Independent γράφει για τα κορυφαία κρασιά της Ελλάδας
16 ελληνικά κρασιά που ξεχώρισε η βρετανική εφημερίδα
«Είναι ασφαλές πια να πούμε ότι το ελληνικό κρασί ζει τη στιγμή του. Το έδαφος της Ελλάδας παρέχει το τέλειο τερουάρ για κόκκινα, λευκά, ροζέ ακόμα και για αφρώδη κρασιά. Με μια πλούσια ιστορία στην παραγωγή κρασιού, ίσως μοιάζει παράξενο που τα ελληνικά κρασιά μόλις τώρα αρχίζουν να αποκτούν δύναμη, ωστόσο διάφορα φεστιβάλ έχουν ρίξει φως στις υπέροχες ποικιλίες σταφυλιών που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου». Με αυτά τα λόγια αρχίζει ένα άρθρο του ο βρετανικός Independent υπό τον τίτλο “16 best Greek Wines”.
Πράγματι είναι παράξενο που με τόσο πληθωρική οινική ιστορία το κρασί στην Ελλάδα άρχισε να ρέει προς μία πιο εμπορική κατεύθυνση μόλις τα τελευταία χρόνια. Η άνοδος και η εξωστρέφεια οφείλεται σε δύο λόγους: πρώτον οι οινοπαραγωγοί άρχισαν να πιστεύουν στις γηγενείς ποικιλίες και να καταλαβαίνουν ότι είναι δυνατό να ανταγωνιστούν μεγάλες οινοπαραγωγικές περιοχές του εξωτερικού, αν όχι ποσοτικά, τουλάχιστον ποιοτικά. Έτσι άρχισαν να έρχονται στο προσκήνιο ποικιλίες όπως το Ασύρτικο, το Αγιωργίτικο, η Μαλαγουζιά, το Μοσχοφίλερο. Δεύτερον και πράγμα πολύ σημαντικό οι έλληνες οινοπαραγωγοί ενώθηκαν και ενωμένοι έκαναν το επόμενο βήμα: βγήκαν προς τα έξω. Και τότε ήρθε η ανταπόκριση. Μεγάλα media να γράφουν για τα κρασιά μας; Αυτό είναι μόνο η αρχή.
*Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το άρθρο του Independent καθώς και τα ελληνικά κρασιά που θεωρεί κορυφαία εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.