- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δοκίμασε τα εκφραστικά ελληνικά κρασιά στα ΟινοΚεντρικά 2017
Γευσιγνωσία, νοστιμιές και απόλαυση «εν δράσει» στο κέντρο της Αθήνας
Όσοι αφιερώνουν τις Κυριακές σε όμορφες βόλτες και τις ταιριάζουν με το «οίνος ευφραίνει καρδίαν», μπορούν να αποχαιρετήσουν ιδανικά αυτή την εβδομάδα. 22 οινοποιεία μας δίνουν την ιδανική ευκαιρία να δοκιμάσουμε τα εκλεκτά κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, που συνοδεύουν οι ίδιοι οι οινοποιοί τους, μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας, και να ανακαλύψουμε την ιδιαίτερη ταυτότητά τους, στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «ΟινοΚεντρικά» που έρχεται στην Αθήνα για δεύτερη συνεχή χρονιά.
Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο-ορόσημο της πόλης Μεγάλη Βρεταννία, από τις 12.00 έως τις 14.00 για τους επαγγελματίες και από τις 14.00 έως τις 20.00 για τους καταναλωτές, είτε είσαι wine expert είτε αγαπάς την απόλαυση στο ποτήρι σου, μπορείς κι εσύ να γευτείς, να ανακαλύψεις και να μάθεις περισσότερα.
Τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας είναι ιδιαιτέρως εκφραστικά και οι αμπελώνες παραγωγής τους βρίσκονται πάνω ή γύρω στα άφθονα βουνά της περιοχής. Εκεί αξιοποιούνται επιτυχώς γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες αμπέλου, δίνοντας κρασιά με δική τους οντότητα: από καθημερινά έως σπουδαία, συχνά με κοινό παρονομαστή έναν ογκώδη, στιβαρό και πληθωρικό χαρακτήρα, ανάλογο με τους ορεινούς όγκους προέλευσής τους.
Στα «ΟινοΚεντρικά 2017» συμμετέχουν 22 οινοποιεία από τις περιοχές Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Φθιώτιδας, άλλα γνωστά και καθιερωμένα, κάποια εκ των οποίων έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση του ελληνικού κρασιού και άλλα λιγότερο γνωστά, συνεπώς άξια για οινική ανακάλυψη. Φυσικά, οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα μπορέσουν να συνομιλήσουν με τους ίδιους τους οινοποιούς, και να κατατοπιστούν περαιτέρω για τα κρασιά, τις οινοπαραγωγικές περιοχές και τα οινοποιεία τους, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι μάλιστα επισκέψιμα.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η δοκιμή τοπικών γαστρονομικών προϊόντων της Κεντρικής Ελλάδας, σε συνδυασμό με τα κρασιά της εκδήλωσης. Πιο συγκεκριμένα, κάθε επισκέπτης στα «ΟινοΚεντρικά 2017» θα δικαιούται να δοκιμάσει ελεύθερα δύο τέτοιους συνδυασμούς της επιλογής του, από τους προτεινόμενους, απολαμβάνοντας τα κρασιά «εν δράσει», δηλαδή ταιριασμένα με φαγητό, όπως είναι συνήθως και ο φυσικός προορισμός τους.
Χρώματα και αρώματα, όσφρηση και γεύση, το στίγμα της οινικής σκηνής της Κεντρικής Ελλάδας και το μεράκι που βρίσκεται σε κάθε φιάλη, σε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας που επιστρέφει στην πρωτεύουσα, μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης χρονιάς. Εις υγείαν!
Τα «ΟινοΚεντρικά 2017» αποτελούν συνδιοργάνωση, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της ΕΝΟΑΚΕ και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας και χορηγούς τις εταιρείες Α.Γ. Κοροπούλης, ViokytPackaging, EliasValavanisGlassworks, Ενοχημική, Gr.Ιnox – Αφοί Γκρέκη και Label Press. Η είσοδος για το κοινό είναι 5€ (επαγγελματίες δωρεάν), συμπεριλαμβανομένων των δύο γευστικών δοκιμών συνδυασμού γαστρονομικών προϊόντων με κρασί.
«ΟινοΚεντρικά 2017», Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017, 12:00 – 20:00. Επαγγελματίες 12:00 – 14:00 - δωρεάν, καταναλωτές: 14:00 – 20:00 - €5 με αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.
Διοργάνωση Vinetum – Πληροφορίες: 210 766 0560, info@vinetum.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Δοκιμάζεις μια φορά και θυμάσαι τη γεύση τους για πάντα
Μια φρέσκια μπίρα πολύ δροσερή που λέγεται Droseri και είναι Θασίτισα… ή μάλλον Θασίτσα.
Σύγχρονα twists αιγαιοπελαγίτικης γεύσης
Διαφορετικοί DJs κάθε βράδυ, art deco αισθητική και ωραία ποτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.