Wine & Spirits

Η καινούργια ρετσίνα βγήκε και κερνάει

«Αθήνα στον Αφρό» και το κινητό bar του οινοποιείου Κεχρής μας περιμένει όλους 

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στα παλιά τα χρόνια, τότε που η ρετσίνα ήταν το αγαπημένο κρασί των Ελλήνων, ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία την καινούργια σοδειά. Η οποία παραδοσιακά κατέφθανε και σερβιριζόταν ανήμερα του Αγίου Δημητρίου. Έντονα αρωματική, με διακριτικό, δροσιστικό αφρισμό, αυτή η σπινθιρίζουσα ρετσίνα, η «αφράτη» όπως την έλεγαν τότε, έφτασε και φέτος στα ποτήρια μας. To οινοποιείο Κεχρής έβγαλε τον Αφρό, την πρώτη ρετσίνα που εμφιαλώνεται αφιλτράριστη μεταφέροντας τον φυσικό αφρισμό και τα αρώματα του κρασιού που ζυμώνει.

Η επίσημη πρώτη εμφάνιση έγινε και πάλι τιμώντας τα έθιμα ανήμερα του Αγίου Δημητρίου αλλά το θεσσαλονικιό οινοποιείο Κεχρής γιόρτασε και όλο το τετραήμερο 26-29 Οκτωβρίου κερνώντας τους χιλιάδες φίλους του κρασιού με φόντο τα πιο όμορφα σημεία της πρωτεύουσας του Βορρά.

Αυτή την εβδομάδα το εξαιρετικό οινοποιείο που ειδικεύεται στην παραγωγή ρετσίνας εδώ και έναν αιώνα και έχει σαν στόχο να την αναδείξει σε προϊόν παγκόσμιας κλάσης, κατεβαίνει Αθήνα και  σταθμεύει την Πέμπτη 2/11 από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ στο wine bar Oinoscent (Βουλής 45-47) όπου μπορούμε να απολαύσουμε τον Αφρό σκέτο ή σε κοκτέιλ ενώ το Σάββατο 4/11 από τη 1 το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα θα κερνάει κοκτέιλ με τη ρετσίνα Αφρός έξω από την κάβα Mr Vertigo (πλ. Φιλικής Εταιρείας 15-Κολωνάκι). Στην υγειά τους και στην υγειά μας!