Monograph, 5 κρασιά, ένα ταξίδι στη Μεσόγειο
Η νέα σειρά της Gaia εμπνέεται από τις ποικιλίες του Νότου
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![gaia-anoigma.jpg gaia-anoigma.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2018/02/21/gaia-anoigma.jpg)
Αν ψάξεις στο λεξικό τον ορισμό της «μονογραφίας», θα βρεις αυτό: «συγγραφικό έργο που εξετάζει διεξοδικά και από όλες τις πλευρές ένα θέμα». Αν η νέα σειρά κρασιών της Gaia ήταν λέξεις θα ήταν ακριβώς αυτό: μια μονογραφία στον κόσμο του κρασιού. Από αυτή την άποψη, το όνομά στην ετικέτα τους ταιριάζει πολύ: Monograph.
Πέντε νέες προτάσεις, πέντε κρασιά με χαρακτήρα που εμπνέονται από τις ποικιλίες του Μεσογειακού Νότου για να μας χαρίσουν αυτές τις μικρές αλλά πολύτιμες καθημερινές στιγμές απόλαυσης. Ας τις γνωρίσουμε…
MONOGRAPH MULTI. Τρεις από τις εκλεκτότερες ελληνικές λευκές ποικιλίες (Ροδίτης Αλεπού, Μοσχοφίλερο και Ασύρτικο) ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας μια νέα εμπειρία με ένταση, διάρκεια και βάθος. Οι δύο κυρίαρχες είναι συγγενείς από χρόνια και από γειτονικούς τόπους ενώ το κοσμοπολίτικο Ασύρτικο με σαντορινιά καταγωγή τις συμπληρώνει υπέροχα. Σερβίρεται μόνο του σαν απεριτίφ αλλά συνοδεύει εξαιρετικά, εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης.
MONOGRAPH ΑΣΥΡΤΙΚΟ. Ένα ανάλαφρο και ίσως διαφορετικό Ασύρτικο - από αυτό που ξέρουμε στη γενέθλια γη της Σαντορίνης – γεννήθηκε, καλλιεργώντας την ποικιλία με γνώση και επιμονή στα ημιορεινά ασβεστώδη εδάφη στο Κούτσι της Νεμέας. Νεανικό, φιλικό και δροσερό με έντονα αρώματα εσπεριδοειδών αλλά και τροπικών φρούτων συνοδεύει ιδανικά τα θαλασσινά.![monograph-agiorg-syrah.jpg monograph-agiorg-syrah.jpg](/images/w250/3/jpg/sites/default/files/monograph-agiorg-syrah.jpg)
MONOGRAPH ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ. Από σταφύλια των λόφων που περιβάλλουν τη Νεμέα, το καθημερινό αυτό Αγιωργίτικο είναι λαμπερό, ερυθροϊώδες και σχετικά σύνθετο για την νεαρή του ηλικία. Γευστικά ελίσσεται μεταξύ του φραγκοστάφυλου, του ροδιού και της καραμέλας βουτύρου. Ένα νεανικό κρασί που ταιριάζει ακόμα και με τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, πίνοντάς το σε χαμηλή θερμοκρασία κοντά στους 8ο – 10ο C, σαν απεριτίφ ή για να συνοδεύει εδέσματα μέσης έως υψηλής γευστικής έντασης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Τι καλύτερο από ένα δροσερό κοκτέιλ σε ταράτσα, για να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία;
Tαξιδεύουμε στους αμπελώνες του Νέου Κόσμου, της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας δοκιμάζοντας κάποια από τις 100 προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες
Το «φυσικό αφρώδες» κρασί που θες να δοκιμάσεις
Το αγαπήσαµε γιατί όταν θέλουµε να οργανώσουµε ένα event, ένα πάρτι, µια εκδήλωση, ένα τραπέζι, είναι σωτήρι
Πάνω από 70 επιλογές σε επιλεγµένο χύµα κρασί από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εφάµιλλο σε ποιότητα µε ονοµαστά εµφιαλωµένα και, µάλιστα, σε εξαιρετικές τιµές
Στο φετινό Athens Cocktail Festival, άφησε την περιέργειά σου να σε οδηγήσει στην ανακάλυψη των βραβευμένων χειροποίητων The Lost Explorer Mezcal
Το μεγαλύτερο φεστιβάλ για cocktails έρχεται στις 7 και 8 Ιουνίου
Τα ωραία κρασιά της οικογένειας Καραµήτρου
Mιλήσαμε με την Lesley Gracie, Master Distiller του Hendrick’s και τον Ally Martin, Global Brand Ambassador του brand για το νέο limited edition του Hendrick's, Grand Cabaret
Από τον Όμιλο Mitsis και την εταιρεία Aiolos
Σε εικοσιπέντε αγαπημένα bar σε όλη την Ελλάδα
Με το που κυκλοφόρησε πήρε στο Λονδίνο το χρυσό βραβείο
Από 10 έως 12 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Ένας ιδιαίτερος οινοπροορισμός στον Πειραιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.