Ο Independent γράφει για τα κορυφαία κρασιά της Ελλάδας
16 ελληνικά κρασιά που ξεχώρισε η βρετανική εφημερίδα
«Είναι ασφαλές πια να πούμε ότι το ελληνικό κρασί ζει τη στιγμή του. Το έδαφος της Ελλάδας παρέχει το τέλειο τερουάρ για κόκκινα, λευκά, ροζέ ακόμα και για αφρώδη κρασιά. Με μια πλούσια ιστορία στην παραγωγή κρασιού, ίσως μοιάζει παράξενο που τα ελληνικά κρασιά μόλις τώρα αρχίζουν να αποκτούν δύναμη, ωστόσο διάφορα φεστιβάλ έχουν ρίξει φως στις υπέροχες ποικιλίες σταφυλιών που βρίσκονται σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου». Με αυτά τα λόγια αρχίζει ένα άρθρο του ο βρετανικός Independent υπό τον τίτλο “16 best Greek Wines”.
Πράγματι είναι παράξενο που με τόσο πληθωρική οινική ιστορία το κρασί στην Ελλάδα άρχισε να ρέει προς μία πιο εμπορική κατεύθυνση μόλις τα τελευταία χρόνια. Η άνοδος και η εξωστρέφεια οφείλεται σε δύο λόγους: πρώτον οι οινοπαραγωγοί άρχισαν να πιστεύουν στις γηγενείς ποικιλίες και να καταλαβαίνουν ότι είναι δυνατό να ανταγωνιστούν μεγάλες οινοπαραγωγικές περιοχές του εξωτερικού, αν όχι ποσοτικά, τουλάχιστον ποιοτικά. Έτσι άρχισαν να έρχονται στο προσκήνιο ποικιλίες όπως το Ασύρτικο, το Αγιωργίτικο, η Μαλαγουζιά, το Μοσχοφίλερο. Δεύτερον και πράγμα πολύ σημαντικό οι έλληνες οινοπαραγωγοί ενώθηκαν και ενωμένοι έκαναν το επόμενο βήμα: βγήκαν προς τα έξω. Και τότε ήρθε η ανταπόκριση. Μεγάλα media να γράφουν για τα κρασιά μας; Αυτό είναι μόνο η αρχή.
*Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το άρθρο του Independent καθώς και τα ελληνικά κρασιά που θεωρεί κορυφαία εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Bρίσκεται στη Νάουσα, δίνοντας πνοή στο όραμα του Γιάννη Μπουτάρη
Γίνε ο «Santa Wine» της Πρωτοχρονιάς με 9 δυνατές ετικέτες
Mια οινολόγος-ορκισμένη φαν των Χριστουγέννων ετοιμάζει τη γιορτινή λίστα κρασιών
Η μαγεία των γιορτών στο ποτήρι σας
Ένα ξεχωριστό οινοποιείο στον Μεσενικόλα Καρδίτσας
Το εκλεπτυσμένο απόσταγμα με βάση τη μαστίχα θα δώσει άλλον τόνο στις γιορτές σου
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.