- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η 25η συλλεκτική έκδοση του Metaxa Private Reserve έχει την ομορφιά του δάσους μετά τη βροχή
Παλαιωμένα οινικά αποστάγματα, αρωματικά σαμιώτικα κρασιά και βότανα της Μεσογείου σε μια σούπερ ντιζαϊνάτη συσκευασία
Αποξηραμένα λουλούδια με νότες δρυός. Φλούδα πικρών εσπεριδοειδών. Γλυκά μπαχαρικά, σοκολάτα, καφές και χρώμα βαθύ και κεχριμπαρένιο. Αυτή τη φορά ο Κωνσταντίνος Ράπτης, ο 5ος Metaxa Master ξεπέρασε τον εαυτό του. Η 25η έκδοση του Metaxa Private Reserve είναι σίγουρα από τις πιο ξεχωριστές.
Η ιστορία του Metaxa Private Reserve αρχίζει το 1992 όταν ο κ. Ράπτης αναλαμβάνει τον ρόλο του Metaxa Master. Ο ίδιος λέει: «Δημιουργώ το Metaxa Private Reserve μία φορά το χρόνο, σε μία μόνο παρτίδα, επιλέγοντας blends που έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα της έκφρασής τους, κάποια από τα οποία προέρχονται από το πρώτο αποστακτήριο του Metaxa στον Πειραιά. Χωρίς αμφιβολία είναι η δημιουργία για την οποία νιώθω τη μεγαλύτερη υπερηφάνεια».
Το Metaxa Private Reserve βγαίνει κάθε χρόνο σε περιορισμένο αριθμό φιαλών. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η φετινή φιάλη εντυπωσιάζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά! Διαθέτει την κομψότητα της απλότητας, σφραγίζεται με ξύλινο πώμα, έχει ανάγλυφο το χαρακτηριστικό έμβλημα του Οίκου Μεταξά και επιπλέον μια αριθμημένη ετικέτα με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Ράπτη. Σίγουρα μια φιάλη που αξίζει να κρατήσεις και αφού χαθεί το περιεχόμενο…
Όσο για τη γεύση του αποστάγματος, δεν υπάρχει καλύτερη περιγραφή να μιλήσει για αυτή, από εκείνη του δημιουργού: «Όταν γεύομαι το Metaxa Private Reserve, την πολυπλοκότητα των αρωμάτων του, την ασύγκριτη απαλότητά του, κλείνω τα μάτια μου και νιώθω όπως όταν περπατώ σε ένα πυκνό δάσος το σούρουπο μετά τη βροχή. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, το χώμα, τα δέντρα, η βλάστηση, καθώς ξυπνούν από τη βροχή, αποκαλύπτουν την ένταση των αρωμάτων τους. Η υγρασία χαρίζει στην ατμόσφαιρα μια ιδιαίτερη αίσθηση. Το φως του ηλιοβασιλέματος, απαλό αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό, διαπερνά την πυκνή φυλλωσιά. Η ομορφιά ενός δάσους μετά τη βροχή: Μια πρόσκληση για εξερεύνηση με όλες μας τις αισθήσεις. Αυτή ήταν η έμπνευσή μου για τη δημιουργία του Metaxa Private Reserve. Και αυτή είναι η ανάμνηση όπου με ταξιδεύει το Metaxa Private Reserve με κάθε του γουλιά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.